insanın varoluşsal amaçlarıyla sıkıntılar yaşadığında sahip olduğu kaygı türüdür. bunun bir de boşluk versiyonu vardır. hedeflerine ulaştığında başka yaşama gayesi bulamayan insanlar bu ontolojik boşluğa düşerler.
özellikle kurtuluş savaşı sonrası lozan anlaşmaları zamanında tam bir uluslararası diplomasi fenomeni haline gelmiş türk siyasetçi. son dönemde sosyal medyada inönizm esprileriyle gerçek dışı konularla gündeme gelse de orjinal hayatı da sosyal medya fenomeni olabilecek kadar ilgi çekici bir şahsiyet.
açık ve net vaatler veren afişleriyle tanıdığım parti. anlaşılan çok meşgul bir parti. göreve geldikleri zaman yapmayı planladıkları çok şey var. fakat yapılması gereken şeyler arasına ben de acizane bir katkıda bulunmak isterim. mümkünse türkçe yazım kurallarına daha fazla hakim olma adına kendi aralarında dil bilgisi dersi versinler.
başbakan erdoğan'ı ısrarla düzelten, ama başbakan erdoğan tarafından her seferinde yamultulan emektar siyasetçi. son olarak dersane çıkışı başbakanın bir tepkisine maruz kalabilir. biz de gündeme katkımız olsun, makarasını yapalım dedik.
Medeniyet kavramını tekeline almış Batı'nın ve destekçilerinin 'geri kalmak'la itham ettiği, ama kendi medeniyet havzalarında belli bir değer atfeden ülkelerdir. Aynı zamanda gelişmişliği kapitalist gelişmişlik ve serbest pazara sahip olmak olarak kabul eden Batı'nın da zamanında sömürdüğü ülkelerdir. Son olarak da, gelişmemişliklerinin (!) sebebi, (sözüm ona) gelişmiş ülkelerdir.
Gmail, Twitter, Facebook... bu gördüğünüz sıradan bir internet kullanıcısı olduğumu gösteren bir üçlemedir. Ama, interneti kullanabildiğimi belirttiğinden ötürü mutluyum sevinçliyim.
islam'ın 'her çocuk günahsız doğar' öğretisine aykırıdır bu fiil aynı zamanda. başkalarının günahından bir çocuğu sorumlu tutmak akıllı insanların yapacağı şey değildir.
dikkat ediyorum bazen, insanlar bilerek yapmıyorlar bunu. ama sürekli bilinçaltlarında gayri meşru ilişkiden doğan çocukları kötü görüyorlar. bunu yapmamak lazım. küçük yaşta insanların hayatlarını karartmamak lazım.
En son 'vicdani red caiz değildir' açıklaması ile duyduğum şeydir kendileri. Laik olduğu söylenen devlette Diyanet gibi bir kurumun olmasını geçtim, Laik olduğu iddia edilen bir devletin askerliğini yapmak istememenin caiz olmadığını açıklamasına artık dayanamadım. Gerçi farklı bir şey de beklenemezdi. En nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti, Diyanet işleri Başkanlığını dinin üzerindeki kontrolünü devam ettirmek için kurmuştu. Bu yüzden böyle bir fetva gelmesi çok da şaşırtmamalı.
ekseriyetle kızlı erkekli çektikleri halayla gündeme gelen güruh. keşke yapmasalardı diyorum ben. temel sağlam olmazsa, üstüne ne bina edersen et, çöker.
Bırakalım rakamlar konuşsun dedirtir adama bu başlık. Efendimizin (sav) 23 yıllık peygamberlik hayatının sadece bir kaç ayı savaş meydanlarında geçmiştir. Geri kalan zamanlarda müslüman olmayanlara islamı anlatmakla geçirmiştir. varın aradaki oranlamayı da siz yapın.
official declaration of somebody's abazan attitudes... dedirten vakadır. uzak durun bu tiplerden. olur da yanlışlıkla takip ederseniz, size s.a. diye mesaj atabilir.
official declaration of somebody's abazan attitudes... dedirten vakadır. uzak durun bu tiplerden. olur da yanlışlıkla takip ederseniz, size s.a. diye mesaj atabilir.
hayal ürünü olan bir şeydir. fazıl sayın yaptığını Amerika da yapsanız, nefret suçları kapmasından şimdiye hapsi boylaşımtınız. bu adamın twitterda yazdıklarının düzeltilecek bir tarafı yoktur.
