Alevilik konusunda, A. Haluk Ünal ın yöneteceği ilk uzun metrajlı filmdir. Ceren Hindistan, Yusuf Akgün, Lâçin Ceylan, Zerrin Sümer, Ahmet Mümtaz Taylan gibi oyuncuları mevcuttur.
1980 de Çorum katliamı sonucu istanbul a göç eden bir Alevi ailenin hikâyesinden yola çıkan Saklı Hayatlar, sıradan insanların yaşadığı kimlik çatışmalarının yol açtığı gerçek bir trajediyi anlatıyor.çekimlere bu günlerde başlandı.şimdiden haber verim yani.güzel bir film olacağına inanıyorum.
aşşağıdan da başlasa aynı yukarıdan da başlasa aynı.ikisinin merkezinde kalp var sonuçta.bir zamanlar aşk gözlerde başlar dedim ama sahte bakmayı da öğrendi insanlar.malum her yer dizi sinema,rol kesenler filan.ayaklardan başlar demiştim ama sonradan öğrendim ki düşman benden önce göz koymuş oraya.yukarıyı saflık temsil eder.ama aşşağısı rezilliktir.yani ruhu önemsemez.bedeni bir hazdır..geçicidir.ama ben geçici başlayıp kadim kalanları da gördüm.kadim başlayıp ta ucuz kalanları da.
aşk bir yerlerden başlıyor gibi idi artık ama nerde duracagı önemli gibi.bakarsın aşk kalbinde kalmış! ne güzel damarlarına onun kanı pompalanır pompalandıkça da coşarsın,azarsın,debelenirsin,yaşarsın.pompalanan kan ayarında bir yerlerine akar, toplanır orda,ürersin,üretirsin,çalışır çabalarsın.
kanın nerde durudugu da önemli.kan beyinde durursa delirirsin.pipinde toplanırsa hazdan geberirsin.kalpte durursa sakinleşirsin.normalsin.aşık olunca kan ver.pis kanı alsınlar senden.aşka yeni kan gerek.
en sevdiği müziği kalabalık bir ortamda yüz ifadesini takip ederek dinlettirdim.o gülen kadın birden nasıl ağladı gördüm.severim böle sinsi süprizleri.beni aradı masadan telefonla.aynı mekanda olduğumuzu görünce şok değil bir daha aşık oldu.derken bitti sonra tabi.bir şarkının sağladığı mutluluk kadar dayanabildi yine hanımefendileri.eskidendi.
öğrenci evlerinde bilgisayar başında oturup ya da keyfi yerinde bir bünyenin erinip, kültablasını mutfaktan getirmek yerine sigara külünü olmadık yerlere boca etme halidir.bu kül döküm yerleri;
-kağıtları şekillendirerek oluşturulan çukura dökmek
-eline dökmek
-mumluk içine
-biten paketin içine
-bitmemiş paketin jelatininin içine
-yeni açılmış bir paketin üstündeki yırtılan küçük folyölü kagıt içine
-biten bira şişesi içine
-çay bardaklarının içine
-tabakların içine diye devam edip gider.acaba başka neler kullanıldı ki ?