hayvan adam
229 (ilaç gibi)
dördüncü nesil yazar 2 takipçi 22.50 ulupuan
entryleri
oylamalar
medya
takip

    atatürk ün masonluğunun wikipedia da açıklanması

    1.
  1. wikipedia,da fremasonary yazildiginda cikan listede mustafa kemal, in isminin gorulmesi durumudur. kaynak olarak yine ingiltere ve amerika,da resmi iki locanin kayitlari delil olarak gosterilmistir.
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Freemasons
    3 ...
  2. milli görüş gömleği

    1.
  3. tayyip erdoğan tarafından çıkartılan gömlek.
    4 ...
  4. tanganyika

    1.
  5. tres 4

    1.
  6. dünyadan 1435 ışık yılı uzaklıkta bulunan, dünyanın 518 kat büyük olan Jüpiter gezegeninden yüzde 70 oranında daha büyük, yüzey sıcaklığı 1327 derece olarak tespit edilen, güneş sisteminin dışında bugüne dek bilinen en büyük gezegen.
    0 ...
  7. bulez

    1.
  8. kambur anlamına gelir.orta anadolu da kullanılır.
    0 ...
  9. oyuk kaya

    1.
  10. muallak tasi ' nın diğer ismidir.
    Peygamberimizin Miraca çıkarken bastığı ve ayak izinin bulunduğu kayadır.
    (bkz: Muallak Taşı)
    (bkz: Hacer-i muallak)
    (bkz: kuruluş kayası)
    1 ...
  11. kuruluş kayası

    1.
  12. muallak tasi ' nın diğer ismidir.
    Peygamberimizin Miraca çıkarken bastığı ve ayak izinin bulunduğu kayadır.
    (bkz: Muallak Taşı)
    (bkz: Hacer-i muallak)
    (bkz: kuruluş kayası)
    1 ...
  13. hacer i muallak

    1.
  14. muallak tasi ' nın diğer ismidir.
    Peygamberimizin Miraca çıkarken bastığı ve ayak izinin bulunduğu kayadır.
    (bkz: Muallak Taşı)
    (bkz: Hacer-i muallak)
    (bkz: kuruluş kayası)
    0 ...
  15. muallak tasi

    1.
  16. Muallak Taşı (Hacer-i Muallak ); asılı duran taş anlamındadır.
    peygamberimizin üzerinden miraca yükseldiği bugün kubbetü's - sahra da bulunan taş.
    (bkz: Muallak Taşı)
    (bkz: Hacer-i muallak)
    (bkz: kuruluş kayası)
    1 ...
  17. susuzkent

    1.
  18. bu sene yaşanan şiddetli kuraklığı bağlı olarak barajları kurmaya yüz tutan ankara'ya verilen yeni isim.
    0 ...
  19. saadet yemini

    1.
  20. erbakan'ın saadet partisi mitinglerinden önce halka baş parmağını havaya kaldırtıp yaptırdığı yemin.
    -saadet yemini-
    Milletimizin Saadet Ve Selameti iÇin,saadet Partimizin BÜyÜk Zaferi iÇin,amarikaya UŞak Millet Olmamak iÇin,irak,filistin, Ve TÜm MÜslÜman Ülkelerde Hayatini Kaybedem TÜm MÜslÜman Şehit KardeŞlerimizin DÖkÜlen Her Damla Kani iÇin ,mÜslÜmanlarin Hakki Olan Yeni Bir DÜnya iÇin........
    Milli GÖrÜŞ Davasi iÇin HiÇ Durmdadan ÇaliŞacagima Namusum Ve Şerefim Üzerine Yemin Ederim.
    Zafer inananlarindir Ve Zafer Yakindir (inŞallah)
    0 ...
  21. milli görüş yemini

    1.
  22. aşağıdaki adreslerden izlenebilecek olan erbakan' ın mitinglerinde halka yaptırdığı yemin.

