dik gibi gözüken bir açının gerçekte 10 derecelik bir açı çıkması da muhtemel olacağından sakat düşüncedir. özellikle sınavlarda geometrik şekillerin bazıları tam anlamıyla doğru çizilmez. o açı gider gözünüzün kanacağı kadar dimdik çizilir. hatta sırf trollüğüne bu iş için özel çizerler tuttuklarını düşünüyorum. işte bu yüzden nice yiğitler "aha kesin 90" deyip telef olmuştur.
öss yıllarında öğrenci dostu teorem. bu yöntemle çözdüğüm 10 geometri sorusunun 7si doğru çıkardı. hatta abartıp integral alan sorusunu da bu mantıkla sallamıştım da tutmuştu. şimdi düşünüyorum da büyük risk lan yanlış çıksaydı kaç bin kişi gerideydim, şimdiki üniversiteyi ve bölümü kaçırırdım herhalde.
test cozerken her zaman isime yarayan, klasik sinavlarda ise sictiran ic sestir. benim gibi muhtesem zekaya sahip baska kisileri bu baslik altinda gorunce mutlu olmadim degil hani.
geometri ile haşır neşir olmuş her insan evladının en az bir kere kullandığı mükemmel cümle. işe yarar, soruyu bazen çözdürür ama çok da güvenmeyin derim. oturun çalışın formül ezberleyin. saygılar.
"o zaman şu açı da 60'tır. yaşasın çözdüm soruyu" diye devam edecek tahmin yöntemi. çoğu zaman sizin böyle düşüneceğinizi tahmin ettiklerinden şıklarda bulacağınız yanlış cevap da bulunur. bu yüzden zararlıdır. yapılmamalıdır.
geometriyi yeni öğrenen öğrencilerin, yaptığı denemelerdir. sonra soruyu bombalayarak doğru çözdüğünde ise "yapıyom lan harbiden" şeklinde tepki verilir.
-oğlum üçgenin bi kenarının 3 olduğu biliniyor.
+evet hocam.
-nerden çıkardın 3-4-5 üçgeni olduğunu.
+öyle 3-4-5 üçgeni bu.
-oğlum dik açı da yok nasıl öyle bişey çıkarıyosun sen.
+tamam şu köşe doksan derece işte hocam.
-çık git lan dersten.
Bi önceki soruda bu kadar yer 25 derece diyo burası da anca 30-35 olur.
Üçgenin iç açıları 180. 180'den 30'u çıkar, 150 kalır. 2 ye böl 75.
15'i öteki tarafa atsak mmm... 30 - 60 - 90 üçgeni lan bu.