Bursa Kent Konseyi ve Türk Kütüphaneciler Derneği Bursa Şubesi'nin kitap bağışı kampanyasının adı. Haziran 2015 e kadar devam edecek. #gelecegekitapver
Türk Kütüphaneciler Derneği Bursa Şubesi'nin kitap paylaşımını yaygınlaştırmak, okuma alışkanlığının ve kültürünün artırılmasına katkı sağlamak amacıyla geliştirdiği ve Özgür Kitap Dolapları ismini verdiği projedir. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyinin de destek verdiği bu proje; ilk etapta Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarında 2012 yılı Mart ayında uygulamaya konulmuş ve bugün de 7/24 kapanmaksızın hizmet vermektedir. Hiçbir denetim mekanizmasının işlemediği kitap dolabına istediğiniz kitabı bırakabilir ve istediğiniz kitabı alabilirsiniz.
sözlük kullanıcılarının duyarlılık göstereceğine inandığımız bir kampanya.
Türk Kütüphaneciler Derneği Bursa Şubesi, Bursa Kent Konseyi ve Uludağ Üniversitesi Toplum gönüllüleri topluluğu ile birlikte yürütülecek olan Van'ın Saray ilçesinde bulunan ve ilçede başka kütüphane olmaması dolayısıyla ilçe halkının da kullanımına açılması düşünülen Atatürk ilköğretim Okuluna kütüphane kurma projesidir.
Proje kapsamında kabul edilebilecek kitaplar;
Türk ve dünya klasikleri, 100 temel eser, tarih kaynak kitapları, şiir kitapları, çocuk hikayeleri, masal kitapları, harita ve atlaslar, romanlar, edebiyat kitapları ve faydalı olabileceği düşünülen belgesel cd, vb. materyaller.
Bu kapsamda 15 Şubat'a kadar bağışlamak istediğiniz kitap ya da materyalleri Öğrenci Kültür Merkezi'ne ve açılacak olan standlara proje adını vererek bırakabilirsiniz.
Dünya'da durum nedir bilinmez ama Türkiye'de gerçek olan durumdur. Etrafımıza bakacak olursak, çoğunlukla gelir seviyesi çok yüksek insanların eğitim seviyesinin ilköğretim düzeyinde olduğunu görebiliriz. Bunun birçok nedeni olabilir, ancak ülkemizde doktorluk, öğretmenlik vs. meslekler dışında (onlar da nadirleşti ama) aylık gelirine göre saygı gördüğünüz aşikardır...
medyanın bunu böyle hissettiriyor olmasındandır. yoksa her ülke insanının komşusuna, işbirlikçisine, siyasi yandaşına oy verdiği garip bir yarışma, bunun neresi milli dava.
mezun olunduğunda yeterli mesleki bilgiye, donanıma sahip olunamaması ve ülkemiz koşullarından kaynaklanan yetersiz istihdama bağlı olarak gelişen sebeplerdir. bunun dışında iş beğenmeme, alınan eğitimin dışında bir alanda çalışma isteği vb. sebepler de etkili olabilir.