asena adlı bir kancık kuyruk sallamasa yok olup gidecek bir milletin son umududur. şimdi böyle hafif meşrep bir itle oynaşıp fingirdeyip hayata tutunan bu milletin destanını uzun uzun anlatmak isterdim ama zoofili * kapsamına girer durduk yere sözlüğü zan altında bırakmayalım. sonuç olarak bu kancık ile çin imparatorluğu korkusundan ödü bokuna karışan bir milletin orta asya'da bir yerlerde halvet olması sonucunda günümüzün bozkurtcukları dünyaya geldi.
"o gün kör ali vardı. bugün topal veli var." gibi safsatalarla siyaset yürümez. o gün de oligarşi vardı. bugün de oligarşi var. günümüzün kemalist iktidarı akp iktidarıdır. ikisinin sırtını yasladığı yer statükodur. kendi sermaye sınıfını oluşturmuştur partisini buradan finanse eder. gücünü kendi bürokratlarından kurulu ordusundan alır. işine geldiğinde halkçıdır, işine gelmediğinde halkın iradesini yok sayar. iktidarı bırakmamak için faşist müdahalelerde bulunur. oligarşinin sadece kıyafeti değişti: laiklik kisvesini çıkardı, islam kisvesini taktı.
türkçe halkın iradesi anlamına gelir. narodnik'lerin 1879 yılında ikiye bölünmesinden sonra silahlı mücadeleyi savunan devrimci sol örgüt. 13 Mart 1881'de kışlık sarayı'nda düzenledikleri bombalı saldırı ve çar 2. aleksandr suikasti ile seslerini duyurmuşlardır.
atatürkçü oligarşiyi ve onun statükolarını güçlü bir propaganda ve halk desteğiyle yıkan ılımlı islam ideolojisi - ya da en azından yıkmış gibi görüntü veren - ajitasyonu temelde islami hassasiyeti olan insanların yaşadıkları çelişkiler üzerinden kurgulayıp bunun yanı sıra tali olarak kürt, alevi halkları gibi çeşitli ezilen halkların yaşadığı çelişkiler üzerinden güçlendirdi. adeta demokratik devrim savunucu görünür oldu. ancak gerçekler kendi sermaye sınıfı oluşunca değişti. ılımlı islam ideolojisinin oportünizmi belirgin hale geldi. 10 yılı aşan iktidarın hedefinin aslında oligarşiyi yıkmak değil bayrağı devralmak olduğu artık gün gibi ortada. hatta ılımlı islamdan da vazgeçip devletin statükolarına ve inkar politikalarına tamamen entegre oldular. bugün görünen haliyle ılımlı islam ideolojisi tam olarak bir neo-kemalizm'dir. yaslandığı ve güç aldığı yer de iktidara gelirken eleştirdiği statükodur.
edit: halk kelimesinin evrensel olarak ne anlama geldiğini öğrenseniz iyi olur. orjinal kavram için people veya popular kavramlarına bakabilirsiniz. alevilik bir din veya mezhep olarak nitelenebilir ancak aleviler de kürtler de ulus kavramından bağımsız olarak bir halktır. ayrıca bakınız:
bulutların bile memleketi vardır gök kubbenin altında ben insan isterim memleketi dünya olsun. amirli'de şii olduğu için, kobane'de kürt olduğu için, okmeyda'nında ekmek almaya giden çocuk olduğu için, soma'da maden işçisi olduğu için ve torunlar'da inşaat işçisi olduğu için öldürülmesin.
üç şehir. üç deli fişek. üçü de yeni osmanlıcı hayalperestlerin alnına sıkıldı. sırada halep var. bu şehirlerin hepsi alnınıza çakılacak insanlık düşmanı tekfirciler.
türkiye devriminin acil sorunlarına çözüm bulmuş stratejidir. türkiye'de sorunun faşizm değil oligarşi olduğunu ve kürdistan'ın bir sömürge olduğu tespiti üzerinde türkiye'de devrimin yolunu tayin etmiştir.
"gerilla savaşının devrimci politik amaçlarla, siyasi gerçekleri açıklama kampanyasının bir aracı olarak
yürütülmesine yani, politik kitle mücadelesi olarak ele alınmasına politikleşmiş askeri savaş stratejisi denir."(mahir
çayan, age, s. 353)
sovyetler, çin, küba ve arnavutluk deneyimlerinden farklı olarak devrim teorisi somut gerçeklik üzerinden kurgulanmamış, türkiye'nin içinde bulunduğu tarihsel süreçler ele alınarak devrimin yolu 4 safha olarak kesintisiz devrim yazı dizisinde belirlenmiştir.