    &mode=related&search=

    0 ...
  23. mimarligin aktorleri

    ?.
  24. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Tanyeli' nin 1900' lerden 2000'lere kadar olan süreçte Türk mimarisinin aktörlerini anlattığı kitabı.
    1 ...
  25. istanbul yolu

    1.
  26. hemen hemen her ilde bulanan genelde en işlek şehirlerarası yola verilen isimdir.
    0 ...
  27. milli görüş çizgisi

    1.
  28. necmettin erbakan tarafndan başlangıcı ve doğrultusu belirtilmiş, adil düzen istikametindeki çizgi.
    1 ...
  29. iyi bok yemek

    1.
  30. ogm

    1.
  31. orman genel müdürlüğü'nün kısaltılmışı.
    http://www.ogm.gov.tr
    1 ...
  32. athar

    ?.
  33. milenyum çocuğu

    1.
  34. 2000 li yıllarda doğan çocuklardır.
    (bkz: ömerçip)
    1 ...
  35. yabanciya toprak satisi

    ?.
  36. kangal balığı

    ?.
  37. Sivas Kangal'daki Sedef başta olmak üzere birçok deri hastalığının tedavisinde kullanılan "gara rufa" ya da diğer adıyla "Kangal Balığı" olarak bilinen balık.
    0 ...
  38. birleşmiş milletler ticaret ve kalkınma konferansı

