dermurat
44 (uyuyan dev)
sekizinci nesil yazar 1 takipçi 2.20 ulupuan
entryleri
oylamalar
medya
takip

    maddi sultan manevi sultan

    1.
  1. MADDÎ “SULTÂN” MÂNEVÎ “SULTÂN”

    Eûzü Billâhi mine'ş-Şeytâni'r-Racîm
    Bismillâhi'r-Rahmâni'r-Rahîm

    “Ey cin ve insan toplulukları, göklerin ve yerin çevresinden geçmeye gücünüz yetiyorsa geçin, ama ALLÂH’ın verdiği güç olmadan geçemezsiniz. “ illâ bi-sultân ”
    (Rahmân Sûresi, 33)
    Hazret-i ALLAH açık olarak buyuruyor ki; “ Siz “ sultan ” ı bulmadan arzın çevresinden dışarı çıkmaya yeltenmeyin, çıkamazsınız.” “Sultân” ın lügatte mânâsı basıcı, aşırıcı güç demektir. “ Mânen sultan ” olanlar ise mânen çıkarlar! Bunu ehli bilir. Sultan, o türlü bahtiyarların mîraclarıdır. Şunu kesinlikle bilelim ki, Peygamber efendilerimize verilen her rahmet-i ilâhî evliyâullâha da lutfedilir, fakat aynı olmayıp ilham yolu iledir... irşada vazifelenmiş kişilere evham ile ilhamı ayıracak kabiliyet verilmiştir, iyi biline…

    Pir-i Galibi
    2 ...
  2. verid damarı

    1.
  3. “Andolsun insanı biz yarattıkve nefsinin kendisine fısıldadıklarını biliriz ve biz ona verit damarından da yakınız.”
    (Kaf Suresi, 16)
    Tıp otoritelerinin izahına göre, bu ayet-i celileyi cümle ulema yalnız boyundaki şah damarı diye yanlış tefsir ettiler..
    insan vücüdunu teşkil eden bütün hücrelerde mevcut verit damarı bütün vücudu ihata ettiğinden kasd-i ilâhi sıhhatli mana budur.
    2 ...
  4. peygamber efendimizin hz ali ye vasiyeti

    1.
  5. Hz.Peygamber’imizin Hz.Ali’ye vasiyeti;

    Hazreti mevlana celalettin rumi hazretlerinin mesnevi şerifin birinci cilt 2959. Uncu beytinde

    Ya ali tanrı aslanısın kuvvetlisin korkmazsın yüreklisin ,
    Fakat aslanlığına dayanma, güvenme ümit ağacının gölgesine sığın,
    Ya ali sen allah yolundaki bütün ibadetler içinde allah’a ulaşmış kişinin gölgesine sığınmayı seç .
    Bir pir ele geçirdin mi hemen teslim ol. musa gibi hızırın hükmüne girip yürü,
    Teslim oldun mu nazik ve tahammülsüz olma!.. Teslimiyetin meyyitin kassala teslimiyeti gibi olsun.
    1 ...
  6. manevi baba

    1.
  7. Dervişin bir şeyhi vardır manevi doğuşa vesile olduğu için anlam itibari ile babada denir.. Manevi baba. Dikkat edersen maddede olduğu gibi baba bir tanedir manada böyledir baba iki olursa evlat piç olur dediler!
    0 ...
  8. abdi aciz

    1.
  9. Aciz kul, Allah'ın varlığı karşısında aciz olan kul.
    0 ...
  10. galibi piri

    1.
  11. pir galibi

    ?.
  12. pir i galibi

    ?.
  13. Gavsul vasilin, Aşk-ı ilahi, Haydarı Kerrar, Hadimül Fukara ,Es Şeyh ,Es Sultan, Es Seyyid,El Müchiddin, El Müctehiddin,El MUTASAVVIF, Kadiri,Rufai,Üveysi hz. pir-i galibi
    1 ...
  14. piri galibi

    1.
  15. Galip Hasan Kuşçuoğlu, Galibi tarikatı 'nın pîri.

    1919 yılında Çorum'da derviş anne ve babadan dünyaya geldi.

