renk kavramı tamamen fiziksel ve kimyasal bir yoğrulmadır. görme dediğimiz olay aslında fotonların maddelere çarparak soğrulan/yansıyan fotonların gözümüze gelerek beynimizde elektrik sinyallerine dönüştürülüp yorumlanmasıdır. burada her madde kendine has bir soğurma salma değerlerine sahiptir. bu farklılık gözün görebildiği tayf aralığı olan 380nm ile 780nm arası bölgeye düştüğünde algılayabiliriz. bu aralığı görsel(optik) pencere adını veriyoruz. gelen fotonların dalga boyları bu aralığa düşmezse bunları yorumlayamayız(göremeyiz). örneğin mikrodalga yada ultraviole dalga boylarını göremez insan. bunları görebilmek için teleskoplar kullanırız. kim bilir belki bunlarında renkleri vardır.. gamma ışımalarını gördüğünüzü hayal edin..
anlatılan paradoksdaki paradoks olma durumu ikizlerin yaşlarının karşılaştırılması durumu değildir.zaten izafiyet bunu söyler.paradoks olması durumu şöyledir:
ikizlerden hangisinin daha genç kalacağı durumu paradoksluk yaratır. ikisi de birbirlerinin referans sistemlerine göre c'lik hızlarda hareket ederken göreceklerdir.(c=1 olmamak şartı ile) bunun sonucundan dünyadan ayrılan ikiz dünyayı kendisinden c kadar hızda uzaklaştığını görür. yolculuk sonunda tekrar dünyaya döner. fakat sonuç şaşırtıcıdır. çünkü her ikiz diğerini hareket ettiğini görür ve bundan dolayı kardeşinin zamanının genleşeceği bekler.ve yine bu sebepten kardeşinin daha genç olmasını bekler. fakat uzaya yollanan ikiz daha genç dünyadaki ikiz daha yaşlıdır. işte bunun nedeni ikizlerin hareketinin eşit olmadığıdır. paradoksun varsayımlarında atlanılan nokta uzaya giden ikizin hareketinin dünyadaki ikizin hareketiyle aynı olmadığıdır. uzaya giden ikiz dünyaya tekrar dönebilmek için yönünü değiştirir yani extradan asimetrik ivlenme hareketi yapar.simetriklik bozulur.
bu yüzden olay paradoks değildir. sadece bir mantık hatasıdır.
elektromanyetik tayfın **** gözlemlenmesinde kullanılan araç. operatörü olmak zahmet ister. ülkedeki en büyük optik teleskop tugda bulunmaktadır. (bkz: rtt150) erciyes üniversitesi gözlem evinde * türkiyenin bilime, araştırmaya ayrılmış ve sivil tek radyoastronomi teleskopu bulunmaktadır. operatörüde benim.
90 kuşağının gözünde kahraman kişi. sweet november ile aşkı, speed ile aksiyonun doruklarını, matrix ile felsefeyi sisteme meydan okumayı göstermiştir. karizmanın zirvesidir.
(bkz: my name is neo)
aşık olmak keyfi yada istekle alakalı bir durum değildir. o yüzden pek kale alınmayacak tavsiyelerdir. eğer onu ilk gördüğünüz anda haleti ruhiyeniz değiştiyse , gözlerinin içine baktığınızda kalbiniz hızla çarpmaya başladıysa geçmiş olsun canlar. tebrikler aşık oldunuz. devamını getirin. öküz olmayın ! en azından gidip bir merhaba diyin *