    1.
  39. Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı Genel Kurul'un ticaret ve kalkınma alanında temel organıdır. UNCTAD özellikle kalkınmakta olan ülkelerde iktisadi büyümeyi ve kalkınmayı hızlandırmak maksadıyla 1964 yılında Cenevre'de yapılan birinci oturumun sonunda Daimi Hükümetlerarası bir organ olarak kurulmuştur. UNCTAD yüklendiği sorumluluklarını; politika analizleri, hükümetlerarası görüşmeler, ülkelerin izlenmesi, uygulamalar ve teknik işbirliği gibi yöntemlerle yürütmektedir.
    Kurulduğu günden beri UNCTAD barışçıl, ihtilafsız ve karşılıklı yarar ilkelerine dayalı olarak büyümeye dayalı, adil bir uluslararası ticaret ve ekonomik düzen kurmaya çalışmaktadır. 1990'lı yılların başlarında kalkınmakta olan ülkelerin ekonomik kalkınmalarına ve uluslararası ticaretin geliştirilmesine yönelik olarak, yeni bir dizi eylemlerin yapılması gerektiği hususunda görüş birliği doğmuştur. Bu konsensus, UNCTAD'ın VIII. konferansında tesbit edilmiştir. Konferansta, Cartagena Anlaşması kabul edilmiştir.
    Cartagena Anlaşması; kalkınma sürecini hızlandırmak maksadıyla finans, ticaret, mal ve hizmetler alanlarında uygulanacak ulusal ve uluslararası düzeyde kuralları ve politikaları tesbit etmektedir.
    ÜYELER
    188 üye ülke bulunmaktadır; Afganistan, Arnavutluk, Cezayir, Andora, Angola, Antigua ve Barbuda, Arjantin, Ermenistan, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bahamalar, Bahreyn, Bangladeş, Barbados, Beyaz Rusya, Belçika, Belize, Benin, Bhutan, Bolivya, Bosna Hersek, Botswana, Brezilya, Brunei, Bulgaristan, Burkına Faso, Burundi, Kombodya, Kamerun, Kanada, Kapa Verde, Güney Afrika Cumhuriyeti, Çad, Şili, Çin, Kolombiya, Komoros, Kongo, Kosta Rıka, Fildişi Sahilleri, Hırvatistan, Küba, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Dijiboti, Dominik, Dominik Cumhuriyeti, Ekvator, Mısır, El Salvador, Ekvatoral Gine, Eritre, Estonya, Etyopya, Fiji, Finlandiya, Gabon, Gambiya, Gürcistan, Almanya, Gana, Yunanistan, Grenada, Guatemala, Gine, Gine-Bisau, Guyana, Haiti, Holy Sea, Honduras, Macaristan, izlanda, Hindistan, Endonezya, iran islam Cumhuriyeti Irak, Irlanda, israil, italya, Jamayka, Japonya, Ürdün, Kazakistan, Kenya, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Kore Cumhuriyeti, Kuveyt, Kırgız Cumhuriyeti, Lao Halk Demokratik Cumhuriyeti, Letonya, Lübnan, Lesoto, Liberya, Libya, Lihenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Makedonya, Magadaskar, Malavi, Malezya, Maldivler, Mali, Malta, Marshall Adaları, Mauritanya, Mauritus, Meksika, Mikronezya Federatif Devletleri, Mongolya, Fas, Mozambik, Myanmar, Nabibya, Nepal, Hollanda, Yeni Zelanda, Nikaragua, Nijer, Nijerya, Norveç, Umman, Palau, Pakistan, Panama, Papua Yeni Gine, Paraguay, Peru, Filipinler, Polonya, Portekiz, Katar, Romanya, Rusya Federasyonu, Ruanda, St. Kitts ve Nevis, St. Lusya, St. Vinsent ve Grenada, Samua, Sao Tome ve Principe, Suudi Arabistan, Senegal, Seyşeller, Sierra Leone, Singapur, Slovakya, Solvenya, Solomon Adaları, Somali, Güney Afrika, ispanya, Sri Lanka, Sudan, Surinam, Swaziland, isveç, isviçre, Suriye, Tacikistan, Tanzanya, Tayland, Togo, Tonga, Trınıdad ve Tobago, Tunus Türkiye, Türkmenistan, Uganda, Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri, ingiltere, ABD, Uruguay, Özbekistan, Vanuatu, Venezüella, Vietnam, Yemen, Yugoslavya, Zaire, Zambiya, Zimbabve.
    Bu Devletlere ilave olarak 104 hükümetler arası organizasyon ve 163 gayrı resmi örgüt UNCTAD'ın çalışmalarına gözlemci sıfatıyla katılmaktadır.
    YAPI
    Konferans, Örgütün en yetkili birimidir. Olağan olarak dört yılda bir Bakan düzeyinde, uygulanacak başlıca politikaları tesbit etmek ve çalışma programına karar vermek üzere toplanmaktadır. 1964 yılından beri toplam sekiz toplantı yapılmıştır. En son yapılan toplantı Kolombiya'nın Cartegana kentinde Şubat 1994'te yapılmıştır, gelecek toplantının 1996 yılı içerisinde yapılmasına karar verilmiştir.
    Ticaret ve Kalkınma Kurulu (TDB), UNCTAD'ın yürütme organıdır, yılda iki kez ilkbahar ve sonbahar'da toplanmaktadır. TDB, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na, Ekonomik ve Sosyal Konsey (ECOSOC) aracılığı ile rapor vermektedir.TDB'nin 1992 yılında 4 yıl görev yapmak ve aşağıdaki konularla ilgilenmek üzere kurulan 4 adet Daimi Komitesi bulunmaktadır;
    Ürünler; Yoksulluğu Azaltma, Kalkınmakta Olan Ülkeler Arasında Ekonomik işbirliği, ve Gelişen Hizmet Sektörleri (Hizmetler, Gemicilik, Sigorta). Ürünler Daimi Komitesi’nin, Hükümetlerarası Tungsten Uzmanlar Grubu ve Hükümetlerarası Demir Uzmanlar Grubu olmak üzere iki alt organı bulunmaktadır. Gelişen Hizmetler Daimi Komitesinin ise bir alt organı bulunmaktadır; Hükümetler arası Limanlar Uzman Grubu.
    Ayrıca 1994 yılında ticaret, çevre ve kalkınma konularında üç adet Ad Hoc çalışma grubu kurulmuştur. Bu gruplar tarafından yürütülen çalışmalar 1996 yılında yapılacak olan Konferansta değerlendirilerek faliyetlerine 1996'dan sonra da devam edip etmeyecekleri karara bağlanacaktır. Diğer ana organlar arasında Tercihler Özel Komitesi ve Hükümetlerarası Kısıtlayıcı işletme Uygulamaları Uzmanlar Grubu bulunmaktadır.
    Mayıs 1993'te toplanan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, UNCTAD Sekreterliğine bağımsız hizmet veren iki organın sorumluluğunu vermiştir; Çokuluslu Şirketler Komisyonu (yakın zamanda adı, Uluslararası Yatırım ve Çokuluslu Şırketler Komisyonu olarak değiştirilmiş ve UNCTAD'ın Ticaret ve Kalkınma Kurulu’na bağlı bir alt birim haline getirilmiştir) ve Bilim Teknoloji Kalkınma Komisyonu. Hükümetlerarası, Uluslararası Muhasebe Standartları ve Raporlama Uzmanlar Grubu, Uluslararası Yatırım ve Çokuluslu Şirketler Komisyonu'na bağlı bir alt birim olarak faaliyet göstermektedir.
    UNCTAD Sekreterliği, Birleşmiş Milletler Sekreterliği'nin bir parçasını oluşturmaktadır. Cenevre'deki merkezde 480 personeli bulunmaktadır ve bir Genel Sekreter tarafından idare edilmektedir. Carlos Fortın (Şili) 1994 yılından beri Genel Sekreter olarak görev yapmaktadır. UNCTAD'ın yıllık faaliyet bütçesi Birleşmiş Milletler bütçesinden ayrılan ve yıllık tutarı yaklaşık 55 milyon ABD doları olan bir meblağdır. Teknik işbirliği faaliyetleri bütçe-dışı kaynaklarla finanse edilmektedir ve 1994 yılında yaklaşık 20 milyon ABD Doları tutmuştur.
    0 ...
  40. university of kansas

