bunun bir benzeri montla sıç karikatüründe mevcuttur. alaturka tuvalette sıçarken musluktan damlayıp yerden sekip bacağa gelen su bunun gibi süper tespittir.
medyanın verdiği gazla bazı kişilerde üçüncü dünya savaşı çıkacak korkusu yaratmış eylem. ortalığı karıştıracaktır, orası kesin. fakat ABD,AB,Rusya ve Çin'in aynı şekilde tepki gösterdiği göstereceği bir eylemden sonra üçüncü dünya savaşı çıkması biraz garip olmaz mı? dünya savaşı tek bir olaydan çıkmaz. beklenen sondur, bundan önceki iki savaşta öyle olmuştur. bir kıvılcım çıkar bir yerde ve gerisi çorap söküğü gibi gelir. kutupsuz bir dünyada, kuzey kore kendi başına nükleer deneme yaptı diye abd-rusya-çin birbirine mi girecek? üçüncü dünya savaşı için daha zaman var.
yayınlanmasının siyasi politik sonuçları bir yana, teknik olarak digiturk platformu içinde çok kolay olabilecek hadisedir. digiturk yayınlarında dil seçeneği vardır, film ve dizi kanallarında dil seçeneği ile orjinal veya türkçe dublajlı izleyebilirsiniz yayınları. hatta bir dönem taraflı spiker vardı (hangi platform unuttum), fenerbahçe trabzonspor maçını 3 farklı tercihle izletmişti yayıncı kuruluş. trabzonlu spiker komikti.
mecburen tc kimlik no kontrolü gerektirir. sözlükte alkol ve sigara satışı olmayacağı için gereksiz bir durumdur. 18 yaş altı nesil bulunduğu yaşa oranla çok sapıtıyorsa onları dışlamak yerine kazanmaya çalışmak (ortam sanal olsun ya da olmasın) en makul olandır ve özgürce fikirlerin belirtilmesini savunan platformlar tarafından yapılması gerekendir.
türkiye'deki popülerliği konusunda suçlanması gereken cnbc-e ve türevleri kanallar değil, hantal bir yayın akışı ve program tarzına sahip olan büyük ulusal kanallardır. çalışıyorsa işinde yoğun, okuyorsa dersleri yoğun genç nüfus, 8de başlayıp 11de biten bir diziyi de izlemez, 3-4 saat süren yarışma programlarını da. cnbc-e'de reklamların ne kadar süre ne zaman gireceği bile bellidir, ev için ufak tefek işlerinizi bile ona göre ayarlayabilirsiniz. işin sermaye ve kapitalizm boyutu ise ayrı konudurdur, birden fazla unsur vardır işin içinde.
muhtemelen seyircilerle sahne arasında tel örgü bulunacak programdır. düzgün sanatçıların çok zor geldiği, gelirken de organizatörlerin hem vergilerle hem de zarar etme riskiyle boğuştuğu türkiye'de de paris hilton ile yapılan var mısın yok musun yarışmasının kutudaki en büyük paradan bir kaç kat daha fazla kazanç sağlayacağını bilmek insanı derin düşüncelerden çok derin içerikli küfürlere sevk etmektedir.
sadece ondan konuşmuyorsa işi manyaklığa getirmiyorsa sorun olmayacaktır. bundan rahatsız olan kişi tez zamanda o ilişkiyi mataya yatırmalı ve sevgilisiyle konuşmalıdır. ileride evlilik veya beraber yaşamak düşünülüyorsa sorun olabilir.
ironik bir cümledir. entry de ironiktir. burada asıl söylenen şey, yapılan vurgu, israilin o topraklarda 44 yıl organik tarım yapacağıdır. dikkat edilmesi gereken bir detaydır.
eğer tam tamına bir haftanızı bu iş için ayıracaksanız, ve vizeler için zaten ünitelerin ilk yarısını çalıştıysanız daha önce, idare edebilme şansınız da var. son 6-7 gün çalışsanız, her gün bir dersin ikinci yarısını yaparsınız, bu da her güne 7-8 tane ünite ediyor. derslere de bağlı olmakla birlikte çok takılmadan 10 saatte bitirebilirsiniz. tekrar için ve vizedeki konular için pek zaman kalmayacaktır ancak vize sonucuna göre idare edebilir bir not alabilirsiniz. **
not: bu yaptığım kendimce hesap özel eğitim kurumlarının çalışma kitapları içindir, aöf kitaplarının bu seneki durumunu bilmiyorum.
batı maddiyatın, kişiselliğin, kariyerin, dünyevi kazançların olduğu dünyadır. doğuda ise maneviyat ön plandadır. yaygın felsefi ve dini akımlarda hep o ön plandadır. bu konuda ortadoğudan çıkan dinleri de batı medeniyetine katabiliriz. hep bir vaad vardır. kendini arayan insan da vaad aramaz, o anda kendi iç huzurunu arar bunun yeri de doğudadır. genelde.
farklı fikirlerin yadırgandığı ve dışlandığı yerler bu sınıfa girer. (bkz: türkiye)
değişik bir şey söylersiniz, ezber bozarsınız, farklı bir fikriniz olur. bunu bir şekilde dile getirdiğinizde garipsenirsiniz. çünkü o topluma belli başlı temel görüşler benimsetilmiş ve sonsuza kadar onlar doğru olarak gösterilmiştir. tahammülsüz toplumlarda sık görülür. bazen tehlikeli boyutlara bile gelebilir.
sözlük değil genel olarak internet ortamı buna vesile olabilir. olay sevgili olmak ise evet saçmadır, anlamsızdır, gerzekliktir, ve sağlıksızdır. ama ilk oradan buradan iletişim kurup daha sonra sanal olmayan bir ortamda görüşülmeye başlanıyorsa normal bir durumdur.
bir kız dekolte giyerek teşhircilik yapmaz. teşhircilik yapmak isteyen götünü açar. dekolte giyen kıza teşhircilik yapıyor diyen de o kızın götünü görmek istiyordur.