Uzman rehber ve psikolojik danışman, yazar. tam bir entelektüel (türk-islâm ve batı sentezinde) yurdum insanıdır, espritüel ve eleştireldir.evli ve bir çocuk babasıdır.
Kütahya tavşanlı doğumludur, ilginç ve hareketli bir öğrenim hayatım vardır. uludağ üniversitesi rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümünü bitirmiş, aynı bölümde yüksek lisans yapmıştır. Bursa'da büyük fen dershanesinde çalışmıştır. bursa rehber öğretmenler derneğinin kurucusudur, başkanlığını yapmıştır.
Şuan Bursa'da , yeşilde şirin ve nitelikli bir anaokulu işletmektedir.Sakarya Üniversitesi rehberlik ve psikoloji danışmanlık bölümüne doktora başvurusu yaparak hak kazanmıştır, kısmetse 2008-2009 öğretim yılında doktoraya başlayacaktır. yakınlarda son kitabı psikolojik tehlike nesil yayınlarından çıkmıştır.
sakarya üniversitesi felsefe bölümü araştırma görevlisi,
araş.gör.tufan çötok
felsefe bölümü öğretim elemanı
doğum tarihi: 20 şubat 1975
öğrenim durumu:
lisans sosyoloji dumlupınar üniversitesi 1998
y. lisans felsefe tarihi sakarya üniversitesi 2004
yüksek lisans tez başlığı ve tez danışmanı pre-sokratik düşüncede yokluk düşüncesi, danışman: doç.dr. rahmi karakuş
görevleri:
1998-2001 araş. gör. dumlupınar üniversitesi, fen-edebiyat fak. sosyoloji böl.
2001-2002 kütahya alternatif dershanesi felsefe gurubu öğretmenliği
2002 araş. gör. sakarya üniversitesi, fen-edebiyat fak. felsefe böl.
yayınlar:
günümüz batı toplumlarında sosyal değişme, çalışma ve ahlak ilişkisi, sosyoloji konferansları, sayı:28
bölümdeki en nadide araştırma görevlisidir, aciz kanaatimce ileride çok başarılı olacaktır şimdiki gibi, çok kibar ve iyi bir insandır, öğrencinin en sevdiği araştırma görevlisidir, prof ve doç olmuş birçok akademisyene taş çıkartır.
sakarya üniversitesifelsefe bölümü akademisyeni,hacettepe mezunudur, derslerinde öğrenci bilmek zorunda kalır, hakkı verilmelidir bu açıdan. bölümde en fazla öğrenciyi zorlayan ve bırakan akademisyendir. öğrenci kendisinden nedense fazlası ile tırsmaktadır. tanrı ve islâm ile ilgili problemleri vardır, empirist sebeplerle... hz.muhammedin bildirdiğinin vahiy olduğuna inanmamaktadır.
sınavda bir uzun dipnotun son tarafına doğru bir maddesini soran muhterem hoca.
tez öğrencilerimi kayırırım diyen çok ahlâklı şahsiyet.
islâmî olarak değerlendirilen olaylarda , daha doğrusu özde islâmî olmayan olgular,konular,olaylar,durumlar hakkında, islâmcı etiketi tanışayan muaviyevarî kişiler hakkında söylenilen ahmakça övgüler ve yapılanlar karşısında sürekli sorduğum soru : peygamber olsa ne yapardı, ne derdi? Allah bu olanları onaylar mıydı?
oğuz kağan'ın, asya hunlarının en büyük, en ünlü kağanı olan mete (motun) olduğunda birçok tarihçi birleşiyor. belki oğuz kağan destanı mete'den evvel de vardı. mete'nin ünü, kahramanlıkları ve hayatının oğuz kağan'ın hayatına benzemesi, oğuz kağan'ın aslında mete olacağını düşündürmüştür.
