ıslanmayan şemsiye elbette ki vardır ama ıslanmayan kumaşı kimse şemsiye yapımında kullanmak istemez. yapsalar bile 200 liraya satılan şemsiyeyi kimse almaz.
aslında uzun zamandır bulunan fakat bir şemsiye için o kadar para verecek olan var mıdır diye sorması gerekilen durumdur.
--spoiler--
Nanoteknoloji ürünleri, asla kir tutmayan bitkilerin kendi kendini temizlemesinden yola çıkılarak kumaşlara uyarlandı. Dünyada bir ilk olan komple su itici sistemi sayesinde kumaşlar su, leke, toz ve kir tutmuyor.
--spoiler--
çözümü var mesela benim şemsiyem hiç ıslanmaz, normal baş hizzamın yukarısında tutuyorum herkes gibi hiç ıslanmıyor ama yağmur yağmazken açıyorum şemsiyemi.
su geçirmeyen, yani su döküldüğünde ıslanmayan kumaşlar bulunduğuna göre, bu kumaşlar şemsiyede de kullanılabilir. ama şemsiye için gereksiz ve maliyetli olaağından böyle bir şey düşünülmemiştir.
insanın ıslanmasına çözüm bulunması yeterlidir. ama, aslında bu fikirdekileri tatmin edecek olan çözüm, nanoteknoloji ürünü şemsiye kumaşı kullanılmasıdır. böylece, kumaş suyu emmez, yani ıslanmaz. bu biraz pahalı bir yoldur, ama dilekler karşılanmış olur.
şemsiye; insanların ıslanmasını önlemek adına kendisi ıslanan bir araçtır. dolayısı ile böylesi bir doğa kanunu karşısında bilim insanları çaresiz kalmaktadır; zira bu bir kısır döngüdür: insanın ıslanmasını önleyen şemsiyenin ıslanmasını önleyen yeni aracın ıslanmasını önleyen yeni bir araç... ve bu böyle sürüp gider. bilim daha ciddi konularla ilgilenirse sanırım insanlık adına daha faydalı olacaktır.