Genelde akla finaller zamanı gelmektedir. Göte giren şemsiye açılmaz denir genellikle. Ama bütünlemeye o kadar ders kalacağını daha finallerin ilk haftasından anlarsan şemsiye kesinlikle açılmıştır.
bugün deli gibi yağan yağmurda 5 kişi birden aynanda alına girmeye çalıştığımız, en sonunda isyan edip ters dönen, yamulan, hatta yırtılıp kullanılmaz hale gelen alet. ayrıca sinirlenip sokağın kuytu bi köşesine attığımız şey. şimdi ne yapıyodur acaba?? şunu da demeden edemicem: fön dostudur
bu aralar üstüne fazlaca gittiğimiz yağmurdan koruma gereci.
5 tl ye olanlarını mümkünse alıp rezil olmayın yağmurun ortasında lakin 4 dk içinde mahvoluyorlar..biraz paranıza kıyın ve 1.kalite diye tabir ettiğimiz 10 tl lik şemsiyelerden alınız..
"Bir kadın için, erkek şemsiye benzeridir. Nasıl ki kadın ıslanmamak için şemsiyenin altına girer, kendini yağmurdan korur, işte erkek de aynı vazifeyi görür kadın için. Kadın, erkeği sığınacak bir liman, kendini koruyacak bir güç olarak görür son tahlilde. işin ilginci kadınlar şemsiye taşır fakat erkekler genelde şemsiye taşımazlar. Bilirler ki şemsiye taşımak kadınsıdır. Ve ıslanmak ise erkeksi."
sulhi ceylan
insanlığın alternatif bir çözüm üretmekte zorlandığı, bir şekilde mecbur olduğumuz son derece yanlış bir tasarıma sahip nesne. kolumuzu o kadar havada tutmak mı daha kötü yoksa yağmurda ıslanmak mı, kamuoyunun takdirine bırakıyorum. *
yanınıza almadığınızda yağmurun yağmasına sebep olan eşya. Sürekli yanınızda taşıyın bakın hiç yağmur yağıyor mu? Unutun bir gün evde, sağnak başlar. insana kendini Tanrı gibi hissettirir. (bkz: hava durumunu kontrol edebilmek)
kalabalıgın ortasında yürürken sizi hep sıkıntılara sokandır. karsıdan gelenin boyu uzun olur, şemsiye kaldırılır,
yanınızdan gecende şemsiye vardır , çarpmamak için ıslanırsınız..bir rüzgarla ters döner, düzeltme çabaları..otobüs yaklasır, otobüs durur, hep kapanan şemsiye şoförün 'hadi lan binsene' bakısları esliginde kapanmaz, kapanamaz..sözün özü ; (bkz: ben bugün bunu yaşadım)