Necati MERT: 1945tete Adapazarında doğdu. Öğrenimini Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladı. Adapazarında iki ayrı dönemde (1968-72, 1978-80) toplam yedi yıl lise, Hendekte de on yıl (1993-2003) dershane öğretmenliği yaptı. 12 Mart dönemine rastlayan ilk öğretmenliği döneminde TCK 142. ve 312. maddelerine aykırı davranmak savıyla yargılandı, bir süre tutuklu kaldı. Sonuçlandırılamayan ve sonradan 1974 affı ile de düşecek olan bu dava nedeniyle idari tahkikat da geçirdi ve bakanlık emrine alındı. Bakanlık emrinde iken istifa edip kitap kırtasiye ticaretine başladı. Halen Adapazarında bu işi sürdürmekte.
ilk yazısı Mustafanın Karesi adlı bir öykü: Yansıma, Temmuz 1972, Sayı: 7. Bunu aynı dergide ve daha sonra Sanat ve Toplum, Sosyalist Kültür Ansiklopedisi, Yazko Somut, Karşı, Yaba Öykü, Sakarya Ekonomi, Yeni Biçem, Düşlem, Üçüncü Öyküler, E, Kırklar gibi yayınlarda başka öykülerle deneme, inceleme ve eleştiriler izledi. Ayrıca Çarksuyu adlı aylık siyasi haber-yorum, araştırma ve reklam gazetesi çıkardı (Ocak 1996-Mayıs 1996). Burada ve Adapazarındaki kimi yayın organlarında köşe yazarlığı yaptı/yapmakta. Şu sıralar sürekli yazdığı iki dergi: Hece ile Hece Öykü.
Necati Mert Türkiye Yazarlar Sendikası, Edebiyatçılar Derneği ve P.E.N. Yazarlar Derneği üyesi.
Yayımlanmış kitapları: Gramofonlar, Radyolar, Teypler (Öyküler, 1979), Bir Bir Değilken (Masallar, 1979), Hindinin Biri (Masallar-Öyküler, 1980), Minnacık Bir Uçurum (Öyküler, 1994), Paytonun F si (Deneme, 1995), Geceye Uçurulan Güvercinler (Öyküler,1996), Kapıdan içeri Girmek (Deneme, 1997), Büyük Düğün (Oyun, 1998), Gönüller Küçüldü (Öyküler, 2002), Ömer Seyfettin: islamcı, Milliyetçi ve Modernist Bir Yazar (inceleme-Biyografi, 2004).
suyu,elektriği,yolu,köprüsü,yeterli sağlık imkânları,kısacası doğumla dünyaya gelmeklik sonucu kendinde bir değer sahibi insanın, sırf bu kendindelik nedeni ile sahip olduğu hakların olmadığı köyleri,ilçeleri,şehirleri olan, kapitalizmi-liberalizmi seçmiş ama piyasa namanı hiçbir şey üreten ve hiçbir şey satan, aya gidenlere sellerden ve depremlerden,sömürüden ve ezilmeden bakan türkiye.
sakarya üniverstesi felsefe bölümü
yard.doç.dr. nejdet ertuğ
doğum tarihi/öğrenim durumu/akademik ünvanlar
1962'de doğdu. eskişehir kanatlı lisesinden 1979 yılında mezun oldu. 1985 yılında ankara üniversitesi, ilahiyat fakültesi kelam ve islam felsefesi bölümünü bitirdi. trabzon'da lise öğretmenliği yaptı. 1987 senesinde girdiği başbakanlık devlet arşivleri'nden 1993 yılında sakarya üniversitesi fen-edebiyat fakültesi tarih bölümüne geçti. 2000/2001 döneminde harvard law school, 2001/2002 döneminde center for middle eastern studies'te ziyaretçi bilim adamı olarak çalıştı. 2002 yılında felsefe bölümünde göreve başladı.
kitaplar:
osmanlı döneminde istanbul deniz ulaşımı ve kayıkçılar, kültür bakanlığı, ankara 2001.
