Suriye ile olan sorunların bir sonucu olarak peyda olmaya başlamış, medya da ve sosyal paylaşım sitelerinde körüklenerek büyütülmeye çalışılan ayrımdır. Şu an hissedilmesi hayli zor olsa da, "ramazan davulu istemeyen ailenin evine protesto" "cami ve cemevi farklılıkları" "alevilik bir din midir, mezhep mi, yoksa dinsizlik mi?" gibi alt başlıklarla çizgileri belirlenmiş bu sefer başarılı olacakmış gibi bir izlenim yaratan ayrımdır aynı zamanda.
eleştirinin lügattaki anlamını bilmeyen, hayatında hiç yapıcı eleştiriye rastgelmemiş yazardır. Doğmaları hakkındaki en ufak farklı görüşü kaldıramaz, aslan kesilir.
x olduğunda ne yaptınız/nerdeydiniz şeklinde devam eden kalıp bir yargının başlangıcıdır. Facebook Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde Türkiye'nin acı çektiği her zaman diliminde örneklerine rastlanılabilir.
Yıllar süren bir ilişkiye son vermenin hemen ardından başlayan oldukça elem verici bir süreçtir. Geçmişten bugüne onca anıyı içine alan o resimleri sildikçe insanın sol tarafını buz gibi bir acı işgal eder.
Demokrasi çoğunluğun tercihi kabul görür. Fakat demokrasiyle yönetilen bir toplumda çoğunluk tarafından demokrasi istenmiyorsa iki ucu boklu değnek durumu peyda olur. Çoğunluğun talebi kabul edilirse Demokrasi ortadan kalkar. Durum tam aksi olduğunda ise demokrasiden zaten bahsedilemez.
1001 zorlukla çalışkan öğrencinin bitişiğinde yer almış ve sırayı birbirinden içerikli kopyalarla doldurmuş öğrencinin bıyık altından küfrettiği hocadır aynı zamanda.*