bilimin gelişmemesinin başlıca nedenlerinden birisi,gereken ekonomik desteğin verilmemesidir.geçmişe bakılacak olursa türk bilim adamlarının hepsi türkiye dışındaki ülkelerde çalışmaktadır.
Son yaşanan uluslararası sulardaki saldırıdan sonra bu ilişkinin hiç bir zaman iyi olayacığının bütün ülkeler farkında ama Türkiye farkında değil.kınamak nedir ya.bu nasıl bir olay.
-anne ben dün birisini öldürdüm.
-seni kınıyorum evladım.
-saol anne.
Türkleşmekten kastın sokağa tükürmek,küçük yaşta bağımlılık yapan madeler kullanmak,dedikodu yapmak,tembellik yapmak,her işin kolay yoluna kaçmak,bana zararı dokunmasın da ne olursa olsun demek vs. ise gerçekten güçlü bir milletiz.
Bu yazıyı yazan birisinin ülke için faydalı bişeyler yaptığını umut ederek yazıyorum.şehit veriyoruz bu doğru fakat Türk halkı olarak 'kınamak'tan başka ne yaptığınızı sorabilir miyim.70 milyonun üstünde nüfusumuz var.hiç bir zaman 10 milyon insan bir araya gelip de bir eylem yapıldığını ve o eylemin meclis önünde toplanıp 'bu millet vekilleri bu iktidar bu muhalefet ne yapıyor.sizin işiniz ne orada'dedik mi?HAYIR demedik.
Hindinin ingilizcede neden bu anlamda kullanıldığına bir türlü anlam veremiyorum.Sadece şunu söylemek istiyorum,hindiler ne zaman yüksek sesle bişey söyleseniz,her hangi anlamsız ve ya anlamlı bir şeyler,'gulu gulu'diye bağırırlar ve bunu bıkmadan usanmadan yaparlar.Aslında benzettiğim tek tarafı bu.Biz de her ne denilirse denilsin haklı ve ya haksız eğer birisi bağırıyorsa biz de ona bağırırız.
Türkiye sosyal yaşam olarak hiç bir yere gitmediği kesin.Aslında bakacak olursak toplumsal refahın yükselmasi için halkımızın bir şey yapmadığını görürüz.Hem bir şey yapmayıp hem de herşeyi eleştiren tek millet biziz galiba.
Teorik olarak belediyenin idari ve mali yapısından sorumlu olan kişisir.Türk halkına sorsanız böyle bir cevabı asla alamazsınız.Türk halkının cevabı:Belediye Başkanı;yolsuzlukta başı çeken,gittiği yerlerde hiçbir zaman cebinden para çıkmayan,çok parası olan,başkanlıkla alakası olmayan kişilerdir.
Meclis,bir konuyu konuşmak veya görüşmek için bir araya gelmiş kimseler topluluğudur.Fakat konumuz Türkiye Büyük Millet Meclisi ise bu durum biraz farklı oluyor tabi.Bizim meclisimizde konuşmadan ziyade bağırışmalar ön planda tutularak,türkçeyi doğru kullanmamaya özen göstererek,arada bir uyumaya gelerek ve bir konuşmacı konuşurken müdahalede bulunmak vs. aklıma geliyor.
Adalet ve Kalkınma Partisi,3 Kasım 2002 tarihinde iktidar olmuştur.Birinci döneminin ilk 2 senesini toplumsal refahın yükselmesi ve diğer ülkeler ile olan ilişkileri düzeltmek için harcadıktan sonra kadrolaşma,rüşvet,dini sömürme,toplumsal refah yerine milletvekillerinin refahını koruma,diğer ülkeler Türkiye'ye ne yaparlarsa yapsınlar onlara yaranmaya çalışma gibi faaliyetlerde bulunan bir siyasi partidir.
Türkiye devleti parlamenter rejimle yönetilen bir sistem.Parlamenter rejim demokratik bir ülkenin göstergesidir fakat eğer konumuz Türkiye'deki parlamento ise bu biraz farklı.Çünkü bizim ülkemizde genel seçimlerde bile şaibe söz konusu.Özetlersek Türk Parlamentosu sözde demokratik fakat özde şaibelerle dolu bir topluluktur.