Kapatılmaması gereken %100 yerli sosyal medya. Her ne kadar eksi sözlük'teki eğilim bilgiye değil de yoruma evrilip dolayısıyla ekşi forum'a dönüşse de Bırakın insanlar fikrini paylaşsınlar. bireye kendini ifade etme hakkı tanınmalı. Bu anayasada güvence altında ya hu. suça dönüşen fikirler için hukuk ve kolluk güçlerimiz var. Allah bile bu ifade Özgürlüğünü ölene kadar bize veriyor. Gücümüz twitter'a yetmeyince gözünün üstünde kaşın var deyip ekşi'ye kilit vurmak ne kadar ahlâkidir!?
Bir Stephen king romanı. Bizde ayrı basılmamış altın kitaplar yayın evinden çıkan ceset romanında ikinci hikaye olarak basılmıştır.
Hikayenin konusu, öfkesine yenilmiş bir öğrencinin sınıfını esir alması ve geçmisine gidiş gelişleridir. Editörlerin yakasını bırakmadığı dönemde oldukça rafine yazmış ve o nedenle hikaye sizi yakanızdan tutup içeri çekiyor.
"Yanılmak insanca bir şey, ama bağışlamak ilahî.."
belki birinin işine yarar, bir kolaylık paylaşayım. şimdi burada simüle ettiğiniz s11 ve s21 parametrelerini bir txt uzantısıyla sonuçları kaydedebiliyorsunuz. şimdi bu sonuçları excel'de çizdirmek istediğinizde büyük bir veri ile karşı karşıya kalıyorsunuz.
evet önce bu metin dosyasını açın, bul değiştir'den bul kısmına . değiştir kısmına , koyun. sonra tamamını değiştir deyin. tamam şimdi ilk kısım bitti.
ikinci kısım olarak bu dataların hepsini seçiyoruz. sonra bir open office calc dosyası açıyoruz. buraya özel yapıştır'ı seçin. txt de veriler tek sütunda ama bize frekans sütunu ile s parametrelerinin sütünü ayrı olarak lazım. evet özel yapıştır dediğinizde karşınıza metin içi aktarma penceresi çıkacak. burada sekme, ayraçları birleştir ve boşluk kutucuklarını seçin. verilerinizin iki sütuna dönüştüğünü göreceksiniz. artık excel'de rahatlıkla 2 eksenli bir grafik çizdirebilirsiniz, hadi kolay gelsin.
Romanları tamamlanmış halde tek kitap olarak değil yazdıkça fasikül fasikül yayınlamıştır. ingiltere'de bu nedenle romanların konuları o dönem hep gündem olmuştur. Bu fasikül fasikül basmak yamulmuyorsam genel bir adetti yazarlar tarafında. Belki de yayıncılar böyle istiyordu. Ufak cüzi miktarlara alınabilen bu fasiküller daha ticariydi sanırım..
Stephen king'in charles dickens'in noel hikayeleri tarzında yazdığını düşündüğüm bir kış hikayesi. Hikaye Alışılmışın dışında maine'de değil New york'da geçer. Aynı zamanda kara kule'ye bir göndeme de mevcut. Yamulmuyorsam bir de stephen king'in bir sherlock holmes hikayesi olan casey'in davası'nin bahsi geçiyor gibi geldi.
Bir oturuşta tekrar okudum ve tekrar bayıldım bu hikayeye. Ağdalı olmayan Basit cümlelere rağmen hikaye sizi çepeçevre sarıyor, korku ve gerilimi dozajında hissediyorsunuz. Bahsedilği gibi, anlatan değil hikaye önemli..
Türkçe basımındaki Kitapta 3. Ve son hikayesi olan solunum metodu(the breathing method) 'nu bir solukta okuduğu stephen king romanı. Bu hikaye bir kıs masalı kategorisindedir ve şu kış günlerinde okunması hoş olabilir.
Kitabın Orjinal ismi different seasons'tır. Türkçe çeviride altın kitaplar 4. Hikaye olan hiddet(rage)'i ceset romanına eklemişler.
Atı evcilleştirerek üstün bir sipahi ordusu kuran hükümdardır. Bu sayede 25 yılda ele geçirdiği toprak büyüklüğüne, roma imparatorluğu 400 yılda ulaşamamış.
Orjinal adı "Gwendy's button box" olan stephen king ve richard chrizmar'ın ortaklaşa yazdığı bir romanın adı.
şu yaz günlerinde insana keyif veren bir hikayeydi. Bir güce sahip olmanın insan ruhunda yarattığı değişimler üzerine bir konu diyebilirim. Tabi ki yine bir taşra hikayesi.
insanlarımızı eskisine göre Farklı ekonomik davranışlarına iten krizdir.
Benim bildiğim eski ekonomik krizler, tüketimi baskılar tasarrufu arttırır. Bu ay araba satışları geçen yılın aynı dönemine göre 4 kat artmış. Ev satışları ortada. insanların bu dolar ve altin fiyatları, her gün gelen zamlara rağmen yatarım yapması akıl alır gibi değil.
