oğlu kendisi gibi olamadığı için değil, oğlu kendisi gibi olduğu için sevmez. şöyle ki ;
hayat mücadelesi,ekmek parası,çocukluktan kalan ağır travmalar v.s, v.s. 68 kuşağı ve civarlarının yüzde seksenlik kısmı hep bu ve benzeri şekillerde hayatlarını idame ettirdiler. güçlü,sert taviz vermeyen yapı türkiye toplumunda hep şart. bu imkanlarla yetişen gençlerin karakterine bakıldığında hep bu şekilde. gülmek mutlu olmaz huzur falan unutulmuş uzak ütopyalar, tek hedef bir eş bir iki çocuk ve para. çocuk oldu iyi hoş güzel, ama sadece doğurtmakla veya doğurmakla iş bitmiyor, cebine parayı fazla fazla koysan da bitmiyor. yaş kemale erince sürekli sistem tarafından yönetilmekten bıkan baba kendi evladını yönetmek istiyor, yönetmeyi başarsa da başarmasa da çocuk hep babanın gözünde suçlu. çünkü baba evladında kendisini görüyor, zamanında aynı sorunlara baş kaldırmadığı için kendisini sevmiyor ve kendisini sevmediği için bu baskıya baş kaldırmayan evladınada gard alıyor. şimdi bunu hangi babaya anlatsan kabul etmez bu kendi içlerinde kendilerine dahi itiraf edemedikleri bir sır. evet bu psikoloji çok değişik bir psikoloji. nitekim insanlar çocuk yapmadan bir değil belki yüz defa daha düşünmeli.
soma faciasında hayatını kaybeden 301 kişi varken sesini çıkarmayanlarla, koyduğu fotoğrafları 3-4 gün içinde kaldıranların gözümde hiç bir farkı yoktur. tepki koyma biçimine değinecek olursak tabi ki yediğini içtiğini sıçtığını o günlerde instagrama atanlarla pp sini somayı anmak için kullananların bir farkı vardır. sonuçta tepki tepkidir. fakat üzücü yanı olaydan 12 gün gibi kısa bir süre geçmesine rağmen hala ppsi soma olan birine ben denk gelmedim. bunun adı gündemden reyting rantı kazanmaktır.
buraya bile yazmaktan çekinebileceğimiz şeylerdir. 100 kere yazar 100 kere silersiniz, bir tuşa basıp gönderseniz belki her şey daha güzel olacak ama yapamazsınız. yani doğal bir şeydir panik yapmayın.