verdiği dersler:
osmanlıca
temel bilgisayar teknolojileri
tarih felsefesi
osmanlı kültür/medeniyet tarihi
osmanlı bilim tarihi
(not: öğrencilerine hoş,nitelikli hayat dersleri örnekleri ve abi nashiatları da verir) http://www.phils.sakarya.edu.tr
Öğrenim Durumu:
Derece
Bölüm/Program
Üniversite
Yıl
Lisans Felsefe istanbul Üniversitesi 1984
Y. Lisans Türk islam Düşüncesi istanbul Üniversitesi 1987
Doktora Felsefe Tarihi Ankara Üniversitesi 1995
Yüksek Lisans Tez Başlığı ve Tez Danışmanı : Düşünce Tarihinde Metafizik Disiplinin Gelişimi ve Türk-islam Felsefesindeki Yeri, Danışman: Prof. Dr. Nihat Keklik
Doktora Tezi ve Danışmanı :Dil Açısından Ahlak Felsefesi ve R.M.Hare, Danışman: Prof.Dr. Kenan GÜRSOY
Kitap:
1996 Dil ve Ahlak, Vadi yayınları. Ankara
2001 Hacivatın Hüznü, Vadi Yay. Ankara
Ortak Kitap:
2005 " Türkiyeli Olmak, Türk Olmak, Türkiye'de Türk Olmak" Çok Kültürlülük ve Türkiyelilik, Editör. M.Çağatay Özdemir, Tekağaç Yay., Ankara (Türk Yurdu, sayı:208'de yayımlandı)
2005 "Masallarımızdaki Felsefe" Hayatın Manevi Boyutları, Türk Edebiyatı Vakfı yay. istanbul
Öğretmen Van Erek Lisesi 1985-1986
Öğ.Gör. Eğitim Fakültesi Gazi Üniversitesi 1988-1992
Ar. Gör. Fen Edebiyat Fakültesi Gazi Üniversitesi 1992-1996
Yar.Doç. Fen Edebiyat Fakültesi Gazi Üniversitesi 1996-1998
Doç.Dr. Fen Edebiyat Fakültesi Gazi Üniversitesi 1998-2001
Doç.Dr. Fen Edebiyat Fakültesi Sakarya Üniversitesi 2001
Prof.Dr. Fen Edebiyat Fakültesi Sakarya Üniversitesi 2001-
2006-2007 eğitim-öğretim yılı bittiğinde , Sakarya Üniversitesi felsefe bölümündeki görevini bırakarak Gazi Üniversitesine gitmiş ve felsefe bölüm başkanlığını almıştır.kendisinin gitmesi ile bölümde kendi alanında varlık gösterebilecek -kimi dersler için- bir ibrahim daşkaya kalmıştır.
derslerde ve üniversitede resmi ve ciddi takılmaya çalışsa da, dışarıda oldukça eğlenceli ve makara bir şahsiyettir, türkiyedeki macit gökberk gibi kokuşmuş zihinli felsefeciler dışında kalır.biz burada sizlere felsefe tarihindeki zokaları yutturmamak adına,onlardan arındırmak adına buradayız derken aynen bunu ifade etmekteydi.
bazı şikâyetler olsa da hakkında oturup muhabbet edilecek hoş bir insan ve akademisyendir.
ankara üniversitesi siyasal bilimler fakültesi mezunu(1969).
abd miami üniversitesinde felsefe master'ı ve doktorası yapmıştır(1982).
haceetepe üniversitesi felsefe bölümünde profesör olarak görevini sürdürmketedir.ahmet inam ve arda denkel gibi esaslı bir felsefecimizdir, yerden yere vurduğu nokta atışı değerlendirmeleri ile filozofların foyasını ortaya çıkarır.
