Oyun, bale, müzikal vb. biletlerini 5 tl'ye alıp merkezi bir otobüs durağına gidebilmek için taksiye 15 tl bayılmanıza sebep bir yere inşa edilmiş kültür merkezi.
özellikle kalıtsal hastalıkları tedavi etmek amacıyla hastaların hücrelerine ve dokularına gen eklenmesi olayıdır. Tipik olarak hasarlı mutant aleli, fonksiyonel bir alelle desteklemeyi amaçlar.
bir çok gen tedavi çalışmalarında '' normal gen '' genoma eklenerek, hastalığa sebep olan ''anormal gen '' ile yer değiştirir.
vektör adı verilen taşıyıcı moleküller, tedavi edici geni hastanın hedef hücrelerine taşımak için kullnılır. son zamanlarda en çok kullnılan vektör, genetik olarak değiştirilerek insan dna' sı taşıyabilen virüslerdir. virüsler patolojk yolla konak hücrenin içine girerler ve genlerini aktarabiliriler.
araştırmacılar, virüsün bu avantajını da kullanarak virüsün genomundaki hastalık yapıcı genleri tedavi edici genler ile yer değiştirmişlerdir. hastanın karaciğer ya da akciğer hücreleri gibi viral vektörlerle enfekte edilir. daha sonra vektör, tedavi edici insan geni taşıyan kendi genetik materyalini hedef hücreye ekler. tedavi edici gen tarafından fonksiyonel protein üretimi, hedef hücreyi normal sağlıklı konuma getirir.
1952 yilinda kurulmus olan TurkMSIC (Turkish Medical Students' International Committee),1951 yilinda kurulan ve dünya üzerinde su anda 90ın üzerinde ülkede temsilcileri olan IFMSA (International Federation of Medical Students' Associations)in kuruldugu yildan beri aktif bir üyesidir.Ayrica, 1991 yilinda kurulan EMSA (European Medical Students'Association) ile ortak çalismalar yürütmektedir. Üyeleri gönüllü tip ögrencilerinden olusan TurkMSIC, uluslararasi ögrenci degisim programlari araciligiyla hizla degisen tip bilimini ögrencilerimizin tanimasini saglamayi ve tip alaninda çesitli konularda projeler üreterek ögrencilerimizin bilimsel çalismaya yöneltilmesini amaçlamaktadir...