Uzun zamandan beri olması beklenen durumdur. Bu kadar sorumsuzluğu başka ne türlü sonuçlanabilirdi ki? Yalnız emeklerini de inkar etmek doğru olmaz. Faydası da çok oldu. Disiplinsiz kalarak kredisini tüketmek ise onun suçu.
dream theater daki klavye sololarını da tavsiye edebilirim bu başlık altında. hangi birini yazayım şimdi. girin youtube a dream theater yazın. rastgele bir parça dinleyin.
blind guardianın 31 parçadan oluşan 3cdlik yeni best of albümünün adı. şarkı seçimler muhteşem. şarkıları yeniden çalmışlar, sıradan best of albümlerinde gördüğümüz copy paste olayını yapmamışlar yani. şarkıları yeniden çalmak, blind guardianın son üç albümünde göze çarpan power-progressive türünü eski şarkılarla birleştirmek olmuş. bence gayet başarılı bir şekilde yapmışlar bunu. bunun yanı sıra, at the edge of time albümünde kullanılan, sentetik olmayan orkestral öğeleri de kullanmış olmaları önemli.
şarkılar arasında dikkat çeken parçalar, traveler in time, valhalla, the bards song - the hobbit ve and then there was silence gibi parçalar, power-progressive türüyle, blind guardianin eski teması olan gerçek power metalin birleşmesini çok güzel örneklendirmiş. bu parçalara ek olarak, the bards song - in the forest albümde göze çarpan en önemli parçadır belki de. orjinal versiyonundaki akustik tınıyı, senfonik öğelerle birleştirmişler ve muhteşem bir parça ortaya çıkmış. son olarak bir noktaya da dikkat çekmek gerekir. kanaatimce, son iki albümden parçalar almak doğru bir seçim olmamış (this will never end, ride into obsession). bu parçaların çok değişmesi mümkün olmadığı için copy-paste havası vermiş. bana kalırsa, gereksizdi bu parçaların alınması.
son olarak 3. cdden bahsetmek istiyorum. blind guardianın ilk zamanlardaki demolarından oluşuyor bu cd. fakat parçalar yeniden çalınmamış, klasik bir remaster yapılmış. yeniden çalınmasını isterdim. gerçi uzun zamandır da beklediğim bir şey bu parçaların yeniden çalınması. belki ilerleyen zamanlarda, 30. yılın veya 40.yılın hatırına yapılır. temennimiz o yönde.
kendisine yeni bir kindle almasını tavsiye edeceğim insan tipidir. bilgisayarına indirsin kitapları, isteyene göstersin kindle'ı. hem hava atması daha iyi oluyor onunla.
ders çalışırken dinlenebilecek güzel müzik türlerinden biridir. enstrümental olması, sözsüz olması bu noktada önemli etkenler. melodilerin genel olarak belli bir rutinde gitmesi, ve şarkılarda belli bir düzenin olması, insana odak sorunu yaşatmaz, ve o sırada ilgilendiği şeye dikkat vermesini sağlar. türün yeni yeni yayılması sebebiyle, 3'ten fazla albümü olan post-rock grubu baya azdır. birer cümleyi andıran, şarkı, albüm, ve grup isimlerine sahiptir. genelde her grubun bir self-titled albümü vardır.
örnek gruplar: god is an astronaut, explosions in the sky, mogwai, this will destroy you, maybeshewill vs
dünya'daki zulümlerin merkezi kabul edilebilecek, 6 kıtadan birisidir. beyaz adamın (avrupa ülkelerini kastediyorum) keşfinden sonra üzerinde kan, barut, göz yaşının eksik olmadigi kıtadir. dünya'nın üvey evladı da denilebilir.
Başvuru formunda "başınızdan geçen ilginç bir olay" diye soru bulunan yarışmadır. Katılanların yüksek ihtimalle o kısmı yalan yanlış şeylerle doldurduğu tahmin edilmektedir. "Hepiniz mi enteresan hayatlar yaşıyorsunuz anam" dedirten yarışmadır.
Hepimizin küfrettiği kişidir. Hayatının geri kalanında başarılı olamayacağını düşündüğümüz kişidir. Zaten okul dışında başarı sağlayacağı muammadır. Kendisine tavsiye okuldan çıkmasın. Akademik hayatta kendine yer edinsin. öteki türlü barınamaz bu hayatta.