1. aşama: şehir gerillasını yaratma
2. aşama: şehir gerillasını geliştirme,
kır gerillasını yaratma ve kuvvet gösterisi.
bu iki aşamada, savaşın, psikolojik yıpratma yönü ağır basacaktır.
3. aşama: şehir gerillasını yaygınlaştırma,
kır gerillasını geliştirme
4. aşama ise, kır gerillasını yaygınlaştırma aşamalarıdır.
neden şehir gerillası ile gerilla savaşına başlandı?
savaşa, şehir gerillası ile başlamamızın sebebi ikilidir.
a) objektif nedenler:
a) savaşçı bir örgütün varlığını kitlelere duyurmanın şehirlerde daha olanaklı olması.
çünkü, propaganda ve kamuoyunda tanınma olanakları açısından başlangıçta şehir, kıra nazaran daha avantajlıydı.
b) küçük-burjuva anlamda da olsa, dev-genç'in büyük şehirlerde yürüttüğü devrimci şiddet hareketleri ve de, kitle eylemleri, daha sert ve üst düzeyde silahlı eylemlerin yadırganmayacağı uygun bir ortam yaratmıştı.
b) subjektif neden:
silahlı propagandaya hazırlık döneminde işleri gevşek olarak ele almamızdan, hem de, silaha sarılmakta geç kalmamızdan dolayı, kır gerillası için gerekli teçhizat, tecrübe, mühimmat gibi maddi ve manevi ön koşullardan yoksunduk.
işte bu objektif ve subjektif şartlardan dolayı partimiz, gerilla savaşına şehir gerillası ile başlamıştır.
bundan böyle partimiz daha önce tespit edilen bu rotayı izleyecektir. (uzun bir faaliyetsizlik döneminden sonra)
politikleşmiş askeri savaş stratejisi'ne göre, devrimin önder ve temel güçleri ve ihtiyatlarını şu şekilde sıralayabiliriz:
önder güç: proletaryadır.
önder güç sorununda, partimiz halk savaşı ile devrimin zafere erişeceğini tespit ettiğinden proletaryanın ideolojik önderliğini temel almıştır. (temel bölgenin kırlar olması esprisi) öncü savaşı aşamasında partimizde emekçi kökenden gelen, gelmeyen ayrımı yoktur. önemli olan savaşçıların profesyonel devrimciler olmasıdır. savaş genişledikçe yönetim kademeleri de dahil, emekçilerin ağır basmasına özel olarak dikkat edilir.
temel güçler: köylülerdir. (feodal kalıntılar ve tarım burjuvazisi hariç bütün köylü unsurlardır) sırasıyla:
köy proletaryası
köy yarı-proletaryası
yoksul köylüler
orta köylüler
şehir proletaryası da elbette devrimin temel kitle kuvvetleri içindedir. ancak devrimde onun belirleyiciliği, devrimin yükselme aşamasındadır. ve son sözü o söyleyecektir.
"küçük savaşçı çekirdeklerin başlattıkları mücadeleye (öncü savaşı) giderek sürekli bir şekilde yeni yeni güçler katılır, kitle hareketleri boy göstermeye başlar, eski düzen yavaş yavaş yıpranır, çöker; işte tam bu sıradadır ki işçi sınıfı ve şehirli yığınlar savaşın kaderini tayin ederler." (che guevara)
vasıtasız ihtiyatlar:
-kemalist aydın çevre
-dünya sosyalist bloğu
-sömürge ülkelerdeki, özellikle ortadoğu'daki milli kurtuluş hareketleri.
vasıtalı ihtiyatlar:
-küçük-burjuvazinin sağ kanadı.
-demokrat batı ülkeleri ve kamuoyu.
-oligarşinin kendi içindeki çelişkileri.
gerek vasıtasız, gerekse de vasıtalı ihtiyatlardaki dizi sırası, şartlara göre değişir.
kürt halkının türkmen halkı ile amerli ve süleymanbeg'de dayanışmasına dahi ağzı köpüre köpüre uluyarak yaklaşan faşistler varmış şu dünyada. işte o hayal dünyasındaki ibneler bu ibneler.
edit: amerli ve süleymanbeg kurtarılırken faşist TC nerediydi? sen onu de bana faşist. doğru ya türkmenlerin yarısı şii.
müslümanın, hristiyanın, musevinin, budistin envai çeşit deli saçması ruh hastasının insanlığı sürekli orta çağa doğru sürüklemesine artık göz yummak istemeyen ve organize dinlerin şiddetini şiddetle yenmeyi hedefleyen ateizm akımıdır.
didim'de doğmuş büyümüş ya da ömrünün bir döneminde hayatını didim'de sürdürmüş ya da didim'le uzaktan yakından bir ilgisi olmasa dahi didim'e gönül vermiş tüm insanların ortak paydasıdır.