    Çocukluğu, Kadiri ve Rufai Şeyhi Ali Ahıskavi'nin yanında geçen Kuşçuoğlu, 7 târikten icazetli Çorumlu Şeyh Hacı Mustafa Anaçın hizmetinde bulunarak ondan tasavvuf ilmi tahsil etmiştir. Amcası H. Bekir Kuşçuoğlu Mevlevi ve Nakşi Şeyhidir. Çocukluğu tasavvufi ortamlarda geçen Galip Hasan Kuşçuoğlu, ailesinin geçimini mobilya ustalığı ve tüccarlık yaparak temin etti. kuşçuoğlu soyadı tarihin ünlü astronomi alimi ali kuşçu ya dayanır.

    Tasavvufa bağlı olan Galip Hasan Kuşçuoğlu 1950 yılında Ali Sezâî Kurtaran'ın Halifesi Kadiri ve Rufai Şeyhi Mustafa Yardımediciye intisab(Şeyh i vesile bilerek Allaha verilen söz) etmiş, 1956 yılında halifeliği (icazet) verilmiştir. 1993 senesinde Galibi tarikatını tesis etmiş ve sistemleştirmiştir. Çağdaşlığın gerekliliğine dair çeşitli vurgular yapmış olan Kuşçuoğlu ayrıca Allah vardır diyen herkes Müslümandır. Peygamberler din getirmemiş islamiyet üzere gelmişler, şeriat getirmişlerdir. Hepsinin şeriatı haktır. Kişi hangi peygamberin şeriatına bağlıysa o isimle anılır (Muhammedi, isevi, Musevi gibi) bu düşüncelerin hayat sistemi olduğunu söyler.
    0 ...
  16. dermurat

    ?.
  17. Allahın Selamı Cümle Kullarının üzerine olsun.
    Ahad olan Allaha, Onun gönderdiği Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa sav me, Ona Verdiği Hz. Kurana Acabasız iman ile bağlı, Edilleyi Şeriyeye uyumlu, Kitap, Sünnet, Zamana uyumlu icma, Kıyası Fukuha Pirensibi ile, itikatta Meshebimiz imamı Maturidi, Amelde Mezhebimiz Hanefi, Meşrebimiz Alevi(Ben ilim Şehriyim Ali Kapısı Hitabı Resule uyarak) Yol Olarak Kadiri ve Rufai birleşiminden kol galibiyiz !.
    1 ...
  18. galip hasan kuşçuoğlu hakkında yazılan eserler

    1.
  19. Ortadoğu üniversitesi yüksek lisans tezi,
    Uludağ Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Temel islam Bilimleri bölüm tezi,
    100. Yıl ilahiyat Fakültesi Tasavvuf bilim dalı Lisans tezi,
    Ankara gönül erleri (yazar Sıddık Demir),
    Piran (Mustafa Özdamar Kırkkandil Yayınları).
    0 ...
  20. galip hasan kuşçuoğlu eserleri

    ?.
  21. Muhtaç Olduğumuz Kardeşlik,
    Tasavvuf ve Zikrullah,
    Metafizik 1,
    Metafizik 2,
    Merhameti ilahiden Rahmet Damlaları,
    Hz. Kuranda Tesettür, Hicap ve Edep,
    Galibi vazifelilerinin Tarik-i Mustakim Mekarimi Ahlak Tasavuf prensipleri,
    Mini Hac Rehberi.
    0 ...
  22. galibi tasavuf sergileri

    ?.
  23. H. Galip Hasan Kuşçuoğlu Vakfı Asra Uyumlu Tasavvuf Sergileri (istanbul, Ankara, Antalya, Konya, Çorum)
    0 ...
  24. galibi tarikatı ibadethaneleri

