genelde, pek sıklıklıkla rastlanılmaz böyle bir kıza. genelde "umut vermeyip, sonra da sevişen türk kızı" vardır. peki bu başlıklar? eline mahkum erkekler tarafından açılıyor.
türkiye'de hiç bir zaman yeteri ilgiyi görmemiş bir sanat. 1930 lu yıllarda, gazetelerin tiraj arttırmak amacıyla 4-5 sayfalık fasikuller halinde veya gazete sayfalarında yayınlamasıyla okuyucularıyla tanışmıştır. tarihin ilk çizgi roman kahramanı superman ve batman sayesinde popülaritesi oldukça artmış ve özgürlüğe kavuşmuştur. çok kısa bir süre zarfında insanlar benimsemiş, sevmiştir. yıllar önce çok daha güçlü bir sanat koluyken, günümüzde -maalesef- yeterli ilgiyi görmemektedir.
ülkemize 1956'da yayınlanan tommiks(captain miki) ve teksas(il grande blek) ile girmiştir. türkiye'de yayınlanan ilk çizgi roman olma özelliğini taşıyan tommiks - kara bela adlı eserin, tahmin edilenden daha fazla ilgi görmesi ile türkçe'ye onlarca gereksiz vahşi batı tarzında çizgi roman çevrilmiştir -öyle ki başka bir konuya yer bile verilmemiştir hemen hemen- en parlak çağında, tek bir konuya bağımlı kalması, ülkemizde çizgi romanın neden yeterli ilgiyi görmediğinin bir başka cevabıdır.
savaş, tarkan, karaoğlan gibi yetmişli yıllarda yayınlanan, türk işi çizgi romanlar ise yeterli ilgiyi görmesine rağmen, türk çizgi romancılığı aynı konu üzerine bağımlı kalma hastalığı yüzünden maalesef gelişememiştir.
28 haziran 1919 tarihinde itilaf devletleri ile almanya arsında imzalanmış, 440 maddelik bir anlaşma. birinci dünya savaşını bitirmememiş, sadece kısa bir ara vermiştir.
sanılanın aksine zeki değillerdir. beyinleri sadece tek bir şeye odaklanmış, bilinçsiz insanlardır. onları zeki gibi gösteren şey ise yaptıkları şeye, zihinlerini tamamen vermeleridir muhtemelen.
çavuş clem'in ölümünü fırsat bilerek, "rancerlere" katılmıştır. aynı gün, çavuş clem'in yerine alınacak olan çavuşu seçmek için düzenlenen yarışmaya katılmış, tahmin ettiğiniz üzere bundan da galip çıkmıştır. 15 yaşında çavuş, çok geçmeden yüzbaşı olmuştur. orjinal adı miki'dir. ülkemizdeki adıno 1910 ve 1935 arasında 300den fazla vahşi batı tarzında film çeviren, ünlü aktör thomas edwin mix'ten almıştır. türkiye'deki ilk macerasının adı; kara bela'dır.