    ?.
  41. The official Web site of The University of Kansas:
    http://www.ku.edu/
    0 ...
  42. brucellozis

    1.
  43. Brucella grubu mikroorganizmalarca oluşturulan Sığır, koyun, keçi, domuz gibi evcil hayvanlarda yavru atmaya neden olan ve aynı zamanda insanlara da bulaşan (zoonozis), ekonomik yönden zarar verici ve halk sağlığı yönünden önem taşıyan bulaşıcı, enfeksiyöz genellikle subakut ve kronik seyirli bir hastalıktır.
    Hastalık insanlarda Dalgalı humma, Bang hastalığı, Malta humması ve Akdeniz humması olarakda bilinir.
    NEDEN ÖNEMLiDiR?
    Hayvanlarda neden olduğu yavru kaybı, süt veriminde azalma, damızlık değeri kaybı, kısırlık gibi zararlı etkilerinin yanında;
    Çabuk yayılması, kontrol ve mücadele güçlüğü, uzun süre alması ve masraflı olması, Hayvansal protein kaynaklarına olan olumsuz etkisi, hayvan ve hayvansal ürünlerin ticaretine engel teşkil etmesi ve hayvan yetiştiricilerinin sosyo-ekonomik gelişmesini engellemesi, insanlarda uzun süren bir hastalığı sebep olan Brucellozis fizik yetersizliği ve işgücü kaybına neden olurken, tedavi ve hastane giderleri de önemli bir ekonomik kayba neden olmaktadır.
    0 ...
  44. tohum islahi

    1.
  45. Tarım ürünlerinden yüksek verim elde edilmesi, sulama ve gübrelemenin yanında kaliteli tohumun kullanılmasıyla da yakından ilişkilidir.
    1 ...
  46. negatif perspektif

