okumadım ama yazının özeti: 9. ile 12. yüzyıl arasında islam dünyası çok ileri düzey bir medeniyetti. ne oldu da biz düşünemez hale geldik... yeniden o zamanlara dönmeliyiz... bilginlere iltifatlar falan.... bu kadar.
lozan - ali naci karacan. lozanla ilgili bir kitap arıyordum internetten bu kitaba bakıyordum sipariş verecektim bir baktım ki bizim evde varmış bu kitap şansa bak. çok güzel bir dille roman gibi yazılmış. tavsiye ederim.
Müslüman olmak isteyen ve aynı zamandan Müslümanların aptallıklarından dolayı kendini onlarla aynı kefeye koymak istemeyen müslümanların yüzlerce yıldır anlaşılan islam anlayışını reddederek gösterdikleri tepkinin sonucu.
benim anlayışıma göre, savaşta adam öldürmek cinayetten başka bir şey değildir. aynı zamanda hem savaşa hazırlanıp hem de savaşı önleyemezsiniz.
yalnız bir pasifist değil, militan bir pasifistim. barış için savaşmaya gönüllüyüm. insanların kendileri savaşa gitmeyi reddetmediği sürece hiçbir şey savaşı durduramaz.
insan savaş gibi inanmadığı bir şey için acı çekeceğine, barış gibi inandığı bir dava uğruna ölse daha iyi değil mi? “
milliyetçilik yakınçağdaki avrupa'daki kökten siyasi ve toplumsal değişiklerin bir sonucudur. yeni çağdaki Rönesans hareketleriyle Avrupa düşüncelerinin temelleri atılmış reform hareketleriyle papa ve kral arasındaki egemenlik savaşı Katolik kilisesinin etkinliğini kaybetmesiyle sonuçlanmıştır. Avrupa'daki bu toplu değişimler günümüz düşüncesinin temellerinin oluşturmuştur.
yakın çağda Fransız ihtilali sonucunda mutlak monarşiler yıkılmış yerine halkın egemenliğine dayanan demokrasi dediğimiz sistem gelmiştir. milliyetçiliğin ortaya çıkış dönemi bu zamandır. bu vakte kadar insanların savaş düşüncesi din ya da kültür temelliydi haçlı seferleri olmuş ya da cihat ilan edilmiştir. sonrasında dünyaya demokrasinin yayılmasıyla birlikte milliyetçilik düşüncesi yükselmiştir. nihayetinde hükümdar ve sülalesinde bulunan milliyetçi aidiyet duygusu demokrasi sonucu zorunlu olarak halka mal edilmiştir.
Herkesin kendi ırkı en üstün ırktır. Bu soyut bir düşüncenin ürünüdür biz buna milliyetçilik diyoruz. gerçekte üstün ırk diye bir şey yok. Bu herkesşn benin dinim doğru demesine benzer.
her insan farklıdır. Ne gelicek aklıma hiçbir şey gelmiyor. Gerçek budur. Değerlerinizi topluluklara mal etmenizden, aptalca milliyetçiliğinizden, düşüncesiz hareketlerinizden nefret ediyorum.