gençlere pek az şans verilen, gençlerin karşıt fikir sunması dahi saygısızlık görülen bir ülkede gençlerin fikirlerini önemseyen bir platform. yalnızca 30 yaş altı kişilerin yazıları yayımlanıyor. yeni kişilerle ve daha çok içerikle yola devam etmelerini umuyorum.
(bkz: twitter/30eksi) (bkz: medium/30eksi)
ülkü ocaklarının entelektüel genel başkanı. yılmaz özdil'e karşı 1881 adet nutuk dağıtarak güzel bir giriş yaptı. kesin inançlılar kitabını okurken pozu ve alıntısıyla beni sevindirdi. kendisi "okumayana bu cephenin gerisinde su bile taşıyamaz" dedi ama çok zor. umarım teşkilat paradigmasını değiştirebilir. kendisine başarılar dilerim.
ülkü ocakları yeni genel başkanı sinan ateş'in: "okumayan, araştırmayan, tefekkür etmeyen bu cephenin gerisinde su bile taşıyamayacaktır." sözünden sonra yapacağı anlamlı faaliyettir. gerçi koyduğu şartları göz önüne alırsak teşkilatın %75'ini elemek gerekebilir.
lise 3'teyken yaptığım eylemdir. öyle sesli, gürültülü bir şekilde değil tabi efendi efendi. çok soğuktu, hastaydım. hayvan gibi okulun bahçesinde volta atıyorduk. ciğerlerime havayı çektikçe burnumdan sümük akıyordu. müthiş bir olgunlukla yaa utanmana gerek yok insanlık hali demişti. buradan kendisine sevgiler :*
“Tarihte büyük eser yaratan kişiler, hep büyük şehirlerde ortaya çıkmışlardı. Yaratıcı kişiler köyde, ormanda, kırda, dağ başlarında ortaya çıkmıyorlardı. Nasıl çıksın ki; yabancı şeylerin hoş karşılanmadığı ortamda ne yaratılabilir ki? insan şehirde insanlığını bulmuştur. Şehir olmaksızın insan da bir şey değildir. Ancak ne var ki insanı kokuşturan, dejenere eden de şehirdir. Eğer biz şehirlerimizi yaşayabilir ve yaşanabilir kılmazsak bazı büyük ulusların ölümünü görebiliriz”
insanlar fikirlerini belirtmek için "fikir iklimini" yoklarlar. eğer kendi fikirleriyle medyadaki egemen fikir benzerlik gösteriyorsa insanlar fikirlerini belirtmek için cesaret bulurlar. kendi fikirleri medyadaki egemen fikre zıt ise sessiz kalmayı yeğlerler ve suskunluk sarmalı oluşur. ayrıca medya kasıtlı olarak muhalif ünitelere fikirlerinin aptalca, haince, gülünç olduğunu aşılamaya çalışır ve kendinde başka kimsenin öyle düşünmediğini inandırmaya çalışır. ama hemen umutsuzluğa kapılmamak gerekir çünkü medya bizim ne düşüneceğimizi değil ne hakkında düşüneceğimizi belirler.