"ne aydınlanma diye bir şey oldu,ne de aydınlanmacı,aydınlanma entelektüellerin bir hurafesidir." fehmi baykan
porf.dr.rahmi karakuş:
doğum tarihi: 01 şubat 1962
Sakarya üniversitesi felsefe bölüm başkanı
öğrenim durumu:
lisans felsefe istanbul üniversitesi 1983
y. lisans türk islam düşüncesi istanbul üniversitesi 1987
doktora/s.yeterlik/ tıpta uzmanlık din felsefesi selçuk üniversitesi 1994
yüksek lisans:
i.ü. edebiyat fakültesi felsefe bölümü farabide determinizm
danışman: prof. dr. nihat keklik
doktora:
1908-1933 türkiyede felsefenin kavranışı ve dinin konumu,
danışman: prof. dr. hüsamettin erdem
kitaplar:
1995 felsefe serüvenimiz, seyran yayınları istanbul
2003 felsefe tasavvurumuz, değişim yayınları, sakarya
2004 yusuf akçurada tarih tasavvuru, değişim yayınları, sakarya
sait baser
isparta -1957
sakarya üniversitesi felsefe bölümü
öğrenim durumu
lisans : istanbul üniversitesi, edebiyat fak.,tarih bölümü, umûmî
türk târihi kürsüsü, istanbul, 1982.
sakarya üniversitesi felsefe bölümünde en mümtaz şahsiyet.en çok sevilen hoca... en derin hoca...
genel türk tarihi, özellikle islam öncesi türklük ve türk-islam tefekkürü ile tasavvuf , uzakdoğu düşünce hareketleri alanlarında kendisinden her açıdan feyz alınabilecek bir insanlık abidesidir.
kendisinden çokça istifade ettiğim , hoca-talebe ilişkisinden çok memnu olduğum ve haz dudyuğum hocam..
toplumsal aklı anlamak, kutadgu bilig'den sevgi toplumuna,yahya kemalde türk müslümanlığı gibi nitelikli eserleri olan akademisyen...
allah uzu ömürler versin ve amin dedirten şahsiyet.
"Ne 'aydınlanma' diye bir şey oldu,
ne de 'aydınlanmacı' olabilir.
'Aydınlanma' entellektüellerin bir hurafesidir." fehmi baykan
Fehmi Baykan'ın kitabının John Locke bölümüne dair şunları söylemek istiyorum: Baykan'ın eleştirileri sonrasında neredeyse Locke'u filozof saymayacaktım,çünkü bu akadar çelişen bir filozof daha görmedim.Koyduğu temel ilkeler, üste inşa ettikleri ile çelişiyor. Ben bu hususta Fehmi Baykan'a teşekkür ediyorum...
kitabında filozofları küçümsediğini düşünmüyorum,kitabının tamamını okumadım ama okuduğum yerler ile ilgili özellikle de Locke hakkında böyle bir izlenim almadım.Gayet ciddi bir araştırma olmuş ve nitelikli bir kitap...
Aydınlanmanın hurafeliğine gelince bu apaçıktır,bu rönesans felsefesi için de böyledir.Rene Guenon'un da haklı olarak bu dönemi ilkçağ felsefesinden aşağı görmesi gibi...macit gökberk gibi andaval felsefe profesörleri felsefe öğrencilerinin daha andaval zekâlarına ve ahmaklıklarına daha yerinde gidiyor,elbette biliyoruz.
Son olarak her felsefecinin belirli yanlışlar ve ifadeler kullanabileceğini belirtmek isterim.Arda Denkel'i bu ülkenin yetiştirdiği nitelikli bir felsefeci olarak görmekteyim.Düşünceler ve Gerekçeler'de Leibniz ile ilgili idea-innata yerine, zihnin, kimi önermeleri deneye başvurmaksızın değerlendirebilen bir apriori'liğinden bahsediyor.Leibniz'in monadolojisi dışında Türkçeye çevrilen eseri hatırladığım kadarı ile yok,ancak bir hocam(ibrahim daşkaya,sakarya felsefe) Leibniz'in idea innatayı başka bir eserinde kullandığını ve benimsediğini benim sorum sonrası araştırarak buldu.Şimdi Arda Denkel atıyor mu diyeceğiz?!.Önce bir Arda Denkel ve Fehmi Baykan olmak gerek ki,Doğan Özlem,Ahmet Arslan olmak gerek... herkes hata yapar ve ağır eleştiriler yapabilir,doğru eleştirilip eleştirilmediği önemlidir....