Önemli olan kaç hissettikleridir. Arkadaşımın annesi death metal dinliyor ve konserlere beraber gidiyorlarmış. O kadın yazar olsa teyze olsa ne olur babanne olsa ne olur şimdi.
Bu trol başlığı sürdürdüğüm için herkesden özür dilerim. Tabiiki beyinsiz değildir.
Ama: bence artık teknolojinin uçtuğu bir dönemde tiyatro izlemenin nostaljik resim çeksin diye alınan 95 model fotoğraf makinelerinden pek bir farkı yok. Onun da değişik nostaljik kullanımları var okey ama bi milyon şeye sahip olduğumuz bir dönemde gidip de çok kısıtlı imkanlara sahip bir dönemde yükselen ve sadece nostaljik olduğu için tutunmaya çalışan bir sanat dalının bu kadar yüceltilmesine gerek yok bence. Gerçekçi olalım. Bu devirde tiyatroya gitmek bir ateistin oruç tutması gibi bir şey. Elimizde çok daha fazlası var ve geçmişi devamlı yüceltmeye çalışacağımıza bunlara yoğunlaşmalıyız bence.
Seçimden sonrasını beklerdim. Sonra da kendime bir stüdyo inşa edip içini süper ekipmanlarla donatırdım. Sonra daaa müzisyen köleler bulup onları stüdyoya zincirleyip bestelerimi çalmaları için zorlardım. Çalın ulan.
intihar cesaret gerektiren bir şey ve erkekler bu konuda daha cesur davranabildiği için olabilir. Güçsüzlükle alakası yok bunun bence çünkü bir şeye güçlü demek için bir anlama ihtiyaç var. Boksçular boks diye bir şey olmasa güçlü olur muydu? Daha doğrusu güçlü olmaları bir şey ifade etmezdi vücutlarının yarısından fazlası kas da olsa. Çünkü o kası kullanabileceği bir şey yok ki.
Bence hayatın da hiç bir anlamı olmadığı için güçlülük ya da güçsüzlük dememiz doğru değil. O kişi zaten 10 20 30 40 yıl sonra yine ölecek. Ölüm tarihini değiştiriyor sadece kalan zamanındaki negatif etkenlerin pozitiflere kıyasla ağır bastığına emin olduğu için. Emin olamaz mı? Ya da nereden mi bilebilir? Bilemez tabiiki ama neden devam etmek zorunda olsun ki. intihar aslında insanları kötülüklerden kurtaran bir şey. Bu yüzden olumsuz bakmak ne kadar doğru bilemiyorum. Geriye kalanlar kayıp yaşıyor ama ölen kişi için aynısının geçerli olduğunu düşünmüyorum.
Çikolatanın kilosu kaç para, nutellanın kilosu kaç para, dondurmanın kilosu kaç para, fıstığın kilosu kaç para hesaplanıp onları da içine katılarak bi hesap yapılmalı. Sırf lokmaya kimse 20 tl vermiyor.
Gene kurtarmaz diyorsanız 9 liralık biraları dışarıda sırf ortamı için 20 liraya içenler varken ilk sorgulanması gereken bu lokmacışar olmamalı her yerde insanlar mekana, servise, hijyene emeğe vs. Para veriyor.