şehitlere böyle ağlamaz.hiç kimsenin elini tutmaz toka yapmaz çaya çıkmaz ama tarkana vermeye hazır. nasıl bir o....puluktur bu.
işte bazen bu yüzden "bazı" kadınların sadece kafasının kirini örtmek için kapandığını düşünüyorum. Allah affetsin...
DÜNYA TiCARET ÖRGÜTÜ (WTO) 151 üyesi bulunmaktadır.
Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ), çok taraflı ticaret sisteminin yasal ve kurumsal organıdır. DTÖ, hükümetlerin iç ticaret yasalarını ve düzenlemelerini nasıl yapacakları hususunda yasal bir çerçeve ortaya koymaktadır ve toplu görüşmeler ve müzakereler yoluyla ülkeler arasında ticari ilişkilerin geliştirildiği bir platformdur. 1 Ocak 1995te kurulmuştur.Üye26 Mart 1995
DÜNYA EKONOMiK FORUMU (WEF) (WORLD ECONOMiC FORUM (WEF)) merkezi isviçre'nin Cenevre kentinde yer alan uluslararası bir vakıftır. Her yıl isviçre'nin Davos kasabasında yapılmakta olan Dünya Ekonomik Forumu 2012 yılından itibaren Türkiye'nin istanbul kentinde düzenlenecektir. Dünyanın en tanınmış işadamları ve siyasetçilerini biraraya getiren, dünyanın en önemli sorunlarının tartışıldığı konferanslarıyla tanınır.Katılımcı
D-8 (D-8) ülkeler Türkiye, iran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya.Kurucu üye1997
EKONOMiK iŞBiRLiĞi TEŞKiLATI (ECO) Ekonomik işbirliği Teşkilatı (veya Örgütü) EiT; Türkiye, iran, Afganistan gibi ülkeler tarafından kurulan ve Sovyetler Birliğinin yıkılmasıyla diğer Türk devletlerinin de dahil olduğu ekonomik örgüt. EiTin üyeleri kültürel ve ekonomik alanda işbirliğini hedeflemektedir.merkezi iran dadır.
Türkiye Kurucu üye1985
EKONOMiK KALKINMA VE iŞBiRLiĞi ÖRGÜTÜ (OECD) Finansal istikrarın eşzamanlı olarak korunduğu üye ülkelerde ve hem de özellikle gelişmekte olan ülkelerde halkın yaşam standardının iyileştirilmesi, sürekli ve dengeli ekonomik gelişim sağlayan politikaya destek ve yardım, işsizliğin ortadan kaldırılması; Ekonomik genişleme politikasının uyandırılması ve sosyo-ekonomik eşgüdümlü gelişmenin desteklenmesi; Uluslararası yükümlülüklere uygun olarak çok taraflı ve ülkeler arasında ayrım gözetmeyen dünya ticaretinin geliştirilmesine destek verilmesi.
OECDye üye veya bu örgüte üyelik talebinde bulunan ülkeler, sosyo-politik ve ekonomik yaşamda, aşağıda belirtilen üç ilkeyi vazgeçilmez değerler olarak benimsemişlerdir: Demokrasi; insan haklarına ve yurttaş özgürlüğüne bağlılık Türkiye Üye14 Aralık 1960
KARADENiZ ÜLKELERi EKONOMiK iŞBiRLiĞi TEŞKiLATI (BSEC VEYA KEiT) Karadeniz Ekonomik işbirliği (KEi) Örgütü dünyada küreselleşme ve bölgesel düzeyde bütünleşme yönündeki siyasal ve ekonomik alanda yeniden yapılanma sürecini sağlamak amacıyla Türkiye tarafından ortaya atılmış olan bir fikrin ürünüdür ve Haziran 1992de istanbulda imzalanan bir anlaşma ile kurulmuştur.Türkiye, Romanya, Bulgaristan Rusya Federasyonu, Ukrayna, Azerbaycan, Moldova, Gürcistan, Ermenistan, Yunanistan, Arnavutluk, Sırbistan. Karadeniz Ekonomik iş Birliği, Karadenizde kıyısı olan devletler arasında; ulaştırma, haberleşme, enformatik, istatistik, ekonomik, ticari bilgi alış verişi, enerji, madencilik ve ana maddelerin işlenmesi ve turizm konularında iş birliğini amaçlamaktadır.
Türkiye Kurucu üye25 Haziran 1992
ULUSLARARASI PARA FONU (IMF) 1949 yılında kurulmuş bir örgüttür. amacı ödeme güçlüğü çeken ülkelerin mali durumlarını çözerek dünya ticaretinin dengeli ve düzenli gelişmesini sağlamaktır. Üye ülkeler katılım sermayeleri oranında oy hakkına ve sermayelerinin %25 i kadar kredi alma hakkına sahiptir.
Askeri örgütler
KUZEY ATLANTiK ANTLAŞMASI ÖRGÜTÜ (NATO) 1949 yılında Rusya nın yayılmacı politikalarına karsı ABD VE Avrupa ülkeleri tarafından kurulmuştur. uluslararası siyasi ekonomik ve önemli alanlarda işbirliğini ve dayanışmayı güçlendirmek için önemli çalışmalar yapmaktadır.Dünya barışını korumak için dünyanın bir çok yerinde önemli görevler üstlenmiştir
KARADENiZ DENiZ iŞ BiRLiĞi GÖREV GRUBU (BLACKSEAFOR) Karadeniz'de barış ve istikrarın idamesi maksadıyla, bölgesel işbirliği faaliyetlerinin artırılması ve çok uluslu bir deniz kuvvetinin oluşturulması fikriyle kurulmuştur.