ÇiN KAYNAKLARINA GÖRE
Türklerin en belirgin özelliklerinden biri, kuvvetli bir teşkilâtçılık yeteneğine sahip olmalarıdır. Yaşadıkları hayat da onları hürriyete, istiklâle alıştırdığı için, hiçbir zaman devletsiz olmamışlardır. Gerçekten, Türklerin 2500 yıllık tarihlerinde, devletsiz kaldıkları, yani istiklâllerini kaybettikleri bir devre rastlanmaz. Dünyada daima bir veya birkaç Türk devleti bulunmuştur. Türklerde istiklâle verilen değer, bazı tarihî kayıtlarda görülmektedir. M.Ö. 58'de cereyan eden bir hâdise dolayısıyle, Çin yıllığı, Hun devlet meclisinde yapılan şu konuşmayı nakleder:
"Bizim için, tâbiiyet, yüz kızartıcıdır. Atalarımızdan toprakla birlikte devraldığımız istiklâlimizi, Çin ile uzlaşmak pahasına feda edemeyiz. Mücadele edecek savaşçılarımız halâ mevcutken, devletimizi korumalıyız
*Güney Koreli bir kadın 1987'de utanç içinde kendini astı.Utancının sebebi?Ülke gündüz saatine geçtiğinde kadın saatini ileri almayı unuttuğu için kocasının şirket pikniğine yemeksiz gitmek zorunda kalması.
*Avusturyalı Hans Steininger 16.yüzyılın en uzun sakal rekoruna sahipti.Bir gün merdivenlerden çıkarken sakalına takılıp düştü ve öldü.
*16 yaşındaki ingiliz genç güzel kokma takıntısı yüzünden kendini deodorantla öldürdü.Şüpheli ölüm vakalarını tahkik eden memur gencin aylarca aşırı doz deodorant kullanması sonucu kanındaki ölümcül dozun 10 katı propan ve bütan bulunduğunu ve bu yüzden kalp krizi geçirdiğini söyledi.
*1841'de ingiltere'nin en gözü pek adamı Samuel Scott boynuna ilmiklenmiş bir iple Londra'nın Waterloo köprüsünden sarkarak akrobatik gösteriler yapıyodu.Bir gün ilmik kaydı.Scott köprüde boğularak ölürken bunu gösterinin bir parçası sanan seyirciler alkışlıyorlardı.
*1933'de Japon bir kız öğrenci aktif bir volkana atlayarak öldü.Kızın ölüm şekli bir moda başlattı ve 300'den fazla japon çocuk aynı şekilde kendini öldürdü.Turistler volkana atlayan insanları izlemek için adaya akın etti.Polis sonunda kraterin etrafına parmaklık dikerek ve adaya tek gidiş bileti alınmasını yasaklayarak bu modaya bir son verdi.
*Cleveland'da bir akıl hastanesi 1933' te bir yangın dolayısıyla boşaltıldı.Kadın hastalardan dokuzu soğuktan korunmak için hastaneye geri girdi ve yanarak öldü...
tabancalar kısa namlulu olmaları, kolay taşınabilmek ve yakın mesafede etkili olmak için üretildikleri halde bu hayvani tabanca kısa namlulu sayılamamakta, uzun namlusu ile tabanca görünümlü ufak bir tüfektir. herşeyin büyüğüne meraklı olan amerikalılar tarafından filmlerde bol bol kullanılır