2015 yılını "bilimkurgu yılı" ilan etmeme sebebiyet veren filmlerden biri. Evet bu sene normalde olmayacağı kadar bilimkurgu filmi vizyona girdi ve hepsi de izledikten sonra pişmanlık hissi vermeyen cinstendi. Bu film de kendi benzerleri arasında konusu açısından farklı bir yere sahip fakat Interstellar ile karşılaştırmak da biraz Interstellar'a hakaret niteliğinde. Olsa olsa Gravity ile karşılaştırılabilir fakat ona gore de çok üst kalıyor. Yani film güzel olsa da bir başyapıt değildir. Son olarak bir sıralama yapmak gerekirse Interstellar } The Martian } Gravity.
Öyle bir sorundur ki, ufacık bir gülümseyene, küçümal samimi bir söz söyleyene açıp içini göstermek, onu kendine ortak edip kocaman bir bağ kurmak istersin. Belki de açsındır bu hisse.ama bilirsin ki o aynı hisleri paylaşmamaktadır, sen sorunlusundur. "Boşver" der donersin kendi yalnızlığına.
Erkeklerin mal olmasındandır efenim. Şahsen ben, bana parası olduğu halde sırf geleneksel kodlar yüzünden, mecbur oldugumu dusunerek bunu yaptıracak hatunla ikinci kez gorusmem.
Sorunsal olmayandır. Böyle birşey vardır fakat sanıldığı gibi erkeğin boşalması ile benzer bir durum değildir. Çok fazla ugrasinca bazı kadınlar orgazm aninda idrar saçar etrafa. Olan biten budur, her kadında olmaz.(tecrübe ile sabittir)
Şimdi ben buraya nasıl geldim? Neden geldim? Gordunuz yürüdüm geldim. Geldik de, gelmedik mi dedik? Bunlar bir takım uydurma laflardir efendim. Kim getirdi lan beni buraya?
Böyle bir tecrübem olmamasına karşın, gayet normal olduğunu düşündüğüm durumdur. Dışarıda tanisilan insan da ilişkinin başında yabancı birisidir, zamanla derinlemesine tanışılır. Sanal alemde başlayıp gerçek hayata taşınan ilişkilerin de bundan bir farkı yoktur kanımca.
Sık sık denk geldiğim hadisedir. Sevgilisiyle oturan veya yanımdan geçen çiftin dişi olanı gözümün içine bakar. "Hadi ben seni kesiyorum da, senin amacın ne ki?" edasında insanın hayatı sorgulamasına sebep olur.
Öyle 10000 kişide bir bulunan yetenek değildir, nadir değildir. 10 kişiden 5inde vardır.her yetenek gibi çocukken gelişir, doğuştan gelmez. (Yazan bir müzikolog)
Kendini birey olarak kabul edemeyenler, insan olduğu fikrini benimseyemeyenler ve bir şekilde kendini tanımlama zorunluluğuna gidenlerin bunu milliyet ve din ile yapmasının Türkiye ayağı. italyan mıyız, hristiyan mı? Çinli mıyız budist mi? Birsey değiliz arkadaşım artık anlayın şunu, herkes 47 kromozomdan olusuyor, herkesin vucudundaki atomlar proton, nötron,elektron içeriyor. Diğer şeyler masaldan ibaret, artık büyüyün.