Bi insana peygamber sıfatını verebilecek tek kişi allah'tır hangi kitapta atatürk peygamberdir diye bi cümle geçmiş anlamıyorum insan tarihine sahip çıkmalı burda sıkıntı yok ama tarihine sahip çıktığı kadar dinine de sahip çıkmalı türklük ve müslümanlık bi bütündür asıl mantıksızlık bunları birbirinden bağımsız kavramlar olarak görmektir.
-yavrum sen antepli miydin?
+yok teyze o diğer arkadaş ben mersinliyım.
-burda ne işiniz var?
+okul teyze okul...
-okuyun kızım okuyun koca eline bakmayın annen baban sağ mı?
+teyze senin eben sağ mı ebeeen?
hayatın intihar etmememiz için bize sunduğu kısa ama gerçekten bizi avutan zaman dilimidir.
genellikle insanlar hayattan mutluluk, huzur, para gibi şeyler dilerler. peki hayata mutlu olmak için mi geldik? mutlu olmak için yaratıldıysak tanrı neden bizi doğrudan cennete yerleştirmek yerine dünyayı aracı olarak kullandı? evet, bu gerçekten tartışılır. ayrıca her yılbaşında söylenilen "mutlu yıllar" cümlesi ne kadar anlamlı? gerçek hayatta mutlu yıllar, mutlu aylar, mutlu günler diye birşey yoktur. mutlu saatler vardır, mutlu dakikalar, hatta mutlu saniyeler... gerçek hayatta mutlu bir an vardır.
şirin denilen varlıkların nasıl üredikleri konusunda ortaya çıkan sorudur.
şirinler hemen hemen hepimizin çocukluk kahramanıdır. hepimizin bildiği gibi şirinler, aslında var olmayan hayali çizgi film karakterleridir. yine bildiğimiz gibi çizgi film kahramanları, çizgi film şirketerinin usta kadrosuyla ortaya çıkar. ancak şimdilerde ergen diye tabir ettiğimiz genç kesimin ortaya attığı bir dedikodu var ki, bu da şirinlerin nasıl çoğaldığı sorununu ortaya çıkarmaktan başka bir işe yaramıyor. onlara göre ya şirinler gay ya da tüm şirinler, şirine sayesinde çoğalıyor. peki bu oldukça masum bir karakter olan şirineyi karalamaktan başka ne işe yarıyor? şimdi bu soruna bir çözüm olması için söylüyorum, şirinler gay değildir ve şirinlerin çoğalmasını sağlayan kişinin adı şirine değil, grafikerdir.
eski sevgiliden gelen, aslında amacı kandille uzaktan yakından alakası olmayan kutlama mesajıdır.
genellikle gelen kandil mesajının altına "toplu" yazılır. sanki toplu olmadığından emin değilmişiz gibi... ayrıyeten "toplu" kelimesinin ardından mesajın sonuna konulan ünlem işaretine de dikkat çekmek istiyorum.