Eskilerin yazmış oldukları kitapları okuyunca Bizden yıllar önce yaşamış insanlar pek çok konuda bize benziyor. Şikayet ettikleri birçok konu neredeyse aynı. Selçuklu döneminde yaşayan maverdi, gençliğin ahlakının bozulduğundan şikayet ediyor eserinde. Samuray Yamamoto Tsunetomo da "hagakure" adlı kitabında gençlerin sadece para ve cinsel ilişki ile ilgilendiğinden, dejenere olduğundan yakınıyor. Aristoteles, gençliğin saygısızlığına atıfta bulunuyor. Sokrates, zamanının gençlerinin aileleri üzerinde adeta bir tiran olup her istediklerini onlara yaptırmalarına kızıyor. Hesiodos ise gençleri duyarsız ve sabırsız olmakla suçluyor ve "bize, büyüklere saygı duymamız öğretilmişti oysa" diyerek "gençlik bitmiş" kervanına o da katılıyor, evet.
Sözlükte abazanlığıyla övünen bir kesim var, bazen o kadar ergenlik kokan başlıklar açıyorlar ki ben mi liseliyim onlar mı şüphe ediyorum. Yine de büyüklerime saygım sonsuzdur...
1-) sözlükte her yazar, saygı ve format çerçevesinde, istediği zaman kendi nick başlığı altına yazmakta özgürdür.
2-) insanlara sürekli sizin yol vermeniz gerekir. onlar önüne bakmasa da olur.
3-) bazı erkeklerin asla yalnız kalmaması diye bir kural vardır, bu
insanların hayatına mutlaka güzel bir kadın girmelidir.
4-) insanlarla herhangi bir diyalog kurmadıkça kendimi daha huzurlu ve rahat hissediyorum.
5-) eğer bir futbol tartışmasında bir fenerbahçeli ve beşiktaşlı varsa onlar her zaman haklıdır, galatasaraylının diyeceklerinin önemi yoktur.
1. Sözlükte bir kesim var, yazarların haklarında ne düşündüklerini çok merak ediyorlar. Hatta sürekli kendi nickaltı başlıklarını hortlatmaları da bu yüzden.
2. Ölüm bazen güzel şey.
(yazarların fark ettikleri şeyleri anlatacak başlıktır.)