Şeker pancarı yetiştiricilerine finansal destek sağlamak
maksadıyla 1953 yılında temelleri atılmasına rağmen bugünkü ismiyle
3 yıl sonra anılmaya başlanan Şekerbank 1993 yılından itibaren ise özel
banka olarak faaliyet göstermektedir. 312 şubesi ve 4000’den fazla
çalışanıyla Şekerbank genişlemesini kararlı adımlarla sürdürüyor.
döviz işlemleri yaptırmak, döviz alıp satmak isteyenlerin özellikle tercih ettikleri bankadır. kim ne veriyorsa bir fazlasını veren bankadır. biraz uğraşıldığında kart aidatını bile geri verirler.
1953’te Pancar Kooperatifleri Bankası kuruldu, 1956’da Şekerbank oldu. 2004’te yüzde 20.1’i Kazak Samruk Kazyna’ya, yüzde 10.8’i BTA Securities JSC’a satıldı. Yüzde 36.1’i personel vakfının, yüzde 0.09’u Pankobirlik’in. Yüzde 33.8’i halka arz.
Bu dönemde cayır cayır personel çıkaran,şube kapatan banka.Krizde personel kıyımına gitme konusunda en önde bayrak sallamakta şu sıralar.Müşteri olarak zaten uzak durulması gerekmektedir.60 küsür yıllık kurum kültürü oluşmamış bir yapıdır.
ankara kızılay şubesinde bankamatikten zarfla para yatırılan ve aynı zamanda akıllı telefonlar için mobil bankacılık uygulaması bulunan bankadır. bu da böyle bir garip çelişkidir.
sıkıntılı bankadır. atm si pek yaygın değildir. olan atm si de sürekli sorunludur. hesap kartı çıkartmak için baş vurursun kredi kartı da verirler. kredi kartını da kullanırsın 40 lira kart ücreti isterler.
genel müdürlüğü leventtedir. anadoluyu hedefleyen bir politikası olduğundan metropol kentlerde pek bir eleştirilir. ancak anadoludaki beşerin sorunu yoktur. (bkz: bilen bilir bilmeyen bilmez)