    1.
  47. Perspektif algı yanılması nedeniyle gözden uzaklaşan şekillerin oran dahilinde küçüldüğünü kabul edip onların gerçek boyutları ile algılanabilmesi için ne ölçülerde büyük çizilmesi gerektiğini bilimsel olarak saptayan bir perspektif yöntemidir.
    0 ...
  48. ufuk duzlemi

    1.
  49. Ayakta duran bir insanın göz hizası olan zeminden 160 cm yukarıda, zemin düzlemine paralel bir düzlemdir. Bu düzlemin resim düzlemini keserek oluşturduğu ara kesite ;ufuk çizgisi denir. Ufuk düzleminin yeri değiştirildiğinde farklı perspektif görünüşler elde edilir.
    1 ...
  50. yer cizgisi

    1.
  51. Yer Çizgisi ( zemin çizgisi ) : Düşey olarak konan resim düzleminin yatay yer düzlemiyle yaptığı ara kesite ;yer çizgisi denilmektedir
    0 ...
  52. herodot

    1.
  53. Herodot(M.Ö.484-M.Ö.425) yılları arasında yaşamıştır.Halikarnassos da doğmuştur.Yunan tarihçi ve antik yazardır.
    Herodotos, tarihi ilmi bir araştırma konusu olarak ele aldığından ötürü, tarih ilminin kurucusu sayılabilir ve bu bakımdan ;tarihin babası; unvanını haklı olarak taşımaktadır.
    Herodot seyahatler yapmış gördüklerini, duyduklarını kendisinden sonra gelenlere aktarmıştır.Herodot;tan öncede birçok tarihçi yaşamış fakat bu tarihçiler daha çok bir olay kayıtçısıdır yani olayları kaydetmişler.Fakat Herodot kendisini sadece kayıtlarla sınırlandırmamış, gezdiği gördüğü yerleri fiziki ve beşeri açıdan da tanıtmıştır.
    Herodot topladığı bilgileri edebi bir bütün halinde birleştirmiştir.Anlattıklarıyla tarihe katkıda bulunmuştur.
    0 ...
  54. barbaros pilavi

    ?.
  55. Barbaros Pilâvı (Cezayir)

    Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
    300 gram kıyma,
    140 gram margarin yağı,
    5 kaşık zeytinyağı,
    1 baş soğan,
    1 demet maydanoz,
    1/2 kilo olgun domates,
    yeteri kadar tuz, karabiber ve un.
    Pilavı için:
    2 bardak pilavlık pirinç,
    1 bardak domates suyu,
    2 bardak et veya tavuk suyu,
    3/4 bardak tereyağı, yeteri kadar tuz.
    Yapımı: Olgun domatesi ince delikli süzgeçten geçirerek bir bardak domates suyu elde etmeli.Buna iki bardak su, pirinç, yağ ve tuz katarak pilâvı pişirmeli.
    Derince bir tavaya 30 gram margarin yağıyla 3 kaşık zeytinyağı koyup kızdırmalı. Yağ kızınca kıymayı kavurmalı ve tavayı ateşten indirmeli. Beri yanda rendelenmiş soğanı 30 gram margarin yağıyla 2 kaşık zeytinyağının içinde karıştırarak kavurmalı. Soğanın rengi pembeleşince buna ince delikli süzgeçten geçirilmiş yarım kilo domatesin suyunu katmalı. Tuzunu ve biberini serpip salçayı kaynamaya bırakmalı. Salça kaynayıp koyulaşmaya başlayınca kıymayı salçasıyla birlikte bunun içine atmalı ve bir taşım kaynatmalı. Kabı ateşten indirirken 80 gram margarin yağı katmalı ve tavayı ateşten almalı (Yağ tavanın sıcaklığıyla eriyecektir). Pilâv pişip de demlendikten sonra bunu servis tabağına almalı. Pilâvın üstüne kıymayı oturtmalı. Salçasını da gezdirerek döktükten sonra sıcak sıcak servis yapmalı.
    0 ...
  56. daha fazla entry yükleniyor...
    © 2025 uludağ sözlük