"Don't worry, man," said big ponzo. "Tomorrow we make a lot of money; tonight we don't worry." jack kerouac - on the road
turkcesi
"endiselenme adamim" dedi iri ponzo. "yarin bir suru paramiz olacak; bu gece para hakkinda endiselenme."
ingilizce olarak okumaya basladigim kitaptir. kitabin akisi gayet iyi olup, oldukca sade ve keyifli bir dile sahiptir. kitabin bas kahramani yazarin kendisi olup yasaminin ozgurluk kismini anlatiyor diyebiliriz. kitabin her sayfasinda ozgurlugu hissediyorsunuz ve pencereden disari bakip "ve ben hala bu koltukta oturuyorum" diye dusunuyorsunuz. gayet basarili bir kitap. tebrikler jack.
turk kizlardan cok karsilasmadigim bir ozelliktir. yabanci ulkelerdeki gibi yabanci insanlara hosgoru olayi bizim ulkemizde cok yok bu yuzden turk kizlarida olabildigince soguk davraniyorlar.
sacma sapan dilleri ogrenmek istemeyen bir irktir, kendilerine ozgu dilleri vardir ve kendilerine ait 1071'de bizans imparatorlugu'nun elinden alinmis topraklari vardir. bu tarihten sonra anatolia olarak bilinen topraklar yabancilarin dilinde turkey yani turklerin memleketi anlamina gelen ismi almistir. bu o kadar bariz olaylar olmusken tarihin sararmis sayfalarinda kurtlerin olmamasi da ayri bir konudur. cunku onlarin asla topraklari veya serefli bir tarihe sahip olmadilar. hep arkadan vuran serefsizler rolunu oynadilar ve hala devam ediyorlar. boyle bir irkin dilini neden ogrenelim ki azizim?
mal degilde muzik zevki olan bir insandir. kulaga hos gelen bir dil olsaydi da dinlenseydik, girtlaktan vurgulu vurgulu salya sacarak sarki mi soylenir?
orta dunya mitolijisinde iluvatar'in iki cocugundan(yarattigi iki irktan) ilkidir, ikincisi ise insanlardir. keskin gozleri, zarif goruntuleri ve olumsuzlukleri ile bilinirler. olumsuzluk insanlar tarafindan kiskanilsa da aslinda tam tersine korkulacak bir durumdur. cunku elfler olumsuzlukle lanetlenmislerdir.
yeni oyun devrini acacak konsoldur. eger eski bir oyuncuysaniz, her yeni ps serisinin yeni bir oyun devrini actigini bilirsiniz. daha once ki playstation'lar gibi bu ps 4'ude merakla bekledigim dogrudur.
yaklasik 1 saat once basladigim j.r.r. tolkien'in sizi orta dunyanin derinliklerine goturdugu kitaptir. azda olsa orta dunya bilginiz varsa (irklar ve bolgeler hakkinda) akici olan bir kitaptir.
geleneklere bagli olarak icmeden once ben bunsuz yapamiyorum denmesi farz kilinmistir. ilk bardaktan psikolojik olarak basin doner, ve efsanevi replik gelir "oglum bayadir icmiyorum diye carpti ya". eger agir bir sekilde icmeye calisirsaniz, basi gotu dagitmaniz daha bi' farkli olur ve yillarca dalga konusu olunabilir. *
stratejik olarak baskentin ulkenin en ozel yeri yapmak yanlis bir secimdir. cunku dusmanlarin ilk vuracagi yer ozel sehirlerdir. diger ulkelerin cogunda turkiyenin baskenti istanbul olarak bilinir buda bize savasta (stratejik bir zekaya sahipsen) avantaj saglar. bir baskentin ulkenin ortasinda yer almasi ulkenin daha savunmatik bir sisteme sahip oldugunun gostergesidir. unutma ki baskent ne kadar ayakta kalirsa ulke de baskentle ayni sure boyunca ayakta kalir. baskent ulkenin kalbidir.
allah diyen karga
allah diyen aslan
allah diyen pitbul
allah diyen inek
allah diyen papagan
allah diyen zumrudu anka kusu
allah diyen pegasus
allah diyen ejderha
allah diyen kanatli su aygiri
allah diyen katil maymun
bunlar hep delildir azizim.
(bkz:
bu sarki calmaya baslayinca saatin kac oldugu onemli degil veya nerde oldugunuz insan duvara bakarak bile hayallere dalabiliyor. o an ne yapiyorsaniz 3 dakikaligina erteliyorsunuz. eger yuruyorsaniz bir yerlere oturma dusuncesini, dinlemeniz gerektigini hissettiren ve monoton dunyadan birazda olsa sizi cekip kurtaran sarkidir.
benim ortanca ismim olup enterasan isimler arasindadir. asil anlami, kutsallik ile onurlandirilmis kimse diye bilinir ama degildir. tuğşad ismi göktürk devlet'den gelmektedir, ve gokturk devletenin yucelmesini saglayan buyuk beylerden birisinin ismidir. ve daha sonra yine gokturk devletinde bu kudretli beyin ismini onurlandirmak icin savas muharebesinde bayragini en onde tasiyan kisilerin kullandigi rutbe olarak secilmistir. gunumuz turkcesiyle kutsal bayrak anlamina gelir bu isim. enterasan bir tarihi olan orjinal turk isimlerinden birisidir, iddaa edilenin aksine arapca degildir.
yuzuklerin efendisi serisinin cok bilinmeyen 4. parcasi. ama aslinda history of middle earth serisinin 9. kitabidir. kitap 4. cagda gectigi icin yuzuklerin efendisi part 4 olarak bilinir. kitap sauronun yok olmasindan sonrasini anlatir. bu kitaptan sonra volume 10 yani morgoth's king gelir.