bolşeviklerin iktidarı nasıl almalarına yönelik uzun tartışmalarında ısrarla silahsız bir yöntemi savunan rus siyasetçi. lenin, stalin ve daha nice bolşevik önderlerinin aksine böyle bir fikri savunması ilginç geliyor çünkü dönemin koşullarının hiç de silahsız bir devrime uygun olmadığı fikrindeyim ki uygun olsa bile iktidara karşı gerçekleştirelecek bu eylemin başarılı olacağı da düşük ihtimal. hepsinin toplamında troçkinin bunları göz arda etmesi daha da ilginç.
bastırılmış duyguların etkisi olabilir. ne kadar uzun süre bastırırsan ortaya çıkmasındaki şiddet o kadar büyük olacaktır. ayrıca böyle bir genelleme nasıl yapılabilir? dünyanın yarısını aynı kefeye koydunuz tebrikler.
1925 ve 1933 yılları arasında almanya komünist partisi başkanı.
1933 yılında gestapo tarafından tutuklanıp 11 yıllık hücre hapsine mahkum kaldı,1944 yılında adolf hitler'in emri ile kurşunlandı.
14 temmuz 1789'da fransız ihtilali'nin parlama noktası olarak kabul edilen hapishane baskınıdır. çatışmada 98 kişi ölmüş ve 73 kişi yaralanmıştır.
charles dickensin iki şehrin hikayesi kitabında konuyla ilgili anlatılan bölüm;
"st. antonie uğuluyordu ve eller dağıtılan silahları alıyordu. bu silahları kim veriyordu ? elinde hiçbir şey olmayanlarsa, duvarları, taşları deliyor, silah olabilecek her şeyi edinmeye çalışıyorlardı. mahallede bir ateş yanıp kavuruyordu her şeyi. kalpler hızla atıyordu. kimse kendi hayatını umursamıyordu. can vermek istiyorlardı sanki.
gelin vatandaşlar! dostlarım, arkadaşlarım gelin! hazırlıklarımız tamamdır. hedef bastille''