hayatı vampir gibi yaşayanların temel olarak eğlenmek için başvurdukları eğlence türüdür.
aynı anda şu eylemlerde gerçekleştirilebilir;
(bkz: sabah 5 de vodka icmek)
eğer sözlükler yazar alımını kapamaz ise böyle bir sorun doğmayacaktır. yazar alımı kapanıp da bir anda açılırsa o zaman haliyle yığılma olur ve sözlük bozulabilir. uludağ sözlük bana kalırsa yazar alımını devamlı açık tutmalıdır. denetleye denetleye yazarlar alındığı sürece bir sorun yaşanmaz.
ali fuat cebesoy'un, atatürk'ün öğrencilik ve gençlik döneminde yaşadıklarını anlatan 1966 basımı bir kitaptır. kitabın sonunda "Mustafa Kemal'le beraber geçirdiğimiz okul ve genç subaylık anıları burada sona ermektedir. Başımızdan politik fırtınalar ve aramızdan kara kedilerin geçtiği oldu, ama dostluğumuz hiçbir zaman bozulmadı. Ölünceye kadar iki yakın arkadaş olarak kaldık. Ben bu arkadaşlıktan daima övünç ve kıvanç duydum. Sevgili sınıf arkadaşım, değerli kardeşim ATATÜRK, nur içinde yat..." şeklinde ali fuat cebesoy'un son sözü vardır.
insanı bunaltmayan her dakka mesajlaşmak istemeyen kızdır. paraya önem vermez. önemli olan karakterdir düşüncesiyle yaşar. edepli bir kızdır aynı zamanda. sabah uyandığında 10 dakika konuşursun telefonda daha sonra akşama kadar seni bunaltmaz ve gece yatarken 15-20 dk lık bir konuşma sonucu uyursun. böylece sevgilinden bıkmazsın. sana köstek değil destek olan sevgili modelidir kısacası. ama böyle bir kız malasef ütopya..
ılımlı islam gereği dinlerarası diyolog kurduklarından dolayı kendilerinin israil'e tepki vermeme hadisesidir. onlar varsa yoksa türkiye'de çalışsınlar. ama iş müslümanların katledilmesi olunca tepki gelmez. bunun örneğini ırak savaşında gördük bugün itibari ile israil'in gazze saldırısında da göreceğimiz durumdur.
falih rıfkı atay'ın atatürkün ağzından dinleyerek kaleme aldığı ve 1926'da hakimiyet-i milliye gazetesinde yayınladığı anıların bir kitap haline getirilmiş şeklidir. bu kitapta atatürk'ün savaş politikası* hakkındaki tenkitlerini, gerek türk gerek alman kumandanları ile münakaşalarını, vahideddin'le beraber, kayzer'in genel karargahına gidişini, ateşkes şartlarına* bakışını bulabilirsiniz. bu kitapta anlatılanlar atatürkün samsuna çıkana kadar yaşadıklarıdır.