brezilyalı muhalif karikatürist carlos latuff'un 400 karikatürünün yer aldığı kallavi kitabın ismi. sosyal medyada #LatuffRodeoKitap adı altında içinden örnekler ve şunun gibi bazı matrak capsler görülebilir. https://galeri.uludagsozluk.com/r/1087212/+
bu adamın lübnanlı olduğu falan gibi şeyler nereden çıkıyor çözememekteyim. latuff isimli kitabı daha yeni çıktı, aldım okudum, süper, ve kitapta da adamın dediği şey anne tarafından dedesinin arap olduğu, bu kadar. adam rio'da doğmuş büyümüş ve dibine kadar brezilyalı. zaten kitapta da latin amerika konulu yığınla karikatür var. galiba bazıları, filistin konusuna ilginin ancak etnik sebepli olacağını ima ediyor ki bu çok yanlış. bazı şeriatçı örgütler bizzat mossad tarafından türetilene kadar filistin konusu zaten tüm dünyada sol görüşün sahip çıktı antiemperyal bir olaydı. mossad'ın numarası tuttu ve şimdi artık olay israil'in istediği gibi din savaşına döndü belki ama güney amerika solcusu dahil bu konuda bilinçli insanlar açısından filistin dünya solunun ve halkların kardeşliğinin bir konusudur.
macera boston'a giden bi trende ve sonra boston'da geçiyor ve dünyanın en ünlü dedektifleri bu trende ve bir de gizemli ve biraz da mizahi bir cinayet olayı var.
bugüne kadar okuduğum en sağlam ve özenle çalışılmış türk çizgi romanlarından biri. hatta belki de en titizi.
şiddet dozu veya polisi ne şekilde göstterdiği gibi şeylerden eleştiri alabilir hatta alır diye tahmin ediyorum ama hem çok öykülü olması hem de çizgilerinin güzelliği bunlara baskın çıkıyor bence.
yeni çıkan defterleriyle beraber bir de yarışma düzenlemiş olan çizgi konsepti.
yarışma birincisi para ödülünün yanında kendi çiztanbul defterini tasarlama ansı bulacakmış. günce veya eskiz defteri olarak kullanılmaya uygun, güzel kağıtlı defterler olarak tanıtımları yapılıyor.
bosna hersekli çizgi romancı. çiztanbul projesi için türkiye'ye gelip çizdiği bilimkurgu öyküde geleceğin istanbulundaki bir bilişim mafyası konu ediliyor. güzel bir çalışma, kitabı tavsiye ederim.
istanbul'a gelen çizgi romancılardan hem charles vess'in, hem dany'nin, hem de roberto diso'nun çok ilgisini çekmiş olan mistik mekan. her üçü de, çiztanbul'a yazıp çizdikleri öykülerin önemli bölümlerinde burada geçen sahneler kurgulamışlar. en manalı olan vess'inki belki, diso'nunki ise klasik.