Birisi de yallah Arabistan’a demiş evet seve seve giderdim ama Abdullah bin Selman’mı dır ne dir bir veliaht prens var son günlerde şeriat düzenini baya bi sarsmış yakında kadınlara oy kullanma hakkı bile verir bu evet Arabistan’a maalesef gidemiyorum, iran dışında başka alternatif önerisi olan var mi?
Evet laikliğin ülkeyi 97 yılda pek bi ilerlettiği yok az bi ilerleme kaydettiysek de son 18 yılda laikçi uygulamaların bir nebze delinmesiyle ilerledik, içinde bulunduğumuz bu mübarek Ramazan’ın ruhuyla bu isteğimizi yüksek sesle dile getirebiliriz, evet şeriat isterük.
mustafa kemal türkiyesinde nasıl imkanlarla yaşadığını unutmuş dini filmelerin verdiği i. gıcıklayıcı ilahi duygularla utanmadan istenilen yönetim biçimidir.
şeriatçıların kesinlikle iran'a 3 aylık staja gitmeleri kesinlikle önerilir ki aptal kafalarını yontabilsinler.
kürt, alevi,sünni, romen vb diye değil de zeki, akıllı, yarım akıllı, geri zekalı olmak üzere insanları kategorize edip, geri zekalıları istedikleri düzende yaşamaları için dünyanın herhangi boş bir yerinde toplayıp orada yaşamalarını sağlamak gerektiğini düründüren lafcık.
görünenden birşey anlayamayanlarla artık aynı havayı solumak dahi is te mi yo rum.
libya ıraktan ders almadı ne hale geldi. daha ne yaşanması gerekiyor ki birilerinin bişeyleri anlayabilmesi için?
şeriat; inanan %51 in inanmayan %49 u biçmesidir.fantastik bi demokrasi anlayışı tabi.incil; ottan, kuştan, dereden bahsederken,kuran hüküm verir; asacaksın keseceksin der-kendi çapında mantıklı argümanlarla yapar bunu-.belçikada bi ara boşuna yasaklanma safhasına gelmedi, nato kafa nato mermer.
aslında o kadar da kötü bir istek değildir. şeriat iyi insanların elinde çok iyi sonuçlar verebilir. ancak ben şahsım adına bu isteği hiç ciddiye almıyorum; çünkü şeriat istediğini söyleyen bir arkadaşımla konuştuğumda isteklerinin ne kadar sığ olduğunu gördüm. adama önemli olanın hukuk sistemi değil, önemli olanın sistemin uygulanışı olduğunu açıklamaya çalıştım. bizim sitemimizin de aslında şeriat rejiminin özünden uzak olmadığını, ancak yargının yozlaşmışlığı yüzünden dingilce kararlar çıkabildiğini anlattım. ancak gördüm ki adamın derdi hakkaniyet, adalet, birlik beraberlik değil. adam içki içilmesin, sevişilmesin derdinde. ben de "o zaman fak yu güzel kardeşim." diyip ayrıldım ortamdan.
şeriat irandaki uygulama gibi midir? Allah ın şerri kanunlarından nasibi olmayan bu ülkelerden örnekler veriyor ki yazık . şeriat ehli kişilerce gerçekleşmediği sürece iyi sonuç vermez . mevlam bu ülkeye şuurlu bir iman gücü versin .