Trafikte siren sesleriyle ortalığı inleten ambulansa ne pahasına olursa olsun sağa çekip yol verdikten sonra yaşadığım mutluluk verici his. Sizde de oluyor mu?
Halo etkisinin tersi bir şekilde, bir kişinin belirli bir alandaki başarısızlığının genele mal edilerek olumsuz değerlendirilmesi horn etkisi olarak adlandırılır.
Gelişim psikolojisine piaget tarafından kazandırılan ve sıkça rastlanan bir terimdir. Bir örnekle açıklamak gerekirse: Hasan 4 yaşındadır.bir gece rüyasında annesinin çok istemesine rağmen dondurma almadığını görür. bunun üzerine sabah uyanır uyanmaz annesine kendisine neden dondurma almadığını sorar. Annesi böyle bir şey olmadığını söylese de hasan ısrarla sorulara devam eder.
Cuma boynukara'nın görünüşte çok yalın bir konuyu işleyen tek perdelik uyunu. 9 yılık hapis cezasını tamamlayıp bir akşam vakti evine dönen bir adam ve onu orada karşılayan karısının duygularını anlatıyor.
tibet dağlarında yaşayan antilopları korumak için bir grup günüllünün dağlara çıkmasıyla başlayan film doğal manzara dekoruyla sizi içine hapsediyor. Film izliyormuş hissiyatından kurtulup kendinizi vahşi yaşamın bir parçasıymış gibi hissediyorsunuz. Fersah fersah uzaklardaki insanların ne için yaşadıklarına ve ne için öldüklerine şahip oluyorsunuz. Ve birilerinin ölümünün önlenmesi için başka birilerinin ölmesi gerektiği gerçeğini kavrıyor insan.
yönetmenliğini Lukas Moodysson'ın yaptığı 13 dakikalık bir dramdır. Toplumun sinsice izole ettiği, an be an yalnızlaştırdığı birger yapacak bir eylem, konuşacak bir tanıdık bulamadığından hergün eski işyerini ziyaret eder. ancak oradaki karşılama pek de sıcak değildir. Derken birgün ansızın kapısı çalar ve olaylar gelişir.
Yönetmen koltuğuna Claude Chabrol oturduğu ve Isabelle Huppert, François Cluzet, Marie Trintignant gibi yetenekli oyuncuların performans gösterdiği filmdir. ev hanımı Mary'nin,komşusunun bebeğini düşürmesine yardım ederek sonu idama uzanan etkileyici hikâyesini konu alıyor. insandaki bitip tükenmek bilmeyen para hırsını ve bu uğurda ödenen ağır bedelleri gözümüzün içine içine sokuyor.
islam dininde kadın erkek eşitsizliğinin adeta göze sokulduğu hukuksal işleyiş. Dinin erkeklerin lehine işlediğini düşündüren durumdur. Buna gerekçe olarak da erkeğin güçlü ve paralı olmasının aile huzurunu sağladığını gösterilmesi de ayrı bir tartışma konusudur.
John Dahl yönetmenliğinde çekilen 1994 yapımı film. insanın derinliğinde sakladığı kötünün ortaya çıkışını ve hırslar uğruna neler yapıla bildiğini alnının akıyla ortaya koymuş,kadın budur, erkek budur hacı diyebilmiş bir filmdir.
1992 yılında, Rémy Belvaux, André Bonzel, Benoît Poelvoorde adlarıyla çağrılan bu üç kafadar tarafından çekilen, alt metinlerine dikkat edilmesi gereken, gerçeklik budur, sarsıl ve kendine gel dedirten bir film.