efes biranın ağır şekerden arıtılarak yaptığı birayla kıyaslanırsa, mis gibi denilebilecek güzel içilen bira. özellikle de yaz gecelerinde güzel gider.
her albümlerinde başka bir şekilde insanı yakalamış ve yarattığı atmosfer ile büyülenmesi pek kolay olan pscyhedelic rock grubudur. wish you were here diyerek grubun yaşamayan üyelerini anmak da gerek sanki.
Amin Maalouf'un Semerkant adlı kitabına konu olan iran halkı sürekli mollalar tarafından baskı altında kalmış , ingilizler ve ruslar kendi çıkarları doğrultusunda şah ve mollaların yanında yer alarak iran halkının demokrasi arayışını ciddi şekilde baltalamış. acaba semerkantta konu olan durum bugünlerde hala hükmünü sürdürüyor mu diye düşünüyor insan.
daha geçen gün datçadaki mezarı kim olduğu anlaşılamayan mahluklar tarafından parçalanmış yurdumuzun en iyi şairlerinden olan kişi. mevzu da vasiyetinde olan mezara şarap dökme hadisesi yüzünden olmuş.
ilk başta anadolu ezgilerinin polifonik bir şekilde icra edilmesiyle kıpırdamaya başlamış , daha sonra moğollar , erkin koray , barış manço , cem karaca , fikret kızılok , edip akbayram gibi isimlerin özgün çalışmalarıyla öne çıkmıştır. isminin anadolu rock olarak değişmesi de muhtemelen yukarıda adı geçen isimlerin müzikal tavırlarına bağlıdır. ayrıca da hala bu çizgi üstünden müziklerini yapan yeni kuşak gruplar da müzik yaşantılarını sürdürmektedir. bu grupları bulmak isteyenler de peyote'nin yolunu tutabilirler.