olayın ciddiyeti tartışılır , bunu abartı bulmuyorsanız bile daha önce çok daha vahimlerini de gördük biz.
(bkz: malatya yetiştirme yurdu)
bu tür olayların suçlusu devlettir arkadaşlar. bu kötü insanlar her yerde , doğru. ancak 2015 türkiyesinde kameralarla gözetlenmeyen, çocuklara ve çalışanlara düzenli olarak psikolojik testler uygulamayan manavdan meyva seçer gibi eleman alan bir devlet bu ve benzeri olayların suçlusudur.
unutmayın ki , bu çocukların psikolojisini vicdanen düşünmüyorsanız bile , geleceğin suçlularını yarattığımızın farkına varın. böyle bir ortamdan çıkan çocuğun dünyaya toz pembe bakacağını mı düşünüyordunuz yoksa?
bir process parçasının bellein gerekli kısmında daha fazlasını okuması ve exploit edilmesi. büyük ihtimalle okuduğu alanda hassas bilgi içermesi sonucu bunun bir vulnerability sayılması durumudur.
google'in technical fellow ekibinden(en yüksek seviyede en yüksek maaş alan) araştırmacı mühendislerinden biri.
mapreduce, gfs, bigtable, spanner gibi dunyayi etkilemis paper'larin yazarıdır kendisi.
bir programlama dilinde değişkenlerin değerlerinin türlerine uyumlu olup olmadığının kontrol edilme özelliğidir.en güzel örnekleri tabii ki c ve javadır.
(bkz: weakly typed)
unix'te en onemli ikinci system call. birincisi ise (bkz: fork).
fork'tan sonra çağrılır,çünkü fork edilen process'e başka program yükleyip onu execute eder. bu çağrıdan sonra success return etmez çünkü artık başka bir program çalışıyordur orada.
http temporary redirect status code'u olarak bilinir.
301/302'den farkı , requester'a bir sonraki seferde orijinal url'e request yapabilmesini ve redirect edilen location'u bir daha kullanmamasını sağlar. tek kullanımlık icin kullanılması tavsiye edilir.
peter j. landin tarafından geliştirilmiş terimdir.
for(int i = 0 ; i < n ; n++) yerine "for i in range(0,n)" veya "for (0..n)", *(*(arr+i)+j) yerine arr[i][j] veya arr[i,j] buna örnek gösterilebilir. gereksiz ve kafa sikici bir modeldir zannımca.
takıntılı dahimiz newton' ın leibniz'e yazdığı calculus ile ilgili bir mektupta bir buluşunu açıklarken kullandığı bir kripto dizimi. leibnizbu yazımı "aaaaaa cc d e ff iiiiiii eeeeeeeeeeeee lll nnnnnnnnn qqqq rr oooo ssss ttttttttt uuuuuuuvvvvv x" formatına çevirip ardından anagram olabileceğini fark edip "data aequatione quotcunque quantitates involvente fluent, invenire fluxions: and vice versa" olarak latince dizmiştir.
(bkz: bokunu çıkarmak)
absürd dedim , çünkü : akla şöyle bir soru geliyor, neden json'da veyahut yaml'da if/for statementlari, string processing fonksiyonları yok? mesela markup language olduklari için mi? tabii ki de öyle ancak google muhendislerinin de mantiksiz oldugunu farketmeleri android studio örneğinde olduğu gibi birkaç yıl alabilir.
boşür ,kart gibi tanıtım materyaller üretmemizi sağlayan , 1000den fazla template içeren bir uygulama. özellikle pinterest gibi platformlarda çok yaygındır.
yaşamın simülasyon olabilme ihtimalini hatırlatan rüyaların aşırı realistik olma durumu. yoksa hayat da uzun bir süre uyanamadığımız bir rüya mı ? diye sordurtur.
(bkz: enter the matrix)