Formasını giydiği takımın büyüklüğünden mütevellit eli ayağı titreyen golcü. Kasımpaşa formasının ağırlığı ve Kasımpaşa'yı mağlup etme hazzı gs'ye oranla çok düşük. Kendisi Anadolu takımından gelmemiş olsa da, Anadolu takımında coşkuyu verdikten sonra büyük takımda balonu sönen santrafor profiline indirgenebilir.
Portekiz'in de tanımasıyla birlikte, bu tarihsel vakayı kabul eden ülke sayısı 29'a ulaşmış durumda.
Soylarını kuruttuysak nasıl hala ermeni var yaklaşımı pek makul ve mantıklı değil. Bu mantığa göre, yeryüzünde hiç soykırım yaşanmamış oluyor. Terimin açıklamasını yapalım: “ulusal, etnik, ırksal ve dinsel bir grubun bütününün ya da bir bölümünün yok edilmesi niyetiyle girişilen hareketler yapısı."
Tamamının yok edilmesi gibi bir koşul yok, bu ihtimal pek de mümkün görünmüyor zaten. iftira olmadığını nasıl anlıyoruz? Arşivlere iniyoruz, resmi belgeleri/kaynakları didik didik inceliyoruz. Apaçık şekilde soykırım tanımına uygun bir tarihsel olaylar zinciri görüyoruz.
Türkçülük değil, nefret edilen kavram milliyetçilik. Milliyetçilik=siyasi ideoloji Türkçülük=spesifik bir etnik gruba işaret eden, milliyetçilik kümesine içkin ideolojik yaklaşım.
Milliyetçiliğe karşı çıkan insanların argümanları genelde şunlardır:
1-Ne biyolojik temelli ne de kültürel bazda insanları ayırmamız doğru değildir/mümkün değildir. (Teknik, bilimsel yöntemlerle dahi bunun mümkün olmadığını savunan bir grup mevcut.)
2-Tesadüf eseri, şahsın özgür iradesine ters bir kavramsal çerçevede temellenmesi.
Faşizm, milliyetçilik, türkçülük birbirinden bağımsız ele alınacak ideolojiler değildir. Bunların tümü aynı ihtiyaçtan türemiş, ya da birbirinden kategorik olarak ayrılamayan yaklaşımlardır.
Fox TV'deki plaza dizilerini genel hatlarıyla ele alıp, mantıksal çerçevesini adım adım izah edelim:
-Yakışıklı/güzel bir erkek/kadın başroldedir, ya ağır fakirdir ya da para babasıdır. Mutlaka etkileyip, gönül bağı kurmak istediği bir şahıs/grup vardır. Ekseriyetle maddi imkanları tastamam zıt olan iki şahıs/grup ortak düzleme sabitlenir ve fakir-zengin diyalektiği kurulmuş olur.
-Başrol mutlak surette kendi oluşturduğu karakteristik yapısına aykırı bir eylemler bütününe sahiptir.
-Başrol, etki alanindakilere bilge olduğunu dayatır/dayatma çabası içindedir. Metafor bombardımanı, sürekli geçmiş olaylara referans veren aforizmalar falan filan.
Peki, Fox tv terminolojisinin bir müzik grubuyla ilintisi ne?
Yakışıklı başrolle grubun vokalistini eşliyoruz, maddi yeterlilik/yetersizlik burada kaypak nihiliste kayıyor. Etkilediği grup da yerini Fox TV izleyicisine değil de kaliteli müzik kesfindeki bireylere bırakıyor. Başta konuşlandırdığım nihilistler de doğal muhatap oluyor, ama kaypak olmayanından.
Peki vokalist 2.maddeye nasıl uyuyor? Kendi oluşturduğu çerçeve şu: Bezgin Bekir, amaçsız, anlam olmadığını savunan, yıkık, herhangi bir davranışta bulunmanın gereksizliginden dem vuran vsvs.
Karakteristik yapısına neden aykırı? "Umarım burada tozum bile kalmaz" diyip, Spotify ve YouTube gibi mecralara paso içerik yüklemesinden dolayı. Popülerlik kaygısı güttüğü bariz şekilde ortada, diğer somut faydalarına değinmiyorum bile. Kaypak nihilist kavramının tanımını da yapmış olduk böylece.
Son madde nasıl karşılık buluyor? Bizler harbi nihilistler olarak, yapmacık ve teknikten metodtan bihaber bir hatipe maruz kalıyoruz. Yaw yapicagin iş şu: Ya salt soyut gideceksin, ya da hitap eden özne sen olmayacaksın, bunu da aktarmak ve bize benimsetmek senin zorunluluğun. Tüzel bir kişi oluşturup onun ağzından falan estirebilirsin mesela.
Müzikal altyapısı çoğu şarkıda ortalamanın üzerinde, vokalistin de tarzı gayet başarılı. Şu zırva liriklere ve yukarıdaki eleştirilere yanıt veren yeni şarkılarını beklediğim gruptur.
Genetik lütuf, aşmışlık nişanı. Negatif tek belirtisi; motor beceri eksikliğidir kanımca. Mevcut eğitim-öğretim sisteminin getirisi olarak ayakçılık yapmaya mahkûmlar gibi görünüyor...