Türk mitoloji karakteri ürüng ayıg toyon'dan esinlenerek edinmek istediğim soyadıdır. Türkçe anlamı olmayan, harfler itibariyle de benzer olan soy adımı ayıgtoyon olarak değiştirme fikri geldi birden. Kabul edilir mi diye merakta bırakmıştır.
Blu TV'de yayınlanmaya başlayan Behzat Ç dizisidir. ilk bölüm için genel anlamda girişi fena değildi diyebilirim.
--spoiler--
Harun Sinanoğlu'nun dizide olmaması bizi zaten üzüyorken, kedinin ölümünde neredeyse ağıtlar yakan, ortalığı ayağa kaldıran ekip, göldeki cesette bulduğu harun isimli emniyet personeli kimliğinden sonra sadece "hassiktir!" diye tepki veriyor. Hani şöyle söyleyeyim, harun'un babası otobüs çaldığında daha verilen şaşkınlık tepkisinin yarısı bile değil. Bir de 'harun falanca yerde görevde değil mi ya?" diye devam ediyor diyeyim siz anlayın. Üzerine daha garibi emniyetteki yeni kadın Arkadaş "harun konserim geldi" dediğinde sevinçten havalara uçtular akabinde. Sonrası, ama o harun değilmiş tüh falan filan.
--spoiler--
Ya ben kafam güzel izlediğim için anlayamadım ya da bu dizi bizimle eyleniy.
1924 yılında Everest tepesine ilk çıkan insan unvanını kazanmak üzere yola çıkan fakat zirveye 300m kala kaybolan ingiliz dağcı. Cesedine tam 75 yıl sonra ulaşılmıştır.
Uzun zamandır beklediğim ama hala gelmeyen bir yayıncılık yöntemi var aslında.
Madem her evde internet var ve özellikle spor müsabakaları birden fazla kamera ile yayınlanıyor neden izleyiciler istediği açıdan yayını izleyemesin.
Örneğin; motogp veya f1 yayını izlerken kokpit veya tele kamerasında geçiş yapmak mümkün olsa heyecan bin kat artar. Düşünsene marquez vs quartararo... neyse hayal kurmayacağım.
Genç yaşlı her bireyin en az bir defa girmesi gereken kuyruktur. Kuyruğa girmeden önceki birkaç saniye ve kuyruğa girdikten sonra amcaların, teyzelerin sohbetlerine kulak kabartmak arasın derin bir uçurum vardır. Hayatı sorgulatır.
Balığın baştan kokmaya, kokusunun artık insan bünyesine covid-19 dan daha fazla zarar vermesinin ortaya çıkardığı gerçektir.
Orada burada yok korunmak için şu yapılmalı, maske takmayan şu ceza, sosyal mesafeyi ihlal edene şu ceza diye ortalıkta gezen yöneticilerin bu işi umursamadığına yakinen şahit oluyoruz. Durumu şöyle açıklayayım, geçenlerde kuzenimin testi pozitif çıktı. Akşam olmadan hastaneden iletişime geçmişler ve “ilaçlarını gel al!” demişler. Hani sen pozitifsin evinde kal izole ol falan yok. E kuzenimde de araç olmadığı için bu da öksüre tıksıra otobüse atlamış ve hastanenin yolunu tutmuş.
Geçenlerde motorda ışıklarda otobüsün yanında durdum otobüste ayakta yolcu yasak falan diyorlardı lan otobüste bırak 1.5 metreyi, 1.5 cm boşluk yok. Nasıl iş bu? Bugün spor salonuna yazıldım bir gazla kimsede maske yok, dezanfektanlar anasının amında bir yerde. Sosyal mesafe olsun diye koşu bantlarından birini aktif diğerini pasif yapmışlar ki götümle güldüm. Bu kadar mı göstermelik, bu kadar ki prosedür bazlı sizin önlem anlayışınız. Gerçi o prosedürler gerçekten uygulansa kimseye bir bok olmaz ya neyse. Arkadaşlar bugün anladım ki bunlar bu işin çığrından çıktığının ve herkesin buna yakalanacağının farkında oldukları için salmış durumdalar. Bundan sonrası için yakalanmamak değil de en az hasarla atlatmak üzerine dua etmek lazım.
deneyimlerini paylaşması gereken yazarlardır. Hafif nefes darlığı ve öksürükle kendimi izole ettiğim şu günlerde tek temennim yakalanmış olmamak veya yakalanmam durumumda ilerlememesi.
Yayınlamış Apple güncellemesidir. Lağps diye atlayıp atlamama konusunda kararsızım. Malum mecrada izlediğim bir videoda iPhone 7 için 1.5 GB yer acıyormuş. Bendeki modelim 32 GB olduğunu düşünürsem Allah bereket versindir.
Başlık, “sokağa çıkma yasağının uygulanmasına yönelik çözümler” olacaktı fakat karakter sınırına takıldı.
Tanım: sokağa çıkma yasağının uygulanmasına engel olan durumları ortadan kaldırmaya yönelik çözümlerdir.
