Birader o da milli servettir. Etmesek eylemesek fena mı olur yahu. O kasislere öyle bir giriyorlar ki benim canım yanıyor. Bir bakıma kansizliktir, biraz buldumcuk olmak biraz da cehalettir. Yazık yahu.
genelde fiat albea,renault clio,hyundai accent gibi araçlar tercih edilir,gümüş gri ve beyaz renktedirler. bazı galericilere en çok para kazandıran araçlardır.
Oyle cok da luks olmayanindan kullanmaktayim.gecenlerde maltepe de taksinin birisi arkadan gecirdi.musteriye yetismenin verdigi telas ile hemen indim arabadan baktim arkasi gocmus.icerisinde musterisi olan taksi soforu sirket araci oldugunu anlayinca; ya abi giderden dusersin bisi olmaz diyerek cekti gitti.plakasiyla trafik amirligine ve taksiciler birligine sikayette bulundum, ne arayan var ne soran.patrondan gotum gotum kaciyorum gormesin diye orasi ayri.
gayet dikkatli, özenli ve yakıt tasarrufu yapılarak kullanılması gereken araçlardır. yıl sonunda gelir gider hesabı yapan patronlar, gelecek yılın zamlarını buna göre yaparlar. bir bakıma şirkete ait olduğu düşünülen yakıt giderleri aslında bizlere yapılacak olan zamlardan gitmektedir. yaptığınız kaza kaskonun bozulmasına sebep olduğu için, seneye yapılan kaskoda indirim yapılmamasına neden olmaktadır. bu da bize yapılan zamlara kötü yönde etkisi olan bir şeydir.
bir iki hatta 10 kadar araca sahip şirketlerde bu çok fazla farketmeyebilir. ama 50 tanesi 4x4 toplamda 100 küsür aracınız varsa, bu etkiler.
yer tespitine yarayan aletlerin kesinlikle takılması gerekli araçlardır. Eleman sanki kendi arabası bayram ziyaretlerinde bile kullanıyor. Pikniğe gidiyor, karısını işe, çocuğunu okula bırakıyor. Bir de sollama yaparken ki artist duruşları yok mu?
kullanan kişi veya kişilerce anası ağlatılan arabadır. hiç bir masrafı cebinden çıkmayan kullanıcılar ülkemizdeki insanların genel yapısı olan "zarar vermek" eylemini hiç acımadan gerçekleştirdikleri arabalardır. bu arabaları kullanan kişiler arabaya hiç acımadıkları gibi trafikte etrafındaki kişilere de acımazlar.
bu araçlar ucuz olması için genellikle modelin en düşük donanım seviyesinde ve opak beyaz olurlar. tabi daha üst düzey personele daha kaliteli arabalar verilir. şirket otosu alan firmalar genellikle dizel araçları tercih ederlerken bazı firmalar işi daha da ucuza getirmek için benzinli bir araba alıp tüp takarlar.
eğer başka bir şehirde 34 plakalı beyaz bir araba görüyorsanız o arabanın şirket arabası olduğundan şüphe etmeyin ve dikkatli davranın.
şirketin size zimmetlediği arabadır. vatandaşın biri ön tampona vurup kaçmıştır, çizikler vardır. arkadaşınızda ki şirket arabası da aynı durumu arka tampondan yaşamıştır. hasarların göte kaçmaması için tezgahtan bir kaza yapılır ki, araçları kullananlar şirket imajı sarsılmasın, çizik arabalarla dolaşmasın, kaskodan arabaların tamiratları yapılsın.
hz. ömer felsefesiyle kullanılması gereken arabadır. zira hz. ömer devlet işi görüşürken devletin kandil yağıyla, özel işlerinde de kendi parasıyla aldığı kandil yağıyla evini aydınlatmaktaydı.
satılırken km leri düşürülüp satılan arabalardır.
şirket arabaları ikiye ayrılır birincisi uzun dönem kiralama yapılarak, alınıp elemana verilir. şirketin bu araçlara bakışı daha çok gevur malı şeklinde olur. ikincisi ise şirketin kendi araçlarıdır.genelde küçük işletmeler bu yöntemi kullanırlar. bu araçlar biraz daha hassas kullanılır.
birçok kişi kullanıyorsa genelde olmayacak yerlerden olmayacak sorunlar çıkartarak stress kaynağına dönüşen, benzin ücreti genelde şirket tarafından ödenen taşıt. **
benzinli ise 7000 dizel ise 5000 devir/dakika ya gelmeden vites değişiminin günah olduğu, her km de patronu düşünüp; ulen sen misin bana zam yapmayan? ben de bu arabayı ahan da böyle kullanırım gibisinden bir sürüşe maruz kalan araba.