    1.
  25. H. Galip Hasan Kuşçuoğlu Galibi Vakfı Külliyesi istanbul-Gürpınar
    H. Galip Hasan Kuşçuoğlu Tevhid Külliyesi Ankara-Hüseyin Gazi
    H. Galip Hasan Kuşçuoğlu Tevhid Camii'leri (istanbul, Antalya, Çorum, Konya, Gaziantep, Urfa, inegöl)
    Kuşçuoğlu Kitap ve Sünnete Uyumlu ibadethane Ahatlı/Antalya
    H. Galip Hasan Kuşçuoğlu Tevhid ibadethaneleri (Tokat, Isparta, Kütahya, Kahramanmaraş, Kilis)
    H. Galip Hasan Kuşçuoğlu Vakfı Aş evi Çorum
    H. Galip Hasan Kuşçuoğlu Vakfı Ekmek Dağıtım evleri (Ankara, Antalya,istanbul, Çorum, Antep, Maraş, izmir, Urfa, Kırıkkale, Kütahya, Konya, Tokat, Kilis)
    0 ...
  26. galibi tarikatı prensipleri

    1.
  27. Galibi tarikatı, Abdulkadir Geylani ve Ahmed Er Rufai'nin Tasavvufi prensiplerini benimser. Bunların dışında zamana uyumlu benimsediklerini bildirdikleri, çeşitli prensipler şöyle sıralanabilir: islam'ın Esaslarına itaat etmek; tevhidi benimseyen herkesi Müslüman kabul etmek; islam'daki iman inancının temellerine, zamana uyumlu tasavvufî bir şekilde uymak; Pir' in Tarif ettiği Tasavvufi ibadet ve zikirleri uygulamak. Evliya'ın anlayışını kabullenmek; Galibi Zikri toplantılarına katılmak. Mezhep olarak Hanefilik'i takip ettiklerini meşrep olarak Alevi olduklarını , Şeriatı Muhammedide bulunan 105 küsür mezhep ve meşrebi de kabullendiklerini farklılık gözetmediklerini de belirtirler.
    0 ...
  28. galibi tarikatı

    1.
  29. Galibi Tarikatı (Galibilik), Kadiri ve Rufai tarikatlarının birleşiminden doğan Muhammedi Tasavvufun bir koludur. Peygamberinin getirdiği ahkamdan ayrılmadan, zamanın haramiyeti belli olanın dışındaki medeniyet ve teknolojisini Tasavvufi bir anlayış içerisinde dinin vazgeçilmezi kabul eden H. Galip Hasan Kuşçuoğlu'nun Dini anlayış ve dünyayı görüşüne göre 21. yüzyılda sistemleştirdiğini, mezheb olarak Hanefilik'i takip ettiklerini meşrep olarak Alevi olduklarını belirtirler. Muhammedi bir tarikat.
    1 ...
  30. galip hasan kuşçuoğlu

    1.
  31. 1919 yılında Çorum'da derviş anne ve babadan dünyaya geldi.

    Çocukluğu, Kadiri ve Rufai Şeyhi Ali Ahıskavi'nin yanında geçen Kuşçuoğlu, 7 târikten icazetli Çorumlu Şeyh Hacı Mustafa Anaç'ın hizmetinde bulunarak ondan tasavvuf ilmi tahsil etmiştir. Amcası H. Bekir Kuşçuoğlu Mevlevi ve Nakşi Şeyhidir. Çocukluğu tasavvufi ortamlarda geçen Galip Hasan Kuşçuoğlu, tek eşli olup ailesinin geçimini mobilya ustalığı ve tüccarlık yaparak temin etti.

    Tasavvufa bağlı olan Galip Hasan Kuşçuoğlu 1950 yılında Ali Sezâî Kurtaran'ın Halifesi Kadiri ve Rufai Şeyhi Mustafa Yardımedici'ye intisab(Şeyh i vesile bilerek Allaha verilen söz) etmiş, 1956 yılında halifeliği (icazet) verilmiştir. 1993 senesinde Galibi tarikatını tesis etmiş ve sistemleştirmiştir. Çağdaşlığın gerekliliğine dair çeşitli vurgular yapmış olan Kuşçuoğlu ayrıca "Allah vardır diyen herkes Müslümandır. "Peygamberler din getirmemiş islamiyet üzere gelmişler, şeriat getirmişlerdir. Hepsinin şeriatı haktır. Kişi hangi peygamberin şeriatına bağlıysa o isimle anılır (Muhammedi, isevi, Musevi gibi)" bu düşüncelerin hayat sistemi olduğunu söyler.
    0 ...
  32. © 2025 uludağ sözlük