Yasa yapma, düzeltme, değiştirme görevleri beklenilen; milleti temsil eden kurum.
Günümüzde kalitesiz tartışmaların yaşandığı, saygınlığının yitirildiği, halk yerine parti ve örgüt çıkarlarının gözetildiği, partisizlerin ötekileştirildiği, partililerin bölünerek çoğaldığı, sıradan vatandaşın içine giremediği bir kurum haline getirilmiştir.
Sosyal medyada düşünce özgürlüğü (?) adı altında her türlü içerik paylaşılırken bazı düşünce, içerik ve kişileri “sakıncalı” diye fişleyen patron, çalışan zihniyetlerinin değişmesidir.
Halk: ülkedeki yurttaşların bütünü, aynı soydan olanlar, aydın dışındaki sınıf.
Millet/ ulus: benzer dil, tarih, ülkü birliği olan topluluk.
Alanyazında genelde kullanılan tabir Türk milleti/ Türk ulusudur.
Türk halkı ifadesi sonradan daha yaygın kullanılmaya çalışılan, ayrımcılık içerebilen bir ifadedir.
Tanım: karıştırılmaması ve dikkatli kullanılması gerekendir.
Evde denediğimdir. Çok bereketli değil sanki, çabucak bitiyor; ama doyurucu. unsuz ve isteğe göre gayet güzel ayarlanabilir. Kasaptan alınmış temizlenmiş paçayı yıkayın, tencere ya da düdüklüde bir saatin üzerinde kaynatın. Sirke, sarımsak, pul biber ve limonu en son ekleyin. Sağlıkla tüketin...
Herhangi bir amacı, hedefi ve yönü olmadan aynı ortamda oluşturulan insan topluluğudur.
Özellikle seçim öncesi dönemlerde ve Kovid 19 sürecinde sıklıkla karşılandır.
Bir anda bir insan Selinin içinde bulunan kişinin, “bunlar nereden geldi, ben n’apıyorum bunların arasında” sorularını zihinde Sorgulatandır.
saatlerce avm’lerde boş boş gezinen, kalabalık mekanlarda neredeyse izdihama sebep olan, o taşıttan inip bu taşıta binerken sürekli huzursuzluk yaratan, cafeleri tıka basa doldurmayı kendisine görev bilen anlaşılması güç topluluk örnekleridir.
Suriyeliler ilk gelmeye başladığında ab devletleri kültür merkezlerinde mülakatlar yapmışlar ve “işe yarar” nitelediklerine vize verip geçiş sağlamışlar. Elenenler türkiye’de Kalmışlar.
Kimi evlendi, kimi işe girdi, kimi çoktan vatandaşlık aldı. il girişlerindeki nüfus kaydının silinmesi de göç dalgasına bağlı olabilir. Göçe maruz kalan insanlardan ziyade, göçe sebebiyet verenleri durdurmak gerek bence. Hangisi daha masum?
T: zaman aşımına uğrayabilen başlıktır, beş yıl çoktan geçti.
Başbakanlık iletişim Merkezinin (BiMER)
sonraki aşaması olan Cumhurbaşkanlığı
iletişim Merkezidir (CiMER).
Derin devletin yapılandığı düşünülen yerdir. ihbarlar önce bu yapının içerisinden süzülür.
Eğer yapıya ters düşen şikayet veya ihbar varsa;
1. Sayfaya ulaşım profesyonel bir el tarafından uzun süre engellenir.
2. 150 numaralı telefona erişim sistemli olarak engellenir, sürekli hat düşürülür.
3. Bireysel başvuru da çözümsüzleşir. Beştepe’deki görevli nefretini kusar; dilekçenizi alır; 4-6 ay sonra sisteme atar. Dilekçe numarası ve akıbeti hakkında bilgi vermez. Şikayet aylar sonra reddedilir.
4. kontrol etmek ve yönlendirmek amacıyla nefret ve ayrımcılık eğiliminde olan devlet görevlisine (?) şikayetin aktarımı da oldukça yüksek olasılık içerir.
Çöp vardı, şimdiki ekranların yerinde, koltuk arkalarının üzerinde. Genelde ayarı bozuk olurdu. Dokunmanla içindeki tüm küllerin ve izmaritlerin üzerine dökülmesi bir olurdu. Alışmıştık, hayıflanmazdık o zamanlarda. Temizler geçerdik. Sigarasızlık sağlıktı ama, mutluyduk, bir aradaydık o günlerde.
T: gelişirken değiştiğimiz günlerdir.
Tam anlamıyla yaşadım. Bir proje görevlisiyim.
Güneydoğu’da saha çalışmamız var. işbirlikli uluslararası kuruluş bir anda Kürtçe konuşan tercüman devreye soktu. Dahası, benim ingilizce
anladığımı öne sürerek dönene kadar Fransızca konuştular. Kaldık mı Fransız?