eskiden okunmaya değer şeyler vardı, dostlar vardı.
anlamaya, dinlemeye açık, öğrenmeye hevesli insanlar vardı.
mücadele vardı; iki entryde bir çaylak olmak vardı.
birer birer yitip gitti dostar, kalmadı o güzel insanlar.
artık okuyan yok, düşünmeye ihtiyacı yok kimsenin.
mücadelenin anlamı yok.
bize... ihtiyaç yok.
ticari amaçlarla tıka basa doldurulmuş, niteliksiz niceliğe emanet bırakılmış bu dingonun ahırında, 30 lira yevmiyeli trollerle amaçsızca dalaşıp durmak mı? yoksa diğer fosiller gibi sözlüğün mişli geçmiş zamanında kalmak mı?...
ikinci seçenek çok daha cazip, çok daha huzur verici geliyor bana.
artık eminim.
gittin diye kızacaklar var bilirim... sen gönlünü ferah tut arkadaş.
savunmaya uğraştığın şeylerin onuru, muhattabının ulaşamayacağı kadar yüksek ve temizdir.
ne zaman ki namusuna göz dikilir; onu savunma yeri buralar değildir.
ne kaybederiz ki?
özlenebilecek her şeyi, zaten özlemedik mi?
yazar olarak verdiğin emeğe bile layık olmayan şu boktan sözlüğe yetkili sıfatıyla bir şeyler katmaya çalışmanın mükafatını da ancak böyle alabilirsin zaten.
siktiret üstad..
Edit: gerçi biraz fazla sktiretmiş. ama iyi de yapmış.
intel işlemcili macintosh bilgisayarlar gibi efi tabanlı makineler için birden fazla işletim sistemi kurma ve kullanmaya yardımcı olmak üzere geliştirilmiş boot menü ve bakım onarım uygulaması.
sürekli kamu malına zarar veren bir polisin ceza olarak dondurulmasını ve çözüldüğünde kendisini post-apokaliptik bir gelecekte bulmasını konu alan film ise; (bkz: demolition man) dir.
apple'ın rosetta'yı imha etmesi sonucu 10.7.x üzeri sistemlerde sanal makineyle snow leopard server veya windows kurmak yahut windows versiyonunu wine ile kurmak haricinde macintosh'ta çalıştırılması mümkün olmayan serinin en muhteşem oyunu...
diyalogları, müzik seçimi, western türüne olan aşinalığı bir yana; tarantino'nun tarihi dokuyu yansıtmaktaki hünerini, detaycılığı ve titizliğini de gözler önüne sermiş filmdir..
Apache Yazılım Vakfı'na devredildikten sonra pek bir güzelleşmiş ofis yazılımı.
yaygın yanlış bilinenin aksine, program java ile değil c++ ile yazılmıştır. yalnız bazı ek özellikler için java kullanır. ama yine de programı yavaşlatmaya yeter.. dolayısıyla java runtime'ın devre dışı bırakılması halinde program tüy gibi hafifler.
guy ritchie filmlerinde aldığı roller ve bilhassa swordfish'teki "sıkıyım mı usta" tripleriyle bariz kurtlar vadisi'ndeki memati karakterinin kendisinden apartıldığı gözlenen eleman.
aslı Michael Curtiz'in yönettiği 1933 tarihli Mystery of the Wax Museum olan film. 1953 tarihli vincent price'ın başrolde olduğu bir yeniden çevrimi vardır.
müzesi ve atölyesi finansörü tarafından sigorta yolsuzluğu maksadıyla kundaklanan heykeltraşın, bir şekilde yangından kurtulup terör estirmesini konu alır. her ikisi de izlenesidir. 2005 versiyonu ise saçmalık.
gerçi hiç bu listeden film seçmedim. zira boku çıktı top 250'nin. klasik olmaktan ziyade popülerite baskın olmaya başladı. yakında animeden geçilmez olur, biz de bir zamanlar buralar hep kült filmdi deriz.
tepki çektiğinden mi, yoksa sansüre maruz kaldığından mıdır nedir. gıllı bacaklı kısmının atılıp, yalnız yumruğun kadraja alındığı alternatif bir kapakla da yayınlanmış albüm. mevzubahis mağdur taşaklar ise şarkıda işaret edilen devlet otoritesi, polis şiddeti, işkence gibi şeylerin faillerine aittir.