genç padişahın hedeflerine baktığımızda "kendi döneminin" Atatürk'üdür yorumunu getirebileceğimiz benzerliktir. Tabi Mustafa Kemal Atatürk'ün mutlu sona ulaştığı farkı ile...
Genç Osman 1600'lü yılların başında henüz 14 yaşındayken padişah olmuş ve ortaya koyduğu hedefler ile çağının çok ötesinde düşüncelere sahip olmuştur. Dönemine 3-4 beden büyük gelen fikirlerini hayata geçiremeden öldürülmüştür.
Genç Osman'ın gerçekleştirmeyi düşündüğü icraatlar;
-Yeniçeri Ocağı'nı kaldırıp Anadolu Türkmenlerinden oluşan yeni bir ordu kurmak
-Dönme ve devşirmeleri devlet mekanizmasından temizlemek,
-Haremi ortadan kaldırıp Saray'a Türkten başka kadın sokmamak,
-Devlet merkezini Anadolu'ya taşımak,
-Ulemayı devlet işlerine karıştırmamak,
-Saray geleneklerini ve eskiyen kanunları değiştirmek...
adam gibi şarkıcılıktan kasıt popülarite ise gereksiz bir beklentidir. Şarkıyı ve şarkıcıyı number one yayınlarından ibaret görmek ile eşdeğer bir bakış açısıdır.
"türk, bu ülkenin yegane efendisi, yegane sahibidir. saf türk soyundan olmayanların bu memlekette tek hakları vardır; hizmetçi olma hakkı, köle olma hakkı. dost ve düşman, hatta dağlar bu hakikati böyle bilsinler." diyen, Atatürk ün adalet bakanı manmut esat bozkurt u hatırlatan söylem.
yok saydığın bir şeye hakaret edemeyeceğin mantığı ile yola çıkılırsa kendi içerisinde çelişen bir algı, kürtleri yok saymadan hakaret edenlerin alınmaması gereken durum.
Karakteristik yapısı bakımından sembolik olarak Türkler ile benzeştirilmiş ve Türklüğün sembolü olmuştur. Siyasi parti tekelciliğine bırakılmaması ve ben Türküm diyen herkes tarafında sahiplenilmesi gereken birleştirici unsur.