-ateslipic'in babası burda mı?
-burda.
-beyefendi piç misiniz?oğlunuz en arka sıraya geçmiş osbir çekiyor öndeki arkadasının sırtını döle boğdu amk.
-vay orospu çocuğuna bak sen.
oruç tutmak farzdır. ama bazı insanlar oruç tutmayı sadece aç kalmak sanmaktadır. oruç tutmak aç kalmak değildir. Allah rızası için yapılır. Allah bize aç insanların halini anlamamız için oruç tutturur ve bedenimiz de dinlenmiş olur.
- höeeyt yine mi bikini giydin ulan sen!
- ay ne bağırıyosun haşmet. unutmuşum kızdığını tamam çıkarıyorum işte.
- bağırırım tabii ulan kaç kez söyledim sana bikini giymiceksin, üstsüz güneşleneceksin diye.
- of haşmet ne acayipsin ya.
-sözlüye çalıştın mı ateslipilic?
+eh hocam.
-eh ne olm ya çalışmışındır ya çalışmamışındır.
+e ile h harfinin yanyana gelmesiyle oluşan ''biraz'' anlamında da kullanılan bir kelimedir.
-hangi kelime?
+eh hocam.
-çık dışarı!
+peki hocam...
yorucu bir günün ardından, bilgisayarının karşısındaki koltuğa uzanıp, bahtaniyeye sarılmış skypte'dan sizinle konuşurken, ona çaldığınız mızıkadan çıkan hüzünlü, yavaş bir melodi eşliğinde uyuyakaldığı andır.
laptopunuzu bir bebek gibi yavaşça yatağınıza bırakıp, skype'ı kapatmazsınız ki, kapanırken çıkan sesle uyanmasın, yatağınızda masum masum uyusun.
edit: bahtaniye almak için odanıza giren anneniz, yatakta tam ekran mışıl mışıl uyuyan bir erkek görünce bir an şok olabilir, ürkebilir. ama o da masumluğa dayanamaz içeri gelip "kapatsana çocuğu, uyancak" diye sizi uyarır.
işletme bölümü şirket yönetimi ile ilgili olduğu için günlük haberlerdeki şirket birleşmeleri, ayrılmaları, sponsorlukları (nereye, neden sponsor oldukları ve sponsor olduğu müessese ile şirketin doğrudan veya dolaylı ilişkisi), yeni yatırım yaptığı alanlar, sektörler nelerdir, şirket yöneticilerinin demeçleri, hangi ortamda nasıl hareket ediyorlar (şirketlerin kriz ortamlarındaki davranışları ile normal zamandaki davranışları aynı değildir ve buna karşı toplumdan, iş çevresinden nasıl tepki alıyor) gibi gelişmeleri hem şirketlerin sitelerinden hem de sektörel dergileri takip ederek kendine bir rota belirlemeni tavsiye ederim (sektörel dergilerin bir kısmını üniversite kütüphaneleri getiriyor, bir kısmını da bikaç arkadaşın ile birlikte ortaklaşa alabilirsin maliyeti düşük tutmak için, sonuçta okudukça eskimiyor dergiler). Ayrıca üniversitelere belirli zamanlarda klüplerin, üniversitenin ve ders hocalarının getirdiği sektörden yöneticiler geliyor, bunların konferanslarını kaçırmamanı öneririm (bizzat sektörden oldukları için daha verimli olabiliyor.) Son olarak da office programlarını kullandığını söylemişsin, buna ek olarak Spss denilen bir istatistik programı var, derslerde şu ana kadar görmediyseniz yakın zamanda göreceksiniz (3. sınıfta galiba), Spss'e biraz göz atmanda fayda var (programın genel mantığı veriler giriliyor ve bu verilerin kıyaslanacağı kriteleri belirledikten sonra sana verilerin kriterlere göre (yaş, cinsiyet, kilo, zaman, mekan vb.) gruplandırılmış halini veriyor ve anlamlandırmaksa sana düşüyor. Bunun ne faydası olacak dersen, hedef kitleni ortaya koyabilmen için sana büyük kolaylık sağlıyor, sadece hedef kitlenin isteklerine yönelik araştırma yapmak yetmiyor, verileri anlamlandırmak da lazım ki sonuç ortaya çıksın.
Bir de yakınlık duyduğun herhangi bir sektörün ve doğrudan veya dolaylı olarak etkilediği sektörlerin faaliyetlerini takip etmeye yönelirsen senin için bilgilerini genişletmek daha kolay olur. Bir sürü işletme var ve hepsini birden detaylı takip etmek çok zor olur, en azından bir bölüme ağırlık verip diğerleri hakkında da genel (ama net) fikirlerin olursa iyi olur. Bu sefer son kurum yöneticilerinin blogları, kitapları, hakkında başkasının yazdıkları, son zamanlarda kurumların ürünlerini satarken artık maddi faydasından çok tüketicilerinde uyandırdıkları hisse yöneldiklerini görüyoruz ve bu konuda da (halkla ilişkiler, sponsorluk, tanıtım gibi alanlarda) yazılmış çokça kaynak var (yine adres kütüphane), bunları takip etmeni öneririm, ingilizceyi de sadece hatırlatma amaçlı yazıyorum (kendisi şu an olmazsa olmaz duruma gelmiş malesef).