hackerların kendi yaptıkları hoşgörü tanımına göre hoşgörülü olmadıklarını gösteren olay. Hoşgörüyü şu şekilde tanımlamışlar:
"hoşgörü : başkalarını eylem ve yargılarında serbest bırakma, kendi görüşümüze ve çoğunluğun görüş biçimine aykırı düşen görüşlere sabırla, hem de yan tutmadan katlanma demektir. izin verme, aldırmama, iyi karşılama anlamlarına da gelir."
Olay hakkında hackerların yazdıklarından fazlasını bilmiyorum ama küfür edilmişse hoşgörü gösterip (kendi tanımlarına göre; aldırmayıp, izin verip, iyi karşılayıp) siteyi hacklemeyebilirlerdi. Demek ki ekşisözlük hoşgörüsüz hackerlar tarafından hacklenmiş.
"Cevap yazmak yerine siteyi hackleyen biri ne kadar hoşgörülü olabilir?" sorusu aklıma gelse de ekşisözlük'e üyelik sürecinin bir yıldan fazla sürdüğünü hatırlayıp bu konuya hiç girmiyorum.
herkesin yanlış olduğuna katıldığı bir olayı protesto etmek amacıyla yapılmış eylem.
Çocuk tacizcisi bir köşeye kıstırdığı cocuğu taciz etmek üzereyken gözüne uzaktaki bir internet cafenin penceresinden görünen bir monitor çarpar. O da ne? corrupted profil resmine venomu koymuş. Tacizci aniden aydınlanarak kendine "ne yapıyorum ben?" sorusunu sorar ve ağlayarak oradan uzaklaşır.
ilk duyduğumda aklıma böyle bir şey gelmişti. SAnırım, birilerinin dikkatini çeker de daha çok önlem alır umuduyla yapılmıştır. Kimsenin yukarıdaki hikayenin gerçek olabileceğine inandığını sanmıyorum.
dolap çocukluğumda sık sık girdiğim bir ortam olduğu halde hiç karşılaşmadığım canavardır. Gönül isterdi ki yolu benim dolaba da düşsün. iki oyun satranç falan oynayalım ama olmadı.
Bir kere dolabın dışından ses geldiğinde "dolu" demiştim. SAnırım bu yüzden uğramadı.
ateizm tanrının olmadığını söyler. deizm ise dinlerin yanlış olduğunu söyler.
DEizm "Tanrı bizi yarattı ve bizi Kendi halimize bıraktı. Bize karışmaz" demektedir. inananların genel argümanı olan "bu evren sadece mükemmel bir varlık tarafından yaratılmış olabilir" düşüncesindedirler ama dinler hakkında ateistler gibi düşünmektedirler.
deizm ile ateizmi karıştırmadan incelemek gereken akımdır. Bu akım tanrıların olmadığına inanır ama bundan emin olmadığını çünkü yeterince delil olmadığını söyler. BAşka bir deyişle "Tanrı var mıdır yok mudur bilemem ama bence yoktur" diye düşünmektedirler.
Ateizm var olduğu sürece var olacak felsefi görüşe mensup kişidir. teistlerin inandığı şekilde tanrının var olmadığı ispatlansa bile deistlerin inandığı şekilde bir tanrının olmadığı ispatlanamayacağından çökmesinin tek yolu bir tanrının varlığını ispat etmektir.
BEnce agnostizm, Ateizmden daha bilimsel ve gerçekçi bir görüştür. ateizmdeki gibi tanrının olmadığına inanmak yerine Bilimdeki gibi "sadece ispatlanana inanırım" düşüncesi vardır.
çeşitli şekilleri vardır. Diğer inanç sistemlerine ya da felsefi görüşlere yakın olabilirler. örneğin Tanrının olmadığını kendine ispatlayamayan bir ateist, agnostik ateizme geçerek "Tanrı muhtemelen yoktur ama olabilir de" düşüncesine sahip olabilir.
Sorgulayan bir agnostik ya tanrının varlığını araştırıp tekrar tekrar ispatlanamayacağı sonucuna varır ya da kendine tanrının ispatlanamayacağını ispatlamaya çalışır. *
Sorgulayan bir agnostik gibi düşünen bir kişi "iguanaları uzaylılar, dünyaya casusluk yapsınlar diye yerleştirmişler." şeklindeki bir komplo teorisini önce araştırır. Eğer doğruluğunu ya da yanışlığını ispatlayamazsa "olabilir ama muhtemelen doğru değil" şeklinde düşünür.
Herhangi bir tanrının olduğunu reddeden felsefi görüştür. Nasıl ki dinler (#9823958) entryisindeki ihtiyaçları karşılamaktadır, ateizm de "namaz kılmadım, oruç tutmadım. Öteki tarafta ne yapacağım?" şeklindeki soruları cevaplar.
