uzun zaman önce okulla gittiğim bir gezide, babama hediye olarak aldığım ve babamın kararı üzerine benim nişanıma kadar saklanmakta olan, yıllandıkça güzelleşeceğini medet ettiğim şey.*
Keşke Şirince'de üretilse insanların saf duygularıyla oynanmasa dediğim şaraptır. Şirince son on yıldır arkasına aldığı turistik rüzgar ve popülerizmle şarapçılıkla ünlendi. Kasabadaki tüm şarapevleri kendi bağlarından üretikleri şarapları sattıklarını söylerler. Ancak biraz araziyi okuyabilirseniz, arazi yüzölçümü-ekili bağın dönümü-elde edilecek şarap litresini satılan şarap oranına böldüğünüzde sonuç ortaya çıkıyor. Satılan şarapla, bölgeden üretilen şarap arasında uçurum var. Peki nereden geliyor bu şarap? Tekirdağ-Mürefte ve birçok yöreden geceyarısı çelik tanklı kamyonların kasalarında, plastik bidonlarda gelip, şarapevlerinin mahzenlerine boşalıyor. Hele meyvalı şaraplar tam bir endüstri başarısı. Bas doğala özdeş aromayı, bas şişeye, çak gelen turiste.
özel aroması tarifi şirin baba nın dua kitabında bulunan şarap. böyle de bir şirin bunlar dua kitabının arasında şarap aroması tarifi. büyük bir ihtimalle köyleri turhal civarında. *
izmir de olmama rağmen hala gidemediğim yerde satılan şaraptır hakkında övgülerden dolayı uğruna gitmeyi karar aldığım şarap. duyduğuma göre hem ucuz hem güzelmiş.
izmir'de küçük bir kasaba olan şirince'De üretilir*.Rumlardan kalma bir gelenektir bu şarabı üretmek.TÜrk-yunan mübadelesinden önce rum kasabası olduğu söylenir.başka doğal ürünler de vardır.
(bkz: organic life)