günde 4 x max şeklinde, mekik ile birlikte yapıldığında yararının görüldüğü harekettir. 4 x max derken 4 set ve yapabildiğiniz kadar. eğer 5'i geçemiyorsanız ilk başlarda geçmeye çalışın, 10 civarına yetiştiğinizde dediğim şekilde devam edin. 1. veya 2. gün omuz-göğüs bölgesi gerçekten ağrır ancak düzenli yapıldığında yararını görürsünüz.
şınav çekerek göğüş kaslarını ve omuz kaslarını güzel bir şekle sokabilirsiniz , bunda dolayı çok mühim bir hareket ama şınava düzenli olark başlamadan biraz kol ve bilek kaslarını çalıştıracak hareketler de yapılmalı yoksa verim alınamaz bu biraz eşeğe fil bindirmek gibi bir şey olur...
kısaca en verimlisi kol , göğüş, alt ve üst karın kaslarını çalışıracak hareketleri planlı ve kordineli birlikte yapmaya önem vermek gerekiyor...
özellikle omuz yapan hareketlerdir. yalnız şınav çektiğinizde, aşağı inerken harcadığınız gücü kalkarkende aynı şekilde harcayın. yani vücudunuzu kalkarken itmeyin tamamen kollarınız kaldırsın yoksa boşa kürek sallayıp sonuç elde edemezsiniz.
şınav çekmek kol kuvvetiyle ilgili olaydır. ilk şınav çeken insanlar ikinci gün göğüs ağrısı çekebilirler, ilerleyen dönemde göğüs ağrıları ortadan, kalkacak ve günde 3 -5 şınav çeken biri 10 veya 15 lere çıkacaktır. her gün bu sporu yapan insan dahada yüksek rakamlara çıkacaktır. önemli olan şınav çekmeyi bırakmamaktır.
ayaklarınızı yerde yüksek bir yere koyarak çektiğiniz vakit daha zor olan fakat üst göğsü çalıştıran mucize hareket. günde 3x25 zinde kalmak için yeterli. birkaç hafta sonra, haftada birkaç artırırsanız bir bakmışsınız 50 tane çekmek çocuk oyuncağı olmuş. spora gitmiyorsunuz, bari evde bütün gün götü göbeği yayıp oturmayın.
literatürde push up olan, kendi vücut ağırlığınla yapılan temel kuvvet antrenmanı harekketlerinden biridir. doğru yapıldığı takdir de vücuttaki bütün temel kas grubunu çalıştırabilirsin.
ne kadar çok çekerseniz çekin, uzun bir süre ara verdikten sonra tekrar denediğinizde 15-20'nin üstüne çıkamayacağınız gibi, 2 gün boyunca da kol ve muhtelif yerlerde ağrılarla yaşarsınız. siz siz olun şınav çekin ve asla bırakmayın.
günde 20 30 tane çekilirse bir şey kaybettirmeyen aksine kazandıran hareket. bileklerim ağrıyor diyorsanız da şınav barları vardır onlardan alıp daha rahat çekebilirsiniz.
Şınav başta göğüs kasları olmak üzere; arka kol kasları, omuz kasları, sırt kasları, karın kasları çalışır.
Şınavda bu kasların hepsini iyi bir şekilde çalıştırmak için şınav pozisyonun doğru alınması ve şınavın doğru şekilde yapılması gerekmektedir.ama disiplinli yapılmazsa yani atıyorum hergün 30 kere 3 set gibi çalışılmazsa bi halta yaramaz.
her vücut geliştirme antremanında olduğu gibi sistematik bir şekilde yapıldığında vücuda katkıları 2-3 ay içinde gözle görülebilen eylem. günde 5 defayla başlanır, daha sonra bu 5 lik 3 set halinde yapılır ve kısa sürede 3 sette 30 yapılacak kıvama hiç zorlanmadan gelinir. tabii burada gaza getirici antreman hikayelerini es geçmek kişinin menfaatidir.
tabii ki de 1-2 haftada vücuda gözle görülür bir şekil vermez fakat düzenli, nizami ve artırarak yapıldığı takdirde faydası görülebilir. en başta kişiye direnç kazandırır. daha sıkı bir vücuda sahip olunduğu hissedileceği için motivasyonu da artırır. yaklaşık 2-3 ay sonra ise ufak ufak vücut şekil bulmaya başlar. ama en önemli nokta nizami şekilde yapmak.
götü değil tüm vücudu hareket ettirmek gerekiyor. yani çubuk yutmuş gibi bir bütün şeklinde aşağı ve yukarı doğru hareket edilmelidir.
düzgün ve planlı bir şekilde arttırarak yapıldığı takdirde, vücutta gözle görülür bi değişikliğe neden olan süper hareket.
yerdeki ellerin mesafeleri, gelişecek yerler için oldukça önemlidir. göğsü sıkılaştırmak için eller yakın şekilde, daha hacimli göğüsler için eller yere mesafeli koyulur.