edit: görüş ve önerilerini paylaşmak isteyen ve ugulamanın yaygınlaştırılmasında gönülü olmak isteyen arkadaşlara bir mesaj kadar yakınız. Destek olmak için sözlükte görüşlerinizi girerek uplayabilirsiniz.
başını öne eğmiyor ancak tanıdığı biri olmaması halinde, 1-2 saniyenin sonunda bakışlarını başka bir yere yönlendiriyorsa; hem karşıdan gelen kişiyi, uzun süre gözlerini dikerek rahatsız etmek istemiyor hem de daha uzun süre bakması için başkaca bir sebebi bulunmuyordur.
yalnız yazılanlara bakıyorum da sünepe diyen olmuş, dindar diyen arkadaşlar olmuş.
yahu, sadece yanından geçip gideceğiniz biriyle, siz ne yapıyorsunuz ya da aklınızdan ne geçiyor da öteki türlüsü sünepelik ya da dindarlık oluyor?
bana kalırsa futbol yeteneği bakımından da insaniyet bakımından da kıyas kabul etmez.
alex de top tekniği son derece iyi bir futbolcu olmasına karşın, hagi daha üst bir klasmanda, kendi dönemi için dünya çapında bir yetenektir. bunu herhangi bir takımın taraftarı olarak söylemiyorum. fenerbahçe'nin hagi ile kıyaslanabilir futbolcusu r. carlos ya da lefter olabilir.
öte yandan; insanlık, fair play, centilmenlik bakımlarından ise hagi alex'in yanına bile yaklaşamaz. Aralarında uçurum vardır bu konuda. hagi zamanında kendi takım arkadaşları ile bile sahanın ortasında kavga ederken; alex'in ise tıpkı galatasaray'ın efsanesi metin oktay gibi rakip takım taraftarlarının dahi saygısını ve sempatisini kazanmasından bu rahatlıkla anlaşılabilir.
Her iki futbolcuyu da canlı izleyen arkadaşlar, zannedersem bu dediklerime hak vereceklerdir.
türkçeye çok şekillilik olarak çevrilebilecek yazılım terimidir.
nesne yönelimli programlama dillerinde, aynı isme sahip bir unsurun farklı içerik ve işlevlerle kullanılabilmesidir.
aynı isimli virtual bir method farklı classlar için değişen işlevlerle kullanılırsa (overriding) bu dynamic polymorphisme; aynı method farklı parametre kombinasyonları ile kullanılırsa (overloading) static polymorphisme örnektir.
adalet ve kalkınma partisi'nin ülkeyi kalkındırmak bir yana ekonomik krize sokmasıyla, cumhuriyet halk partisi'nin halktan kopuk olmasıyla, halkların demokratik partisi'nin ise kendi seçmeni dışında kimse için demokrasi istememesiyle yakından ilişkili olabiliecek olgudur.
üniversitelerin, öğrencilerin bürokratik işlerini yürütmekle görevli birimi.
kimi fakülte ve üniversitelerin öğrenci işleri departmanları ortalama bir devlet dairesini aratmazken kimilerinde ise işlerin hızlı ve sorunsuz yürüyebildiği de vakidir.
ne yazık ki; kapalı olması, ülkemiz gençlerinin her geçen gün, dünya gençlerinin biraz daha gerisinde kalmasına yol açan online ansiklopedi.
bir ülkede bilgiye erişim bu denli zor olmamalı. ders kitaplarında osmanlı'nın çöküşüne zemin hazırlayan sebepler arasında; sanayi devrimiyle ortaya çıkan gelişmelerin yakalanamaması gösteriliyor. umarım gelecekte de benzeri şekilde, tarih kitaplarında dijital devrimi ıskalamamızın olumsuz sonuçları yer almaz.