Bildiğimiz üzere malum hastalık yüzünden sokağa çıkma yasağı durumu söz konusu oldu fakat sosyal sebeplerden dolayı uygulanamıyor. En büyük sorun, yasağın uygulanmaya başlamadan hemen önce marketlere yapılacak hücümün, tedarik sorunu ve virüsün yayılmasını tetikleyici etkenleri doğurması. Muhtemelen bu yüzden ilan edilmiyor. Sözlük yazarları olarak geçiş modeli oluşturulabilir. Bu beladan kurtulmanın en etkili yöntemi yasak gibi görünüyor.
3bin flash oyunu bünyesinde barındıran eğlenceli oyun sitesi. Olum şaka maka teknik anlamda yetersiz gibi görünen oyunlar insani daha fazla kendine çekiyor. Enes Batur'un fazla izlenme sebebiyle aynı gibi. Bir de bu tarz siteler çocuklara daha çok hitap ediyor. Oturt pc başına veya ver eline telefonu salak salak oyalansın başında.
Başlık aslında "yakın dönemde neden bombalar patlamıyor" olmalıydı fakat çarpıtılma ihtimalinin bir hayli yüksek olması sebebiyle bu başlığı kullanmadım.
Bomba patlamaya sebep olan siyasi politika nedir? Ya da şimdilerde neden böyle bir politikaya ihtiyaç duyuluyor? Bu soruları ister istemez soruyor insan. Türkiye daha güvenli mi oldu?
ATEX, Fransızca “ATmosphéresEXplosives” kelimelerinin ilk hecelerinin birleşiminden oluşmuş, patlayıcı atmosferler anlamına gelen kelimedir. Bu kapsamda kalan patlayıcı ve parlayıcı özelliği olan alanlara uygunluk değerlendirmesi sonrasında verilen sertifikadır aynı zamanda. Patlayıcı veya parlayıcı özelliği olan ekipmanlar ile çalışan sanayi kuruluşların ilgili sertifikayı alması zorunludur aynı zamanda.
Askerlik tecil işlemlerinde tecil süresi daha ileri tarihe ertelenmiş olsa dahi, kişinin mezun olması durumunda 2 ay içinde askerlik şubesine mezun olduğunu bildirmesi zorunluluğudur.
2015 yılında, 2020 nin ilk gününe kadar tecilli olan askerlik hizmetim, 2017 yılındı mezun olmamla birlikte askıya alınmış. neymiş; 2 ay içinde haber vermeliymişim. 2015 yılında bununla ilgili bir bilgilendirme yazısı almadım. E-devlette 2 ay içinde bildirme zorunluluğu yazdığına yeni şahit oldum. muhtemelen mezun olduktan sonra belge yeniden değişti. kardeşim bana bunu önceden neden bildirmiyorsun? benim ayda bir veya başka periyotlarda e devleti kullanmam gerektiğine dair bir yasa mı var?
hepsinden önemlisi elimde mezuniyet bildirme şartı ile ilgili bir ibare olmayan 2020 yılına kadar tecilli olduğumu bildiren imzalı bir belge varken bana nasıl ceza kesebiliyorsun? akıl alır gibi değil.
Özellikle kadınlarla dolu bir katta çalışıyorsanız hayret verici kombinasyonlar eşliğinde hayat bulan ortamdır. Kombinasyonlar bazen ikili, bazen üçlü bazense çift haneleri bulabiliyor. savaş ortamında etkilenmemek için Türkiye cumhuriyeti'nin 2. dünya savaşı politikalarından daha kapsamlı bir politika izlemek gerekir.
Seçim kampanyalarında bir türlü sorulmayan soru ve bu soruya aranmayan cevap...
"Evet" oyu kullanacakları söyleyen grup; neden başkanlık sisteminin gelmesi gerektiğini kampanyalarına aktarmazken "hayır" diyenler de durumdan geri kalmayıp sebep sunmaksızın referandum kampanlarını yürütüyorlar. Bu duruma takma sebebim ikisinin de seçmeni obje gibi görmesi falan değil. Referandum koşuşturmasının insanların fikirlerine dokunmak, onlar üzerinde farkındalık yaratmak gibi bir amacı yok.
Allah aşkına soruyorum; "gerçekten geçerli bir sebep yoksa neden "evet" diyoruz. "Evet" dedikten sonra insanların hayatında neler değişecek? Mevcut sistemin dezavantajı neler? Ya da "Hayır" diyenler neden mevcut sistemin daha verimli olduğunu düşünüyor.
Hepsinden önemlisi; herkes ülkenin bekasını düşünüyorsa neden iki partinin tüm vekilleri "evet" diğer partinin tüm vekilleri "hayır" diyor? Demokrasi mecliste yokken bunlar neden sürekli demokrasiden bahsediyor? Kafamda deli sorular.
1- Bilişim; notebook, cep telefonu, network ve kamera sistemleri kurulum ve servis hizmetleri.
2- enerji verimliliği; enerji kimlik belgesi hizmeti.
3- elektrik; elektrik tesisatı bakım onarım ve yenileme hizmetleri.