ileri derecedeki kronik alkoliklerin beyinleri ciddi bir biçimde zarar görür. özellikle planlama ve karar almadan sorumlu olan ön korteks ve denge ve öğrenmeden sorumlu beyincik en çok zarar gören bölümlerdir.
uzun süreli alkol kullanımı ise hipokamusa zarar verir. hipokamus, hafıza duygudurum ve öğrenme merkezi ve yeni beyin hücreleri üreten fabrika görevini yapar.
Kronik alkolün kötüye kullanımı veya bağımlılığı tüm organ sistemlerinde hasar yapar.
kan yapımı
anemi
kolay morarmalar
kalp - damar sistemi
anormal kalp atımları
kalp yetmezliği
hemoroid
yüksek kan basıncı
çarpıntı
mide - barsak sistemi
ishal
yemek borusu varisleri
gastridis
yemek borusunda enflamasyon ya da kanser
artmış enfeksiyon riski (örneğin tüberküloz)
karaciğer hasarı, hepatit ve karaciğer kanseri
düşük kan şekeri
pankreas kanseri
pankreatit
ülserler
iskelet sistemi
gençlerde kemiklerin gelişmemesi
osteoporoz (kemik erimesi)
üreme sistemi
erkeklerde sperm sayısının azalması ve düzensizleşmesi
kadınlarda adet düzensizliği, kısırlık ve erken menopoz
hamile kadınlarda sakat doğumlar ya da fetüs ölümü
sinir sistemi
şaşkınlık
koordinasyon bozukluğu
depresyon
koordinasyon kaybı
sinirlerde hasar
psikoz
kısa dönem hafıza problemleri
wernicke - korsakoff sendromu
felç
görme zorluğu
sevgili! bir alkolizm hastası kendini korumak için alkolünü nasıl ayarlıyorsa (bazen koruma için içmezlermiş) sen de öyle ayarla, ben bişey demiycem, sana bırakıyorum deyip, ayarladığını düşünmekle avunmak demektir alkolik manita....
- Bu durumda (karaciğerin alkolden kötü etkilenme durumu) alkolü bırakınca düzelme olur mu?
- Bu hastalar (hepatit, siroz, alkolizm hastaları) alkolü bıraktıkları takdirde ya tamamen iyileşmekte ya da buna rağmen siroza yakalanmaktadırlar. karaciğer sirozu amerika'da belli başlı ölüm sebepleri arasındadır. ölüm oranları gençler arasında düşük olmasına rağmen, yaş ilerledikçe hızla artmaktadır. 45-54 yaş grubu arasında dördüncü ölüm sebebidir.
psikotik rahatsızlığı olanlar! Hastalığınızı alkol tetikliyor. Alkol almazsanız hastalığınızı, seyrini, hecmeleri, hezeyanları, atakları bir daha yaşamama şansınız var. Yutun hapınızı insanların arasına atın kendinizi. bizce.
- alkolün karaciğer üzerine olan etkileri çok konuşulur. bu konuda sizin yaklaşımınız nedir?
- karaciğer vücudumuzdaki en büyük ve en karmaşık organlarımızdan biridir. Vücudumuz için gerekli olan yaşamsal enerjiyi ve besinleri depolar, sağlıklı bir vücut için önemli olan enzimleri ve proteinleri üretir, vücudu hastalıklardan korur, alkol gibi zararlı toksinlerin (zehirlerin) yıkımını sağlayarak vücuttan atılımını sağlar. Alkolün yıkımı için en önemli organ olduğundan alkolden çok çabuk zarar görür. hatta birtakım reçetesiz ilaçlarla birleştiğinde üç bardak içki bile karaciğere zararlıdır.
- yani hemen ortaya çıkmıyor öyle mi?
- Alkole bağlı karaciğer tahribi alkol kullanımının ciddi ve ölümcül bir sonucu olarak karşımıza çıkar. üç farklı durumu vardır. Birkaç gün boyunca fazla alkol tüketmek bile ilk durum olan yağlı karaciğere (steatosis)'e sebep olabilir. Bu, karaciğer tahribinin ilk ve en sık rastlanan aşamasıdır. Karaciğer hücrelerinde yağlanmayla kendini gösterir. Alkol tüketimi durduğunda bu durum da sona erer. Fakat eğer kişi uzun süre boyunca alkol kullanmaya devam ediyorsa ciddi ve ölümcül bir aşama olan alkole bağlı hepatit yani karaciğer iltihabı ortaya çıkar. Bulantı, iştahsızlık, kusma, ateş, karın ağrısı, sarılık ve bazen kafa karışıklığı belirtileri arasındadır. Eğer iltihap ilerlerse kişi siroz olabilir ve karaciğer görevlerini yerine getiremez duruma gelir. Araştırmalara göre alkole bağlı hepatit hastalarının yüzde yetmişi ileride siroza yakalanmaktadır.