Kısaca, uçurumu görüp nasılsa batacağız diye herkes gaza basıyor.
Ntv'de Levent dönmez'in sunduğu türkçe'deki doğru bilinen yanlışlar üzerine harika bir mini program. Ayrıca kelime dağarcığına katkı sağlayan bir diğer program: kelime oyunu.
insanların eyleme katılmadan da hükümetleri ciddi derecede tedirgin edebildiği, gündem oluşturabildiği sanal dünya. Yazılı ve görsel medya gibi bir ofisleri olmayınca kolluk kuvvetleri tarafından baskı görmüyor dolayısıyla sindirilemiyor.
Son çıkan kanun bu etkiyi kırabilmek için. "Sorgulayabilmek", "hesap vermek" halkın gündeminden çıkarılmak üzere. Kanunlar, zayıfların uyduğu ama güçlülerin uymadığı bir dünyada sadece kitap üzerinde kalırlar.
Yıllar önce çin'in hong kong yakınında bir şehrine gitmiştim. Hafta sonları biz pikniğe gideriz oysa çinliler ise özerk hong kong 'a sosyal medyaya girebilmek için gidiyorlardı. Ülkelerinde her türlü sosyal medya siteleri yasaklanmış ve yerine devlet kontrolündeki muadilleri üretilmişti. Komünist Hükümet uygulamalarının sorgulanmamasi için Çok sıkı denetlenen bir internet var çin'de. Bizde bu kanun ciddi derecede uygulanmaya başlarsa maalesef sosyal medya kullanmak istediğimizde hafta sonu kuzey kıbrıs'a gitmek zorunda kalacağız.
28 şubat Mağduriyetleriyle iktidar olan, halk tarafından ciddi derece desteklenen bir siyasi harekettin yozlaşmasını halktan saklamak için, hesap vermemek için, ihaleleri adrese teslim verebilmek için, x vakfından herkesi devlette yönetici yapabilmek için, aynı anda n tane ballı kaymak maaşları alabilmek için vs. Nedenlerle yasakçı bir harekete dönüşmesini esefle kınıyorum, çok kızıyorum, çok üzülüyorum...
Ben bunun icin oy vermemiştim! Ben ülkemi suni bir gündemle(azcimendiler, baş örtüsü, 28 şubat vs. ) bankaların mevduatlarını hortumlayarak derin ve çok büyük bir ekonomik buhrana sokanlara(ki dünya kriz literatüründe ilk beşte yer alır. 30 yıllık gsmh'mız buhar oldu. O dönem global kriz de yoktu.) ders olması açısından bu siyasi hareketi desteklemiştim.
Ülkemiz 2001 krizi sonrasını iyi toparladı, zenginleşti. Lakin artık şimdi öyle değil. Adaletin, özgür ifadenin olmadığı topraklarda isterse yollarınız 10 şeritli olsun.
Eleştirinin olduğu topraklarda her zaman refah olur, huzur olur. 28 şubat dönemi'nde en ufak eleştiriye tahammül yoktu. Sonucunda çok büyük bir ekonomik kriz kapımızı çaldı.
Not1: Ayrıca 2001'de o büyük buhrana izin veren siyasi hareketle politika üretmek ise tam bir ironi.
Not2: Dünya bileşik kaplar teorisine göre yönetilir. Eğri oturup doğru düşünmek gerekir. "Halka rağmen halk için" beyaz türklerin uydurduğu şimdilerde beyaz müslümanların dört elle sarıldığı masallarda olur.
Otobanlarında tırların sadece en sağ şeridi kullanabildiği, diğer şeritlere geçmesi yasak olan ülke. Aynı zamanda geri dönüşüm konusunda çığır açmışlar. Her evin önünde dört farklı çöp tenekesi var: plastik, kâğıt, cam ve mutfak çöpü. Eğer ayırmadan çöp atarsanız çöpünüzü belediye toplamıyor. Marketlerin girişinde yer alan geri dönüşüm makinelerine özel barkodlu plastik şişelerden atarsanız size sayısına göre belli tutarda market fişi veriyor.
Bir de yemyeşil azizim. Bizim ülkenin her yerinin karadeniz gibi olduğunu düşünün.
Kimsenin bir acelesi yok. Herkes sakin, işine bakıyor. Suriyeliler orada da park ve bahçelerdeler.
Dipnot: Versay antlaşması sonrası bir atatürk bulamadıkları/çıkaramadıkları için tarihinin en büyük ekonomik bunalımını yaşamış devlettir. Stefan zweig bu durumu "dünün dünyası" eserinde etraflıca ortaya koyar.
Eğer oynama fotoğraf ise fotografı oynayan ahlaksızdır Değilse yatan şuursuzdur dediğim durum.
Türkiye'nin gerçek iki gündemi dillendirilemeyen ekonomik kriz ve ifade özgürlüğünü bitiren sosyal medya yatağıdır. Bu tip konulara harcayacak 1 sn. Zamanı yok türkiye'min.