sözlüğü forum havasına dönüştürenlerin, gevşek gevşek yorumlara artı verenler, öneri kelimesinin ne anlama geldiğini bilmeyenler, allah'ın verdiği aklı kullanmak yerine ezbere konuşanlar; çorak ve hiçbir özelliği olmayan ankara'nın yerine aynı özelliğe sahip başka bir ilin neden başkent olmaması gerektiğine dair açıklamada bulunma zahmetine girmeyip, sulandırma mahiyetinde entry girmeyi bile önemli addetmelerinden mütevellit memleketin durumu, başkent meselesinden daha önemlidir. Sivas başkent olabilir ya da olmayabilir önemli değil. Ancak adamlar marsa gitti, biz daha neyi konuşuyoruz gibisinden konuşulan konuları kısıtlamaya çalışmak da yeni bir moda galiba. Elalem marsa gitti de, sen de benim gibi sözlükte boş boş vakit öldürmüyor musun!!!
Edit: Sivaslı değilim.
Sivas'ın Türkiye'nin hakim bir noktasında bulunması, doğuya yakınlığı gibi avantajlara sahip olduğunu göz önünde bulundurursak neden olmasın dedirten somut bir öneri. Bu öneri, doğuya göreve gitmek istemeyenleri başkenti daha doğuya kaydırarak ikna edebilme potansiyeli de taşımaktadır.
En büyük şehirleri Erdebil ve Tebriz'dir. Çoğunlukla bölgede Azeri Türkleri yaşamaktadır. Bunun yanında Türkmen ve Kaşgar Türkleri de dağınık halde bulunmaktadır.
fransız tipi yarı başkanlık modelinin türkiye versiyonu olacaktır. atatürk ve celal bayar partili cumhurbaşkanıydı. retrospektif bir bakış açısıyla sistem sorununun çözülmesi planlanmaktadır.
Doğru olmasını istemediğim bir deyim. Rusya ile müttefik olma potansiyelimiz var ancak Rusya'nın sadece kendi çıkarlarını ön planda tuttuğu gerçeği işbirliği ihtimalini zayıflatıyor.
Türkiye'nin üye olması durumunda Avrasya Birliği, Avrupa Birliğini ve Çin'i dengeleyecek bir konuma erişebilir. Şanghay işbirliği Örgütünün Avrupa Birliğine alternatif olabileceği çok gerçekçi değil. Türkiye Avrasya Birliğine üye olursa Avrasya'nın resmi dili Türkçe ve Rusça olabilir. Böylelikle bildiğimiz ve yakın kültürel ve tarihi ilişkilere sahip olduğumuz bir coğrafyayla derin ekonomik ve kültürel işbirliğini daha kolaylıkla gerçekleştirebiliriz.
Diğer adıyla NATO. Kuzey Atlantik Konseyi şeklinde adlandırılsa da NATO'yu Atlantik Bloku olarak adlandırmak uluslararası ilişkiler açısından daha doğru olacaktır. (bkz: Atlantik Bloku).