toplumsal ahlak olarak nitelendirilen durumun aslında insanların kendi öz uslarıyla ulaşılabileceğini anlatır hümanizm, bir gerçeğe, doğruya ulaşmak için doğa üatü bir varlığa minnet edilmesi gerekmez. dünya içerisinde ki insanla ilgilenir hümanizm.
keşke sigara ve içkiye zam gelip, diğer temel ihtiyaç toluluklarına zam gelmese, daha ucuz olsa; ama öyle değil, iktidar kapitalist sisteminin fevkalade bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.
özellikle ülkemizde yoğun olan aptal erkek düşüncesi. hemen her erkek evlenmeden önce defalarca ilişkiye girer ve yine de bakire bir bayan ister. bu aslında dini boyutta düşünüldüğünde de aykırı değildir; çünkü kadın kurana göre erkekğin kaburgasından yaratılmıştır ve zar'ı vardır. kadının 2. tür insan olması dini boyutla başlar, bu da insana tanrının erkek olduğu veya kadınları alt olarak yatıldığı düşüncesini uyandırır. benim görüşümce; kadın, istediği erkekle istediği kadar ilişkiye girebilir (evlenmeden önce) bakire olmasının gerekliliğini düşünen bir kocayla bir bayanın mutlu olma olasılığı pek azdır. düşünün; bir erkek yolda geçen 100 kadına ilşkiye girmek istediğini söylese kadınların % kaçı olumlu cevap verir? birde aynı soruyu bayanın erkekğe sorduğu düşünülürse durum ortadadır. sonuç olarak namsun kadınlarda aranması gericiliktir, cahilliktir.