sandra bullock un filmi tek başına o kadar güzel götürdüğünü farketmemenin imkansız olduğu güzel bir film. aslında bir çok konuda ileri görüşlü bir film diyebiliriz. bilgisayarlarla ilgilenen çoğu insanın sevebileceği tarzda.
zaman geçirmek için izlenilecek dizilerdendir diye başladığım fakat giderek ısındığım bir dizi. ayrıca sophie' nin "horrible horrible" diyişine de bayıldıldığım doğrudur.
sadece ergenlerde görülmeyendir. her insanın hangi yaşta olursa olsun başına gelendir bence. ama kısa sürer tabii. normale dönme aşamasından sonra insana tuhaf bir umursamazlık gelir..
belli bir duruşu olan insandır. bakışlarından, hal ve hareketlerinden anlaşılabilir istisnalar olabilir tabiki ama şu ana kadar yanılmadım. ha bir de bir insanın zeki olduğunu anlayabilmeniz için en az onun kadar ya da ondan daha zeki olmanız gerekir.*
her bölümde ayrı bir vay be dedirten, aşmış dizi. lineol cansın ne diyim. shaw ve root iyi ki bu diziye katıldı yakında izleyiciler de alışır diye düşünüyorum.
1836-48 yılları arasındaki çalışmalarında ingiliz matematikçi babbage önce bir çıkarma
makinesi, daha sonra da bu makineyi geliştirerek bir analitik makine üretmiştir. bu analitik makine yaklaşık 100 yıl sonra üretilmeye başlanan 1. nesil bilgisayarların prototipini oluşturmuştur.
1890 yılında geliştirdiği elle çalışan makineler, kart üzerine açılan delikleri elektriksel bir düzenle
algılayabiliyor ve bu tip girdileri kullanarak sayma işlemi yapıyordu. hollerith in makineleri Amerika, Kanada, Norveç gibi ülkelerin nüfus sayımında kullanıldı ve 10 yılı aşkın sürede bitmesi planlanan bu iş
2,5 yılda tamamlanmış oldu.