Bu görüşe mensup kişiler kendilerini; sorgulayan, araştıran, gerçekçi kişiler olarak görür ama gözlemlediğim kadarıyla bazıları** ateizme yukarıdaki nedenden dolayı başvurmuş, sorgulamadan tanrının yokluğuna kendini inandırmış.
Sorgulayanlar tarafından sorulmuş Allah ve dinle ilgili bir soruya "zaten Allah yok." şeklinde cevap veren bir kişinin ne kadar sorguladığını merak etmekteyim.
(bkz: ateizm elden gidiyor)*
TAbii ki nasıl bir müslümanın veya bir hristiyanın inancına kimse karışamazsa, ateizmi kendine din olarak edinmiş bir kişinin* inancına da karışmaya kimsenin hakkı yoktur.
Nicki oylamak mümkün olmadığından yapılıyor olabilir. ÖZellikle yazarın ilk kez bir entrysiyle karşılaşılmışsa "bu ne biçim nick? bas eksiyi gitsin" şeklinde düşünerek yapılabilir.
nickten rahatsız olma sebepleri ise şunlar olabilir:
1- "şampiyongs","enbüyükfb" tarzında fanatik bir ibare içermesi.
2- ırkçı bir ibare içermesi.
3- politik bir düşünceye atıfta bulunması.
Çembersel ucaylı bir enine dalganın ilerleme yönleci ile açısal devinirlik yönlecinin aynı yönde olması.
-BSTS / Fizik Terimleri Sözlüğü 1983 (TDK'nın sitesinde geçmektedir.)
sağ elini kullanan kişi anlamında kullanılan "sağlak"ın ise tdk'nın sitesinde bahsi geçmemesi, kelimenin bu şekildeki kullanımından şüphe etmeme neden olmuştur.
seri eksi oylanmak kadar sakıncalı bir durumdur. YAzarın entrylerinin sözlük ahalisi tarafından nasıl karşılandığını anlamasını engeller.*
iyi bir entryi gördükten sonra yazarın diğer entryleri incelenip beğenilenlere artı verilmesi şeklindeyse sakıncası yoktur.
dine inanmanın zekayı azalttığını değil, zeki olanların dine inanmadığını söyleyen önerme.
dindar bir toplumda Dine inanmamak için öncelikle dini sorgulamak gerektiğini varsayarsak mantıklı olabilir. dini sorgulamak, normalde dinin cevapladığı sorulara cevap bulmaya çalışmaya bu da kişinin beyin jimnastiği yapmasına sebep olacağından kişinin iq sunu artıracaktır.
Bu yüzden en baştaki varsayıma göre mantıklı bir önermedir. Dini objektif bir şekilde sorgulayıp inanan bir kişi ise yine yukarıdaki sebepten dolayı yüksek iqya sahip olacaktır. Aynı varsayıma göre bu araştırmanın gösterdiği şey dine inananların dini yeterince sorgulamamasıdır.
Iqsu yüksek kişilerin, iqsu düşük olanlara göre bilimi daha kolay anladıklarını varsayarsak; Iqsu yüksek olanların bilim yada din seçeneklerinden birini seçebileceğini ama düşük olanların tek seçeneklerinin din olduğunu görürüz ki Bu da araştırma sonucunun sebebini göstermektedir.
benim anlamadığım, okullar gardner ve çoklu zeka diye bas bas bağırırken iq testine dayalı bir araştırmanın geçerliliğinin ne olduğudur.
Son olarak, dine inanmadan bir tanrıya inanmak anlamına gelen deizm ile ateizmi karıştırmamak gerektiğini söylemek istiyorum.
edit: dinin bilime aykırı olduğunu söyledim şeklinde anlaşılmış. bilimi anlamanın dinden uzaklaşmaya neden olabilmesinin sebebi, bilimin kişiye dinde söylenenden farklı olan teorileri de sunabilmesidir. Bunun en basit örneği (burada tartışılmaması gereken) evrim mi yaratılış mı tartışmasıdır. Evrim teorisini anlayan bir kişi yaratılıştan ya da evrimden birini seçebilirken, evrimi anlamayan bir kişi yaratılışı seçecektir.
bilinç altının allak bullak olmasının göstergesidir. kişide objectophilia*** olma ihtimali vardır. kişinin gördüğünün kabus olup olmadığı da durumu hakkında ipucu verebilmektedir.
zaman içinde larva halini geride bırakıp kanatlanan bazı mahlukatın pardon böceklerin larva halinin ismi. türkçesini yeminlisözlük.com karınca aslanı olarak veriyor.